yo9dl Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Felicitari si multumiri pentru descrierea metodei. Eu folosesc de ceva timp hartie de ambalat de la magazinele Profi. Se desprinde foita de plastic si se imprima pe partea cu desenul magazinului. Succes garantat! Desi este subtire cred ca se poate folosi cu metoda descrisa. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Ianuarie 23, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Acum 2 ore, vijelie02 a spus: Colegul @petreelectronic are servicii de realizare PCB-uri. Asta da dovada de altruism. Felicitari. Nu-i nici o afacere. Doar negocieri la sange cu tot felul de zgarciti. Daca ceri 30 lei pe un cablaj de pana in 10x10cm li se pare enorm. Prefera sa faca zece bucati cu 100 lei in China (inclusiv transpot), chiar daca ei au nevoie doar de un prototip care este posibil sa nu fonctioneze ok sau sa aiba nevoie de modificari. Dupa care se lauda ca a facut cablajul respectiv cu 2 dolari. Am facut acest post poate unii din ei vor dori sa-si faca singuri (macar) prototipurile cu 5 lei/buc si sa nu mai contribuie la economia chinezilor. 5 Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Spune, te rog, ce modificare ai facut la ghilotina? Link spre comentariu
petreelectronic Postat Ianuarie 23, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 (editat) Cutitul inferior tinde sa coboare sub planul mesei ghilotinei, datorita fortei mari de taiere (este prins din fabrica * cu niste suruburi care au un pic de joc). In acest sens, sub cutit am pus din 5 in 5cm niste holsuruburi pe care le-am taiat razant cu flexul astfel incat cutitul superior sa nu le atinga atunci cand ajunge la ele. Este necesar un oarecare efort la taiere, din cauza aceasta eu apas pe parghie cu antebratul, iar ghilotina este fixata de masa cu doua suruburi mari in partea superioara. Editat Ianuarie 23, 2019 de petreelectronic 1 Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Mai usor cu cablajele facute in china ,nu suporta comparatie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Se poate interpreta ca sunt ori mai proaste, ori mai bune...pana la urma care a fost intentia? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Cind astepti 3-4 saptamini un cablaj din china ca sa poti testa o schema nu prea mai poti sa le lauzi chiar asa de tare. Binenteles ca la o productie de miniserie/serie sint mai bune cele din china dar pt prototipuri si teste este foarte bun unul de genul acesta. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 17 hours ago, petreelectronic said: Cutitul inferior tinde sa coboare sub planul mesei ghilotinei, Am inteles! Credeam ca ai schimbat cutitele cu totul. Voi incerca si eu sa tai cablaje cu o ghilotina de hirtie. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 (editat) Acum 12 ore, doru3160 a spus: Se poate interpreta ca sunt ori mai proaste, ori mai bune...pana la urma care a fost intentia? Las pe altii sa aprecieze ,veti vedea o poza cu niste PCB dublu strat ,gauri metalizate ,protejate cu smac verde,inscriptionate etc. Ultima comanda a costat 68,59 lei cu tot cu transport. Editat Ianuarie 24, 2019 de manolo Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 Cred ca incurci lucrurile...metoda prezentata este pt hoby, nu are pretentia nimeni de montaje profi. Cand faci asemenea cablaje, ai in vedere un numar minim, care nu va fi neglijabil, deci o activitate de microproductie, care in mod obligatoriu trebuie sa fie si profitabila. Nu e cazul la metoda prezentata de colegul nostru, deci total inutil sa comparam mere cu pere...da cu virgula. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 Discutia cu 30 de lei si 2$ a deschis-o colegul ,nu am nimic cu metoda ,eu am trecut cam prin toate trecind de la cablaje facute cu penite cioc de papagal si cerneala serigrafica ,letraset de electronice,metoda foto ,toner transfer pe Oracal ,dar cind am avut nevoie de dublu placat si gauri metalizate mi s-a rupt "filmul" Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 Și pt găurile metalizate exista ceva solutii la nivel de amator. Pt placi nu foarte înghesuite și proiectate optimizat, cu puține treceri, soluțiile diy sint ok pt prototipuri. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 (editat) Am ''metalizat'' treceri cu fir de cupru 0,2mm de mi-a iesit pe nas. Si asta pe vremea cand chinezii nu-si dadusera seama ca pot face cablaje ieftine, si in general, nu erau pe val cu productia la electronice. Editat Ianuarie 24, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 (editat) Felicitari pentru straduinta, este o metoda eficienta, la indemina oricui. Cind ma gindesc ce ma mai chinuiam cu smoala in benzina sau tus carmin si rotring... O sugestie am de facut. Ar fi mai bine daca placa se va proteja prin pensulare cu o solutie de colofoniu (saciz) dizolvat in alcool etilic sau izopropilic absolut. Se usuca foarte repede, si ajuta la lipirile ulterioare. Pentru gaurile metalizate, propusesem eu, in defuncta revista Tehnium, o metoda, din pacate foarte laborioasa, dar cu bune rezultate. Editat Ianuarie 24, 2019 de icar Link spre comentariu
petreelectronic Postat Ianuarie 24, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 Am protejat si cu sacaz prin pulverizare cu un spray de geamuri. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum