buleu_alexandru Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Va salut Va rog sa ma ajutati deoarece intentionez sa adaug cateva componente pentru protectie in cazul in care se intampla sa testez un condensator care inca mai este incarcat. Prefer sa adaug protectiile in cutiuta de conectare a sondelor de masura. Din cate stiu ar trebui cateva diode cu capacitate parazita mica. Mi-ar fi de mare folos daca mi-ati da un exemplu de dioda (sau eventual alta componenta) potrivita pentru aceasta protectie. Nu ma intereseaza influenta asupra capacitatilor masurate de valoare mica deoarece mi-ar fi simplu sa inlocuiesc cu alte sonde care nu au protectie atunci cand stiu ca masor capacitati de valoare mica. Asadar, va rog sa imi spuneti ce sa folosesc si cum sa conectez. Multumesc PS: Urmeaza posibil chiar maine sa fac o comanda de componente electronice si pot sa cumpar ce imi recomandati astfel incat sa verific daca influenteaza si celelalte masuratori in afara de capacitate (la condensatoare). Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Pentru început pune la borne două diode 1N4007 antiparalel și vezi dacă apar indicații eronate pe toate gamele de măsură.E posibil să nu poți folosi diode pe intrare din cauza tensiunii existente la borne și care ar cauza intrarea în conducție a unei diode, indiferent de capacitatea ei parazită....în cel mai rău caz poți înseria mai multe diode să vezi dacă e OK. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum