Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cea mai buna metoda de realizare a cablajelor acasa ever.

petreelectronic

Postări Recomandate

Da, d-le, multumiri in numele tuturor.O metoda care poate fi lucrata de fiecare acasa.Hartia folosita e cumva cerata sau e hartie normala? Intreb pt ca mi s-a parut lucioasa, dar poate doar din cauza filmarii.

Link spre comentariu

Felicitari pentru filmulet, desi pare simplu sa faci un clip si sa-l incarci pe YT necesita timp si atentie.

Am incercat si eu metoda cu acetona acum cativa ani dar nu mi-a iesti atat de bine, adica nuputeam coroda asa dar am folosit o hartie ordinara. Cu izopropilic si diluant nu mi-a trecut prin cap dar o sa incerc.

Hartie cretatat gaseam destul de greu dar probabail merge si cu alta hartie cu tensitate mare / porozitate mica.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Cica izopropilic + Nitro D209 dar in ce proportii?

Scuze! Scrie clar: in proportii egale :rade:

Oricum interesant si merita incercat. Nu am mai facut cablaje de 2-3 ani din cauza fierului de calcat. (temperatura, presiune, curatare cablaj cu cif ...)

Editat de Stefan.
Link spre comentariu
Acum 32 minute, Stefan. a spus:

Felicitari pentru filmulet, desi pare simplu sa faci un clip si sa-l incarci pe YT necesita timp si atentie.

Am incercat si eu metoda cu acetona acum cativa ani dar nu mi-a iesti atat de bine, adica nuputeam coroda asa dar am folosit o hartie ordinara. Cu izopropilic si diluant nu mi-a trecut prin cap dar o sa incerc.

Hartie cretatat gaseam destul de greu dar probabail merge si cu alta hartie cu tensitate mare / porozitate mica.

Este primul montaj pe ca il fac. M-am chinuit cu vreo trei programe care depreciau calitatea imaginii, operatorul cam incepator etc.

Hartie cretata 115gr/m2 se gaseste pe net. Toate materialele le procur online, eu locuind undeva in Baragan.

Reactia care se vede atunci cand bag cablajul la corodat este intre clorura si resturile de creta care raman pe toner.

Metoda cu acetona nu mi-a iesit nici mie. Ori proportiile amestecului nu sunt date bine, ori acetona de la noi nu este buna. Cum la noi nu ai de unde lua acetona pura (aceasta fiind foarte solubila in apa) m-am gandit sa incerc cu alt solvent si asa am ajuns la diluantul nitro.

Editat de petreelectronic
Link spre comentariu

Hârtia potrivită se găsește ușor la centrele de copiat acte, pentru cei din orașe, sau la comandă pe net, pentru ceilalți.Căutați ,,hârtie glossy,, sau ,,hârtie foto,, adică o hârtie lucioasă.E cam scumpă față de cea ordinară, dar în asta constă și calitatea transferului de toner....

Dacă folosiți acest tip de hârtie pentru transfer de toner, metoda cu fierul de călcat dă rezultate maxime, având avantajul unei rapidități de necontestat și utilizând doar apă. Dar metoda prezentată e foarte eficientă, deși puțin mai laborioasă și mai lentă, dar mult mai sigură.....felicitări pentru prezentare.

Editat de validae
Link spre comentariu

Cred ca metoda asta ma va face sa renunt la acid azotic si sa trec pe clorura.E singurul element care imi lipseste ca sa incerc un cablaj.Oare vechea hartie fotografica de la pozele alb/negru n-o fi buna? Nu ca m-as zgarci, dar o sa incerc, pt ca am ceva cantitate ramasa din vremurile cand era la putere, si alta intrebuintare nu am pt ea.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Nu, pai ma gandeam sa ma folosesc de densitate si sa printez pe dosul coalei...deh, de acum fiecare poate incerca cu ce are sau cu ce vrea.La mine e hartie AzoMures, alb/negru, de pe vremea cand lucram poze acasa. Nu e o avere, dar daca il am acasa si mai si merge e un avantaj.Cine a lucrat isi mai aduce aminte de carton alb lucios, carton raster si altele pe care nu mi le mai amintesc.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări