Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

driver-ul TDA7250


Vizitator dinsul

Postări Recomandate

Vizitator dinsul

CE parere aveti despre TDA7250? Am vazut datele lui si mi-a placut foarte! Ar iesi ceva bun cu el si cu tranzistoare bune in final?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • bolek

    18

  • csl1131

    9

  • kappa_ii

    7

  • MadRaper

    7

Top autori în acest subiect

Integratul face treaba buna, l-am auzit mergand, numai ca merita efortul doar daca faci rost de o pereche de finali cat de cat ieftini...daca vrei sa faci cu cei indicati de fabricant (cred ca erau MJ15003/04, sau 013/014 aia care cantau cand l-am auzit io) care sunt cam 200 de mii bucata nu prea mai merita...oricum, remember! Daca depasesti alimentarea de +/- 45 V, face poc! Avand in vedere ca suntem alimentati toti de R.e.n.e.l., deci la priza nu ai niciodata exact 220v , iti recomand ceva gen traf 2x25..28V / 5..7A , punte de 10A , 2 C-uri de MINIM 6800micro/50V si doua perechi de finali BDX66B/BDX67B ( sunt cam 100klei bucata)...Cel putin cu astea ma apucasem io sa il fac acu vreo 2 ani...

Link spre comentariu

TDA7250 merge si la +/-60V testat de mine ... e naspa ca are protectia aia la scurt circuit :cry:

1.Ce e naspa in ceea ce priveste protectia la scurtcircuit??pe care , btw, poti sa o si dezactivezi,ca citirea de curent se face de pe rezistoarele de 0.15 ohmi si se poate diviza...2.Chiar tine la +/-60V integratul? Sau aveai schema modificata astfel ca integratul sa fie alimentat cu mai putin decat tensiunea V+/V- cu divizor si zennere de 40V, si doar finalii aveau alimentare la +/-60 :? ???
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

eu am circuite cu integrate dastea si sint extrem de proaste -intra in protectie foarte devreme pe la 30 w daca as reusi sa modific circuitu cumva sa nu se blocheze cred ca ar fi ceva ! dar eu pina acum nu am reusit !~

Link spre comentariu

daca as reusi sa modific circuitu cumva sa nu se blocheze cred ca ar fi ceva ! dar eu pina acum nu am reusit !~

Pai ori pui rezistoarele de 0.15 ohmi ( parca atata erau :?: ), alea din serie cu tranzistoarele finale, de valoare mai mica, ori pui cate un mic divizor de tensiune, eventual unu cu semireglabil (ca sa poti regla curentul de intrare in protectie pe ambele semialternante egal :wink: );in acest fel o , etajul de protectie la supracurent va intra in functiune numai la curenti de iesire mai mari.PS: Daca cumva ai folosit rezistoare de valoare mai mare decat 0.15 ohmi, DE AIA SE INTAMPLA CE ZICI TU !daca e asa, pune repede in locul lor unele de valoarea indicata , sau eventual si mai mica.( pune doua de 0.33 in paralel, eventual 0.22 in paralel)
Link spre comentariu

Ce fel de finali folosesti? Apropos, foaia de catalog zice ca Iout maxim la integrat este de vreo 5mA, deci ca sa ai la iesire macar 5A iti trebuie finali cu beta >1000.Daca nu ai asa ceva, nu o sa debiteze niciodata putere de iesire mai mare fiindca nu are curent de iesire destul. In acest caz, pune dubleti sau eventual chiar tripleti Darlington daca e nevoie. Finalii indicati de producator, Motorola (MJ11013/14 ) au , conform catalog, beta minim 1000.

Link spre comentariu

finalii sint mj11015 si mj11016

si am 2 kituri " http://www.adelaida.ro/kituri/ad-020v5.pdf " care sint identice la piese dar nu se comporta identic

unu din ele se blocheaza mai devreme !

ce ma sfatuiesti sa fac ?

blocajele sint pe 4 ohm pe la 30-40 w iar la 8 ohm pe la 120-140 w

kiturile sint alimentate la +-35v pe un traf de 10A filtrat cu condensatori de 15.000 uf .

Link spre comentariu

blocajele sint pe 4 ohm pe la 30-40 w iar la 8 ohm pe la 120-140 wkiturile sint alimentate la +-35v pe un traf de 10A filtrat cu condensatori de 15.000 uf .

Cam ciudat...Incearca sa masori tensiunea pe rezistoarele alea inseriate cu finalii , in momentul cand intra in protectie...Zici ca ai rezistoare mult mai mici decat alea din schema..asa era kitul sau asa le-ai pus tu ? :roll: Masuratoarea este indicat sa o faci cu un semnal de frecventa acceptabila pt. aparatul de masura, de exemplu 50 HZ, fiindca asa poti fi sigur ca aparatul indica ceva realist...cu semnal muzical sunt variatii foarte rapide si nu le prinde decat osciloscopul, nicidecum multimetrul.PS:traf de 35+35=70V la 10 A...pai asta insemana :shock: cam 700VA...chiar are atata???
Link spre comentariu

trafu are 680 wsint exact kiturile de la adelaida 020v6ar mai fi citiva care au aceeasi problema cu kiturile astea !dar ceea ce ma mira pe mine de ce se blocheaza unu mai devreme ca celalalt si cu o mare diferenta in volum !a si ar mai fi ceva : cred ca scoate si citeva sunete implus ceva ultrasunete ca dupa 10 minute de ascultat ma doare capu de mor si fug si ciinii prin casa de nebuni ! :lol: :lol: :lol:

Link spre comentariu

1)Ai cumva si o schema la ele? daca da, gaseste o metoda sa mi-o trimiti ca sa imi dau seama...stiu ca ei mai opereaza :P "mici imbunatatiri"la schemele de aplicatie recomandate de producator...2)Ai osciloscop? daca nu, cauta neaparat unu si vezi daca scoate ultrasunete,fiindca ultrasunete pe iesire inseamna sigur autooscilatii, si ampliful pierde o cantitate mare de putere in mod inutil, se incalzeste si merge prost.Daca masori cu osciloscopul probabil ca o sa poti citi si tensiunea de pe rezistoarele alea de 0.15 , sa vezi daca e cat trebuie sa intre in protectie..io zic ca da.3)Pune in paralel pe alimentare niste condensatoare de vreo 0.1 microfarazi, neelectrolitice( iti recomand alea rosii styroflex) , dar le pui intre + si masa, respectiv intre - si masa , CHIAR PE CABLAJ, oricum cat mai aproape posibil de zona integratului...De asemenea , firele de alimentare sa fie scurte, iar alea intre condensatoarele de filtraj si montaj sa fie SI MAI SCURTE !4)vezi ca in schema nu apare grupul RC antio-scilatii (se numeste circuit Boucherot)intre iesirea amplifului si masa, iti recomand sa il pui tu; consta din un condensator nepolarizat de 100 nanofarazi la 100V inseriat cu un rezistor de 1 ohm la 2w; te scuteste de multe probleme , desi aia nu l-au pus probabil pentru o econoie de 10 mii de lei.

Link spre comentariu

1} schema nu am din pacate !

2} osciloscop am ! dar problema ar fi ca nu stiu sa il utilizez , dar sper sa invat .

3} o sa caut niste condensatori dastia si ma apuc cit de curind posibil sa ii pun unde ai zis tu .

4} si cu grupul anti oscilant sigur nu il am asa ca o sa il pun si pe asta !

Si ai foarte mare dreptate pentru ca kiturile astea se incing foarte foarte tare din cauza oscilatiilor ,,,[cred]

//daca ai o adresa de mail in caz ca as mai avea niste intrebari si ai putea sa ma ajuti ramin recunoscator ! mailu meu e : [email protected]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări