Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SDS blocat in mandrina

vera

Postări Recomandate

Mansonul din cauciuc din fata se depreseaza si lasa sa se vada o siguranta zeghel.Se scoate acea siguranta si vezi ce poti face mai departe.La unele mandrine acel cauciuc are inserata o piesa metalica si se prinde cu filet, la altele e pur si simplu cauciuc care intra fortat la locul lui.Incearca si vezi ce iese, inainte de a trece la masuri distructive.

1 oră în urmă, vera a spus:

in prezent nu pot face nimic, deoarece nu ma lasa Max (in magazie il strange blana).

Data viitoare baga-l si pe el in poza...pare un exemplar frumos.

PS- la modelul din poza, cauciucul ala intra presat la locul lui, nu e cu filet, dar am intalnit si cu filet.Posibil sa trebuiasca sa tai axul port carota, daca nu ai loc sa te desfasori.Odata scoasa acea siguranta, poti culisa spre fata partea cilindrica ce tine bilele in locas, si posibil sa scapi doar cu atat.

IMG_20190125_115145.jpg

Untitled1.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

7

• vera

7

• gauss

4

• manolo

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu pot sa scot nimic, deoarece totul este blocat de axul carotei.

Cu un vecin (unde-s 2, puterea creste), am incercat sa scot axul, elegant, cu mama sculelor. Dai  si dai si cel mai destept a cedat-mandrina.

Iata ce a ramas:

2zemk52.jpg

Cred ca au sarit bilele (asa de elegant am tratat-o incat acestea au sarit impreuna cu burghiul si surubul care-l bloca), deoarece in axul mandrinei am gasit 2 gauri, cu diametrul de aprox. 6 mm, care acum sunt goaole.

Axul carotei tot nu iese.

Ce sa fie, ce sa fie ?

Multumesc

Editat de vera
Link spre comentariu

Bormasina ieftina sau scumpa, are 1200W si m-am folosit de ea f bine.

Defectul nu este din cauza ei ci a axului carotei, care s-a tesit in varf (bilele mandrinei au zburat, dar  axul carotei tot nu iese).

Vreau sa salvez bormasina, deoarece am alta mandrina (sacrific mandrina veche si axul carotei).

Trec la faza superioara-renunt la mama sculelor si trec la flex.

Cava idei?

Multumesc

Link spre comentariu

Cat ai de ce apuca, incearca sa depresezi.Acolo cotorul carotei a facut ceva guler.Cu duhul blandetii n-ai sa reusesti.Cu bataia, nu prea ai pozitie.Improvizeaza un dispozitiv de depresat, si trage axul afara, daca tot nu l-ai taiat pana acum.Acel guler daca nu ai abuzat prea mult de scula, ar trebui sa cedeze.

Link spre comentariu
La 25.01.2019 la 19:06, manolo a spus:

Fonetic este zeger dar pina la zeghel...

Limba romana este o limba fonica. Acolo vezi ca scrie corect zeger. Eu am scris zegel, am gresit o litera si am recunoscut. Chiar te-a zgariat asa de mult pe creier, sau vrei doar sa faci pe desteptul?

Editat de doru3160
Link spre comentariu

E plina tara de astia care au "acte la zii", "ancep", "ma-m", s.a.m.d. Greseli grave si va luarati de un om care a gresit o litera si care in general scrie cum trebuie.

LE: Si chiar ar putea sa nu stie. E un termen tehnic. La fel ca aia care scriu "Diesel" cu "d" mic sau scriu "dizăl". Se scrie cu "D" mare pentru ca asa il chema pe poet.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Carota este cumparata de la LM, nu mai stiu cat a costat (am cumparat mai multe), si era intr-o cutie de plastic rosu ea si in alta mai mica axul.

@doru3160, cred ca intai voi incerca depresarea, dupa care urmeaza flexul.

Multumesc ca m-ai oprit de la o fapta brutala.

Editat de vera
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 28.01.2019 la 23:01, doru3160 a spus:

Cat ai de ce apuca, incearca sa depresezi.Acolo cotorul carotei a facut ceva guler.Cu duhul blandetii n-ai sa reusesti.Cu bataia, nu prea ai pozitie.Improvizeaza un dispozitiv de depresat, si trage axul afara, daca tot nu l-ai taiat pana acum.Acel guler daca nu ai abuzat prea mult de scula, ar trebui sa cedeze.

Buna

Exact,poate poti folosi o presa pe la ceva atelier.De preferat hidraulica.

In caz de forta majora taiat cu flex.Am ajuns si eu la flex intr-o situatie asemanatoare.

Am afectat in oarecare masura si filetul axului,fara urmari din fericire.

Scula respectiva functioneaza perfect de cativa ani.

Spor,o sa ai nevoie.

Alex 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări