Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

driver-ul TDA7250

Vizitator dinsul

Postări Recomandate

Vizitator Kimnotyze

aia bd911 si 912 au cica 90W :shock: deci ei sunt tranz de putere, si NU driverele...!!!

Cunosc prea bine parametrii acestor tranzistoare. Cand am spus 25W m-am referit CLAR la Q1 si Q2 din schema de la ampslab.com in care apar 2SC2238 si 2SA968.Eu cred ca tu raspunzi la posturi doar pentru a face impresie, cu toate ca in majoritatea cazurilor nu esti la obiect sau nu esti sigur/nu stii deloc cum sa rezolvi problema.Eu nu vorbeam despre ce tranzistori sunt conectati in schema de la AMPSLAB.com si nici despre tipul lor. Vorbeam despre modul in care sunt conectati si pozitia lor in schema din datasheet!Nu am cum sa-ti dau schema si pcb-ul de la acest amplificator deoarece este un sistem (KIT) 2.1 proiectat de mine si mi-ar lua destul de mult dimp sa extrag partea cu TDA7250 din schema. PCB-ul nu te-ar ajuta absolut deloc (are 20x20cm cu decupaj interior)Doresc sa ma lamureasca o persoana competenta deoarece sunt destul de confuz asupra modului de conectare a tranz. darlington direct in driver si abia apoi a BD-urilor.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bolek

18

• csl1131

9

• kappa_ii

7

• MadRaper

7

Top autori în acest subiect

aia bd911 si 912 au cica 90W deci ei sunt tranz de putere, si NU driverele...!!!

ce intelegi tu prin drivere ? poti sa pui driveri si de 200W cum se pun pe la amplificatoare puternice cu multi finali in paralel :) Schema aia e gresita acolo in datasheet in loc de darlingtoni trebuie puse BD911/912 :)
Link spre comentariu
aia bd911 si 912 au cica 90W deci ei sunt tranz de putere, si NU driverele...!!!
ce intelegi tu prin drivere ? poti sa pui driveri si de 200W cum se pun pe la amplificatoare puternice cu multi finali in paralel :)

Schema aia e gresita acolo in datasheet in loc de darlingtoni trebuie puse BD911/912

:)

la un amplificator care are UN singur final mi se pare absurd sa ii pui drivere(prefinal care mai amplifica semnalul ca sa poata ataca tranz de putere cu puterea necesara pt a obtine la iesire puterea specificata) de 90W cand el in mod normal scoat 90W :shock: sau mai rau..sa ii pui prefinali de 200W cand el scoae 100W :shock:

Eu nu vorbeam despre ce tranzistori sunt conectati in schema de la AMPSLAB.com si nici despre tipul lor. Vorbeam despre modul in care sunt conectati si pozitia lor in schema din datasheet!

nu am inteles ca asa ceva vorbeai..eu ziceam ca de tipul lor...

uite Aicio poza.... in stanga e ce e in datasheet si in dreapta ce e la ampslab

Posted Image

eu poate sunt mai chior, asa ca va rog ia ziceti ce naiba sunt diferite la schemele alea..ca eu nu vad diferenta...????? :?: :?: :?:

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

csl1131: Se pare ai cateva gauri in cunostiintele tale teoretice si uneori logica ta mai... scapa :d

TDA7250 este un driver, iar in schema de la pagina 9 din datasheet el comanda un prefinal ce amplifica semnalul suficient de mult pentru a ataca finalul darlington.

Vezi ca tu faci confuzii!

Schema din datasheet fata de schema de la ampslab.com difera prin faptul ca prefinalii sunt pusi incorect dupa finali, pe cand la ampslab.com prefinalii sunt pusi corect intre driver si finali.

la un amplificator care are UN singur final mi se pare absurd sa ii pui drivere(prefinal care mai amplifica semnalul ca sa poata ataca tranz de putere cu puterea necesara pt a obtine la iesire puterea specificata) de 90W cand el in mod normal scoat 90W sau mai rau..sa ii pui prefinali de 200W cand el scoae 100W :shock:

Din moment ce curentul dat de TDA7250 este de numai 5mA, este insuficient pentru a ataca finalii darlington. De aceea acest curent este preamplificat si adus la nivelul optim pentru a ataca in forta finalii. Studiaza te rog amplificatoarele! Am sa caut zilele astea manualele mele din anii '80, iar daca am sa le gasesc ti le pot trimite cu placere ca sa te documentezi. Cu toate ca la orice anticariat gasesti carti grozave!
Link spre comentariu

csl1131: Se pare ai cateva gauri in cunostiintele tale teoretice si uneori logica ta mai... scapa icon_biggrin.gifTDA7250 este un driver, iar in schema de la pagina 9 din datasheet el comanda un prefinal ce amplifica semnalul suficient de mult pentru a ataca finalul darlington.

pai..exact asa ziceam si eu...asa m-am referit...cu o mica obs..finalul nu conteaza daca e sau darlinton,daca ii pui si un prefinal...

Din moment ce curentul dat de TDA7250 este de numai 5mA, este insuficient pentru a ataca finalii darlington. De aceea acest curent este preamplificat si adus la nivelul optim pentru a ataca in forta finalii. Studiaza te rog amplificatoarele! Am sa caut zilele astea manualele mele din anii '80, iar daca am sa le gasesc ti le pot trimite cu placere ca sa te documentezi. Cu toate ca la orice anticariat gasesti carti grozave!

eu ziceam ca aia bd911 sunt finalii, si NU prefinalii pt ca pe prima pagian scrie driver de 60W..deci din bd-urile alea merge storsi 60W....deci tu ai facut confuzie nu eu...
Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Macar ai studiat aplicatia inainte sa-ti dai cu parerea? Cum poti sa spui o asemenea tampenie? Daca te uitai la pagina respectiva din catalog si ai avea cunostiinte minime de electronica ti-ai fi dat seama. Acolo jos, pe pagina respectiva, este un tabel "Suggested Transistor Types for Various Loads and Powers". Cum poti sa zici ca BD-urile sunt finalii ?Ma bucur ca ti-ai dat seama ca nu conteaza daca finalul este sau nu darlington.Eu am sa refuz sa mai raspund posturilor tale, studiaza si mai lucreaza in special la gramatica limbii romane, domnule Stie Tot (la 17 ani)! :evil:

Link spre comentariu

Macar ai studiat aplicatia inainte sa-ti dai cu parerea? Cum poti sa spui o asemenea tampenie? Daca te uitai la pagina respectiva din catalog si ai avea cunostiinte minime de electronica ti-ai fi dat seama. Acolo jos, pe pagina respectiva, este un tabel "Suggested Transistor Types for Various Loads and Powers". Cum poti sa zici ca BD-urile sunt finalii ?Ma bucur ca ti-ai dat seama ca nu conteaza daca finalul este sau nu darlington.Eu am sa refuz sa mai raspund posturilor tale, studiaza si mai lucreaza in special la gramatica limbii romane, domnule Stie Tot (la 17 ani)! :evil:

1. vezi ca ai gresit persoana cu aia de 17 ani2.ziceam ca bd-urile sunt inlocuite cu tranz alea...care scrie acolo...si sa NU zici tu ca pt 15W pui finali de mai mica putere ca prefinalii....sii inca ceva..ce rost area sa pui prefinali de 90W cand finalii dunt darlinton..???schema aia e corecta..numai ca nu au mai scris acolo si ce prefinali sa folosesti..te-au lasat pe tine sa alegi, sa faci si calcule...etc...probabil ca s-au gandit ca dece sa iti dea tie mura-n-gura.. sa iti mai bati si tu capul... aaan-ai decat sa nu rasp la subiectele mele,foarte bine..si nici eu nu mai rasp la subiectele tale...
Link spre comentariu

sii inca ceva..ce rost area sa pui prefinali de 90W cand finalii dunt darlinton..???

cred ca ti s-a mai explicat de vreo cateva ori ! dar o sa o mai fac si eu odata ! Finali au amplificare de 1000X deci 5mA pe care ii scoate driveru inmultit cu 1000 :arrow: 5A curent max deci este prea putin pentru sarcini grele ... PS: eu sunt ala de 17 ani ,dar cine a zis ca stiu tot ? :?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări