MadRaper Postat Mai 20, 2004 Partajează Postat Mai 20, 2004 :? totusi TDA`ul asta are destula putere sa atace MJ11015 si MJ11016 :?: ca mie mi se pare ca nu are putere driveru` asta, ca distorsioneaza tare si tranzistorii nu se incalzesc aproape deloc... Link spre comentariu
bolek Postat Mai 21, 2004 Partajează Postat Mai 21, 2004 da ce te face sa crezi ca are destul aputere??? are curent de iesire de 5 mA maxim...iti trebuie finali cu Hfe mult peste 1000 ca sa il folosesti la puterea maxima posibila, in special daca vrei in punte. Link spre comentariu
MadRaper Postat Mai 22, 2004 Partajează Postat Mai 22, 2004 M-am uitat in datasheet-ul tranzistoarelor si scrie asa... "High DC Current Gain -Hfe = 1000 (min) @IC -20Adc" :? deci merg bine pe TDA-ul asta? ca la mine nu se incalzesc aproape deloc.... da se aude naspa :x Link spre comentariu
bolek Postat Mai 24, 2004 Partajează Postat Mai 24, 2004 Amplificare in curent de 1000 inseamna ca din cei 5mA curent de iesire ai integratului o sa poti scoate la iesire 5A. Daca ai nevoie de mai mult, nu mai ajunge amplificarea aia a Darlingtoanelor monolitice si trebuie mai multi tranzistori cascadati. Apropos, in schemele folosite de amatori si puse pe net, integratul asta nu prea se foloseste la mai mult de 100W...maxim posibil ar fi 130W pe 4 ohmi, adica daca il pui in punte, 260w pe 8 ohmi.Pentru alte puteri mai mari SE REPROIECTEAZA ETAJUL DE IESIRE ( finalii si rezistoarele de protectie la supracurent). Am scris de mai multe ori kestia asta si daca nu s-a inteles, cititi pe net documentatie pe situl lui Rod Eliott http://sound.westhost.com/articles.htm la sectiunea de tranzistori bipolari. Link spre comentariu
bolek Postat Mai 24, 2004 Partajează Postat Mai 24, 2004 Avand in vedere ca schema aia cu TDA2030A in punte si cu inca 4 Darlingtoane de putere pentru marirea curentului de iesire nu prea e folosita in practica (eu nu am vazut-o in nici un amplif de fabrica desi e veche), am dubii serioase asupra rentabilitatii la ora actuala, cand un TDA 7294 costa cam 150 de mii de lei si este net superior calitativ.A realizat-o cineva si merge excelent ? Sunt curios in ceea ce priveste liniaritatea amplificarii si distorsiunile...avand in vedere ca pana la cativa watti , lucreaza integratul ca amplif de putere,iar la putere mai mare devine driver pt tranzistoare. Link spre comentariu
Murcielad Postat Mai 24, 2004 Partajează Postat Mai 24, 2004 credeam ca vorbim de tda7250 ? off topic : Tda2030 lucreaza in paralel cu tranzistorii deci da si el o parte din curentul de iesire Link spre comentariu
bolek Postat Mai 26, 2004 Partajează Postat Mai 26, 2004 Scuze pt off topic, am dat din greseala send la alt Iexplorer, care era pe alt topic... :roll: Parerea mea e ca nu prea se merita nici schema aia cu 2030 si finali , si nici 7250 la puteri mari , avand in vedere ca ele au fost proiectate pentru ALT SCOP: sa iasa schema ieftina si simpla cu performante acceptabile!Pentru necesitati HiFi , HiEnd sau puteri mari, exista solutii consacrate, detaliate pe sute de pagini de documentatie...nu e cazul sa reinventam acum roata!Ce rost are sa proiectezi zile in sir o solutie sa reduci cu aprox.100 de mii pretul unui etaj final care altminteri ar costa cam 300 de mii si e mult mai bun si mai sigur? :oops: ??? Link spre comentariu
Vizitator adyman Postat Mai 30, 2004 Partajează Postat Mai 30, 2004 majoritatea kiturilor de la 'ADELAIDA' sunt de kkt,cauta schema de principiu a producatorului,modifica si o sa vezi primele diferentze,am avut si eu chitul de 300W de la ei si pana nu am refacut schema mi-am mancat zilele.....te sfatuiesc sa iti faci singur schemele,ce nu stii mai intreaba dar nu mai cumpara de la astia ,nu stiu cum de nu au dat faliment pana acuma cu porcariile care l-e fac.BAFTA! Link spre comentariu
nixforever Postat Iunie 10, 2004 Partajează Postat Iunie 10, 2004 da ce ziceti de http://www.ampslab.com/ia502.htm credeti ca or reusit sa il faca sa aiba chear asa de putine distorsiuni, daca o facut cineva schema sa imi zica si mie ca imi surade sa ma apuc si eu [/url] Link spre comentariu
Murcielad Postat Iunie 10, 2004 Partajează Postat Iunie 10, 2004 schema e exact aia de o foloseste si adelaida :wink: Link spre comentariu
bolek Postat Iunie 11, 2004 Partajează Postat Iunie 11, 2004 Trimis: Lun Mai 24, 2004 3:02 pm Titlul subiectului: Don't trust Adelaida ! -------------------------------------------------------------------------------- Amplificare in curent de 1000 inseamna ca din cei 5mA curent de iesire ai integratului o sa poti scoate la iesire 5A. Daca ai nevoie de mai mult, nu mai ajunge amplificarea aia a Darlingtoanelor monolitice si trebuie mai multi tranzistori cascadati. Apropos, in schemele folosite de amatori si puse pe net, integratul asta nu prea se foloseste la mai mult de 100W...maxim posibil ar fi 130W pe 4 ohmi, adica daca il pui in punte, 260w pe 8 ohmi.Pentru alte puteri mai mari SE REPROIECTEAZA ETAJUL DE IESIRE ( finalii si rezistoarele de protectie la supracurent). Daca mai sunt MESERIASI care sa explice tare si clar pe forumul asta ca nu e nevoie sa tii cont de nimic atunci cand reproiectezi o schema, in special una facuta pentru a obtine ieftin o putere de 80W maxim, si ca se pot obtine puteri de 3-4 ori mai mari fara a reproiecta in mod radical partea de iesire, ma simt nevoit sa ma retrag ....am putea eventual sa facem un topic al donatiilor pentru cei care nu au pe ce arunca banii de piese... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 11, 2004 Partajează Postat Iunie 11, 2004 Mie unul, personal, mi se pare cam putin 5mA pentru un driver, atat timp cat etajele driver din amplificatoarele discrete pentru puteri de cateva zeci de W au curentul in gol de ordinul zecilor de mA. Deci intr-adevar, trebuie amplificari in curent mari , care se pot obtine cu darlingtoanele de rigoare. Oricum mai mult de 2 tranzistoare pe final nu am vazut si se pare din cauza performantelor slabe ale acestor configuratii (comportarea in frecventa ).Ideea este ca cine vrea puteri mari nu are decat sa adopte sau sa (re)proiecteze o schema potrivita. In principiu o schema discreta pentru puteri de ordinul sutelor de W este comparabila ca si complexitate cu una de ordinul zecilor de W. Difera doar componentele si curentii, tensiunile la care lucreaza, iar la diferenta de pret cel mai mult conteaza transformatorul, radiatoarele, si paote mai putin finalii s.a.m.d. Link spre comentariu
Vizitator nyx Postat Iunie 23, 2004 Partajează Postat Iunie 23, 2004 e bun mai oameni driverul asta ca vreau sal fac si folosind tranzistoarele Mj11013/Mj11014 pe 4 ohmi la 130w asa spune datashetul ? eu, unu', nu mai iau de la Adelaida ca mi-am luat teapa de mai multe ori si mai bine sa gresesc eu pe banii mei decat altii, nu? Link spre comentariu
moska2003 Postat Februarie 25, 2005 Partajează Postat Februarie 25, 2005 Am o statie telefunken cu acest driver dar care nu mai are tranzistoare.Schema dupa care functioneaza este ultima din datasheetul integratului cu BD911siBD912.Ce tranzistoare sa folosesc pt. Q1 si Q2 ???? Link spre comentariu
moska2003 Postat Februarie 25, 2005 Partajează Postat Februarie 25, 2005 Cu pot verifica fara osciloscop daca acest integrat este ars sau nu.??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum