Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaugare protectii punte RLC portabila DE-5000

buleu_alexandru

Postări Recomandate

Va  salut

Va rog  sa ma  ajutati  deoarece  intentionez  sa adaug  cateva  componente  pentru  protectie  in  cazul in care  se intampla  sa testez  un  condensator  care  inca  mai  este incarcat.

Prefer  sa adaug  protectiile in cutiuta  de conectare  a sondelor de masura.

1807668819_ScreenShot01-23-19at11_03PM.thumb.JPG.41ba71c5baae371a755d803da4e67909.JPG

Din cate  stiu  ar trebui  cateva  diode  cu capacitate  parazita  mica.

Mi-ar  fi de mare  folos  daca  mi-ati  da  un  exemplu  de dioda  (sau eventual alta componenta)  potrivita  pentru  aceasta  protectie.

Nu  ma intereseaza  influenta  asupra capacitatilor masurate  de valoare mica  deoarece  mi-ar  fi simplu  sa inlocuiesc cu  alte sonde  care nu au protectie  atunci  cand  stiu ca masor capacitati de valoare mica.

Asadar,   va rog sa imi spuneti ce sa folosesc  si cum  sa  conectez.

Multumesc

PS:    Urmeaza  posibil  chiar  maine   sa  fac o comanda de  componente electronice  si  pot  sa cumpar  ce imi  recomandati  astfel incat  sa  verific  daca  influenteaza  si  celelalte  masuratori  in afara  de  capacitate  (la condensatoare).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• buleu_alexandru

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru început pune la borne două diode 1N4007 antiparalel și vezi dacă apar indicații eronate pe toate gamele de măsură.E posibil să nu poți folosi diode pe intrare din cauza tensiunii existente la borne și care ar cauza intrarea în conducție a unei diode, indiferent de capacitatea ei parazită....în cel mai rău caz poți înseria mai multe diode să vezi dacă e OK.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări