Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD Samsung model 2333HD ( LS23CFVKF/EN )

ROBEERT

Postări Recomandate

Nume/serie tv: 2333HD ( LS23CFVKF/EN )
Serie sasiu/mainboard: BN41-01211C
Serie sursa: T26_MFM / T24_MFM
Serie panel: LTM230HT01

Descriere defect: Buna seara tuturor. Am primit " podoaba " din titlu cu defectul " lipsa receptie pe tuner " si s-ar parea ca nici pe scart nu merge. In schimb merge pe intrarea PC si pe intrarea Y ( mufa RCA de langa tuner ). Tot ce i-am facut, a debutat reparatia cu o resetare de fabrica. Defectul acelasi. Apoi am intrat in service meniu si am schimbat denumirea tunerului ( le-am luat pe toate la rand ). Tunerul era setat default pe " AUTO ". Pana in prezent defectul acelasi. Mai jos pun o poza cu cele doua SPI-uri de pe mainboard. Inafara de memoriile SPI din poza ( cele incercuite ), nu am mai vazut si vreun Eeprom de forma 24CXX. Acum as incerca vreun bin, dar nu am. Acum dupa cele spuse am o intrebare:

-oare trebuiesc rescrise ambele SPI-uri?

Daca are careva vreun bin pentru acest TV si vreun sfat, sunt binevenite. Poate n-o fi tunerul defect. Ce-i drept, nu am masurat 33-ul de volti si alte tensiuni pe tuner.

Multumesc.

Memorii.jpg

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

9

• megabit

2

• sorinpavel

2

• iuliantv

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, andrei_ a spus:

Da, IC3001 oare ce-i?Ghici ghicitoarea mea.

Oare sa fie Eeprom? Pe el scrie H916 208 1. Dedesupt mai scrie Z9F0065. Nu am gasit PDF dupa aceste indicative. S-ar parea sa fie Eeprom pentru ca primii 4 pini vin la GND. Dar cu ce sa fie echivalent ( la capacitate ma refer )? 24CXX??? 

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
4 minutes ago, ROBEERT said:

Oare sa fie Eeprom? Pe el scrie H916 208 1. Dedesupt mai scrie Z9F0065. Nu am gasit PDF dupa aceste indicative.

24c256 probabil

Link spre comentariu
Acum 5 minute, profimex a spus:

24c256 probabil

O sa-l scot si o sa-l citesc si o sa dau proprietati pe fisierul salvat sa vad ce capacitate are. Revin cu raspunsul. Au nemernicii astia de la Samsung niste denumiri de te dor vreo 7 masele de ei. Tin minte ca si in CRT-urile cu sasiu KS1A ( parca ) aveau o denumire de forma AD------- sau AC-------- la amaratul ala de Eeprom.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
Acum 16 minute, megabit a spus:

Nu scrie ...208 1 ci 2GB 1 si este 24C1024.

Da, asa este. Este scris cu picioarele pe ea. Apropo: aveti idee, oare ea contine datele pentru tuner sau SPI-urile? Deci intr-un cuvant, ea trebuie rescrisa sau SPI-urile? Eu unul as crede ca SPI-urile sunt pentru bootare si ea contine informatiile pentru panel, tuner, CI card, etc. Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Eu as demonta capacul tunerului si as atinge usor placuta cu un maner de plastic !

Bineinteles ca dupa ce m-as asigura ca este alimentat corect.  Dar daca pare  ca nu merge nici pe scart... trebuie probat sigur pe scart.

Editat de megabit
Link spre comentariu

Tensiunile sunt ok pe tuner, inclusiv magistralele. I-am mai bagat inca o data semnal pe scart si merge. Cu capacul pus nu intra bine mufa scart. Deci si eu as spune ca tunerul este dead. Eventual si un bin daca gasim este bine sa probez pana sa pun crucea pe tuner. Ce ziceti, gasim un bin? Un bin am gasit aici: https://www.repairlap.com/threads/2333hd-ls23cfvkf-en-dump-bn41-01211c-ltm230ht01.2410/

dar nu ma lasa sa-l descarc chiar daca mi-am facut cont pe respectivul site.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
Acum 39 minute, sorinpavel a spus:

Robeert nu mai pierde vremea cu softuri. E defect clasic de tuner.Succes

Cred. La prapastiile astea este clasic defectul. Daca gasesc vreun bin, " o sa-mi dau corigenta " si cu el. Daca nu, " vesnica pomenire ".

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua. TV rezolvat. A fost defect procesorul din tuner, mai precis TDA9898V3. L-am inlocuit si tunerul a functionat din prima atat pe analog cat si pe digital. Multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări