bolek Postat Mai 18, 2004 Partajează Postat Mai 18, 2004 1)Scuze ca nu am dat sa afiseze adresa de mail by default, acum o afiseaza: [email protected] 2)Daca se incalzesc finalii tare la putere de iesire mica , sigur oscileaza, si asta e f. rau fiindca finalii se pot(eventual)praji, mai ales ca nu cred sa ai un radiator grozav... pentru asa ceva iti trebuie ori cooler activ, ori radiator pasiv, nervurat, de vreo 1000 cm patrati . 3)Osciloscopul nu e greu de folosit, dar nu pot sa iti explic aici cum, fiindca nu stiu exact ce fel de osciloscop ai tu :roll: ... in linii mari:selectezi intrarea(daca are mai mult de una 8) ), il calibrezi ca sa pui linia la zero, il pui pe autosincronizare, baza de timp de ordinul milisecundelor, nivel aprox. 1V pe diviziune ...si daca nu mai trebuie setat si altceva cred poti sa masori :lol: vezi pe net ca sunt howto-uri destule la asa ceva... Link spre comentariu
kappa_ii Postat Mai 18, 2004 Partajează Postat Mai 18, 2004 radiatorul este foarte mare are 40 cm luntime 25 cm inaltime si 12 cm latime , are si ventilator pe el si tot se incalzeste ! la putere de 40 50 w rms dupa 2 ore de functionare se incalzeste si trafu cam 45 grade .miine ma apuc sa fac modificarile necesare si iti zic daca se modifica ceva !o sa incerc sa imi dau seama cum se masoara cu osciloscopu ! Link spre comentariu
bolek Postat Mai 19, 2004 Partajează Postat Mai 19, 2004 Avand in vedere cantitatea de caldura disipata, precum si consumul care incalzeste tare traful incep sa cred ca e ceva mai grav, gen scurtcircuit pe cablaj sau asa ceva ... cam cat consuma montajul in gol? (adica pui intrarea de semnal la masa, pui sarcina la iesire si masori curentul pe ramura de + si pe cea de-) ... In mod normal, mai mult de o suta sau doua de miliamperi nu prea are voie... :o Link spre comentariu
kappa_ii Postat Mai 19, 2004 Partajează Postat Mai 19, 2004 in gol sta foarte cald ! dupa ce dau ceva mai tare nu creste temperatura cu mult peste sarcina in gol ! paradoxal dar adevarat !orcum 3 difuzoare de 25 mc clarion 500w 4 ohm puse in serie si date la maxim in 10 15 minute se incing difuzoarele si s-ar putea sa le si ard ! dar pe 1 singur nu apuc sa misc bine membrana ca se blocheaza amplificatoru . inca nu am facut modificarile spuse de tine dar o sa incerc cit de curind sa vad daca se rezolva ceva ! Link spre comentariu
bolek Postat Mai 19, 2004 Partajează Postat Mai 19, 2004 Daca se incing difuzoarele, asta inseamna ca s-ar putea sa ai componenta continua pe iesire ceea ce poate duce la topirea bobinei din difuzoare.... :evil: Mai bine ia si masoara totul fara nici un difuzor, ca e pacat de ele :roll: pune voltmetrul pe tensiune continua pe iesire, cu intrarea amplifului la masa, si vezi daca ai ceva tensiune...daca ai , e componenta continua si inseamna ca e ceva plesnit in montaj, sau un final strapuns...Daca nu ai , inseamna ca ai oscilatii de frecventa inalta, si nici asta nu e bine.De ce nu incepi totusi prin a masura curentul de mers in gol mai intai !??!?! :?: :?: Link spre comentariu
MadRaper Postat Mai 19, 2004 Partajează Postat Mai 19, 2004 Am si eu un kit de asta de 2 lei ... am sa-l scot in seara asta ca sa mai masor la el :p ca si eu am aceeasi problema... :cry: Link spre comentariu
MadRaper Postat Mai 19, 2004 Partajează Postat Mai 19, 2004 :shock: :shock: m-am mai uitat pe cablaj... si vad ca are un C.I. TL072 :? ala nu cumva e un fel de filtru de suwoofer??? eu asa stiam... :x Link spre comentariu
MadRaper Postat Mai 19, 2004 Partajează Postat Mai 19, 2004 :shock: inca o faza DURA am scot si CI ala... si am pus intrarea direct pe TDA .. SI INCA CEVA: lam facut de 2 x 200W.... el cica era in PUNTE ahahahahahaha ... iesirea amplificatorului erau 2 plusuri.... plusurile amplificatoarelor de 200... deci am luat cate un plus si un fir la masa .. si gata am 2 x 200 ... si nu se mai blocheaza acuma TDA`ul deloc... :wink: Link spre comentariu
bolek Postat Mai 19, 2004 Partajează Postat Mai 19, 2004 Mad reaper, daca e chiar asa cum zici tu insemna ca circuitul de defazare facut de ei pe cablaj este un c###t, ceea ce este naspaaaa.... :oops: Link spre comentariu
MadRaper Postat Mai 19, 2004 Partajează Postat Mai 19, 2004 :cry: oricum latrafu pe care il am eu se aude NASSPAAA adik se aude mai rau decat un TDA 7294 :( trafu e de 2x24V 400w ...si iese cam 2x 32 V... o sa `l incerc pe un traf mai mare sa vad cat de bine se aude... si inca o chestie... nu prea seincazesc finalii.... eu nici nam radiator suplimentar si abia in vreo 2 min incepe sa se incalzeasca asta pe care il are el :roll: Link spre comentariu
bolek Postat Mai 19, 2004 Partajează Postat Mai 19, 2004 Cam cat costa kitul asta stiintifico-fantastic de 400W de la Adelaida? Si la ce te referi ca "se aude mai naspa" ? Ca distorsiuni , ca timbru al auditiei (adica zgomot, caracteristica de frecventa etc) ? Ideea e ca nu stiu ( si nici nu cred) ca aia au respectat exact schema originala data de producator, adica de ST...as vrea si io pls sa imi aratati o schema de la kit, ca tare sunt curios sa o compar cu ce e in foaia de catalog :shock: Link spre comentariu
MadRaper Postat Mai 20, 2004 Partajează Postat Mai 20, 2004 Kitul m-a costat 850 mii :( si DA se aude cu distorsiuni foarte mari (la volum mai mare) Schema o gasesti aici http://www.adelaida.ro te duci in kituri (la mine se blocheaza) si cauti Ad v5 si dai Detalii si acolo vei gasi si asta de 400w si unu de 300w :? Link spre comentariu
bolek Postat Mai 20, 2004 Partajează Postat Mai 20, 2004 M-am uitat acolo si in pdf-ul ala este doar schema de conectare si poza cu cablajul , nu schema electrica...eu pe aia o vreau, ca doar nu o sa ma apuc sa imi imaginez traseele si sa ma uit la piese cu lupa... Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Mai 20, 2004 Partajează Postat Mai 20, 2004 Astia de la Adelaida nu ofera schema electrica...Eu am cumparat mai demult un kit cu TDA7294 si era in pungulita si schema electrica dar care era modificata unele piese nu corespundeau cu cele de pe placa precum nici schema electrica nu era buna ca era gresita...POate credeau ca vrem sa le furam schemele...In fine kitul so ars pana la urma Link spre comentariu
bolek Postat Mai 20, 2004 Partajează Postat Mai 20, 2004 Pai nu cred ca din cauza ca le furam schemele nu le dau, ci , mai probabil, fiindca ei nu le respecta :twisted: :evil: si nu ar vrea sa fie acuzatzi de idiotzie in stil mare...Iar faptul ca nu le respecta nici pe cele date de fabricantul circuitului integrat , poate insemna 2 lucruri:Varianta a)Sunt o firma mai desteapta decat ST Microelectronics :shock: Varianta b)Sunt o firma mai inconstienta decat alea gen Akaiwa , Panascanic , SONV sau Philibs Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum