petreelectronic Postat Ianuarie 23, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 (editat) Nu folositi hartie foto la transferul cu solvent. Hartia cretata sau hartia luciosa din reviste este cea mai buna, absorbind si impregnindu-se bine cu solvent, dizolva tonerul din toate directiile. Editat Ianuarie 23, 2019 de petreelectronic Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Posibil ca hartia foto sa nu reziste prea bine la 200grade. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 (editat) Acum 5 minute, vijelie02 a spus: Posibil ca hartia foto sa nu reziste prea bine la 200grade. Mi-a scapat faza in care hartia trebuie sa suporte 200 grade, dar observatia cu absorbtia de solvent mi se pare reala.Nu stiu cum se va comporta acel carton foto, dar e un singur mod de a afla, si asta fara pagube insemnate. Editat Ianuarie 23, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 200 grade fiind in cuptorul imprimantei laser. sa nu cumva sa se dezlipeasca materialul fotosensibil de pe hartie si sa se lipeasca pe cuptor. Adio cuptor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Aha...o sa-i trag un fier de calcat sa vad ce spune. Oricum metoda e best, chiar daca merge numai pe hartie cretata. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 (editat) Excalenta metoda. Petrica, maine am sa vin pana la tine. Vorbim pe PM. Editat Ianuarie 23, 2019 de PINTI Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 De ce? Vrei sa incerci si cu palinca? Link spre comentariu
petreelectronic Postat Ianuarie 23, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Acum 35 minute, validae a spus: Hârtia potrivită se găsește ușor la centrele de copiat acte, pentru cei din orașe, sau la comandă pe net, pentru ceilalți.Căutați ,,hârtie glossy,, sau ,,hârtie foto,, adică o hârtie lucioasă.E cam scumpă față de cea ordinară, dar în asta constă și calitatea transferului de toner.... Dacă folosiți acest tip de hârtie pentru transfer de toner, metoda cu fierul de călcat dă rezultate maxime, având avantajul unei rapidități de necontestat și utilizând doar apă. Dar metoda prezentată e foarte eficientă, deși puțin mai laborioasă și mai lentă, dar mult mai sigură.....felicitări pentru prezentare. Am lucrat mult si cu fierul de calcat. Din documentarea mea temperatura optima pentru transferul de toner este 150-180 grade. Este greu sa "dibuiesti" temperatura corecta mai ales cand ai de-a face cu diverse marimi ale cablajului din cauza disipatiei caldurii. Un cablaj de 27cm este greu de incalzit corect cu fierul de calcat. Ori nu-l incalzesti corect, ori arzi tonerul si apar acei micropori la corodare. Cu metoda cu solvent singura limita care o am este aceia ca imprimanta nu scoate decat cablaje de maxim 27cm...as putea face si mai mari. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 (editat) Acum 15 minute, doru3160 a spus: De ce? Vrei sa incerci si cu palinca? Ma duc cu masina.5 Km....dar nu ar fi fost rea si o palinca. Editat Ianuarie 23, 2019 de PINTI Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 @doru3160 : sunt curios ce zice hartia foto cand va intra in contact cu fierul - ma refer la partea lucioasa. Asteptam un feedback de la d-voastra. In clipul prezentat nu se specifica nimic de palinca - mi-a scapat ceva? Colegul @petreelectronic are servicii de realizare PCB-uri. Asta da dovada de altruism. Felicitari. Subscriu si eu la: Un cablaj de 27cm este greu de incalzit corect cu fierul de calcat. Ori nu-l incalzesti corect, ori arzi tonerul si apar acei micropori la corodare. 100% nu iese corect cu fierul de calcat. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Acum 4 minute, PINTI a spus: Ma duc cu masina.5 Km....dar nu ar fi fost rau si o palinca Pt ce a impartasit cu noi acum, chiar merita...de la noi una virtuala. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 OK. O sa ma comformez, Link spre comentariu
petreelectronic Postat Ianuarie 23, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Acum 19 minute, doru3160 a spus: De ce? Vrei sa incerci si cu palinca? M-am laudat mai demult ca eu fac cablaje cu tuica ....tuica fiind alcoolul izopropilic Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 Am incercat eu cu hartie foto si nu se lipeste de cuportul imprimanteti. Cu fierul de calcat desigur ca dadeam pe partea mata, nu pe fata lucioasa cu tonerul. @petreelectronic fix asa pateam si eu cu metoda "calcatorul". desi facusem notatii pe plastiul fierului de calcat. Cred ca de 2 ani nu mai am nici firul dedicat pentru cablaje. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 A mai fost prezentata ideia asta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum