vio2007 Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Magnetii au doi poli si nu se pot separa polii prin taiere,spargere. http://en.wikipedia.org/wiki/Neodymium_magnet Link spre comentariu
maverik_ro Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 da daca ai incalzesti de desmagnetizeaza... eu lam desfacut cu doi clesti... ti un clesti intrun capat al tablei si unul in celalalt capat si indoi tabla...la mine s-au mai si spart prin aceasta metoda ... am incercat sa ii tai , panza de bamfaier , nici nu se apropie de el , cu flexul s-a facut praf ... am incercat sa il tai cu o dalta .... nici un rezultat , numai esecuri daca stie cineva cum se taie, sa ramana jumatati intregi , accept oricand un sfat Link spre comentariu
nichishoru Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 da daca ai incalzesti de desmagnetizeaza... eu lam desfacut cu doi clesti... ti un clesti intrun capat al tablei si unul in celalalt capat si indoi tabla...la mine s-au mai si spart prin aceasta metoda ... am incercat sa ii tai , panza de bamfaier , nici nu se apropie de el , cu flexul s-a facut praf ... am incercat sa il tai cu o dalta .... nici un rezultat , numai esecuri daca stie cineva cum se taie, sa ramana jumatati intregi , accept oricand un sfatSi eu am dat gres; am taiat cu flexul si bucata rezultata (s-a dezlipit in timpul taierii!) nu era magnetizata. :cry: Poate s-a demagnetizat in timpul taierii?Pina la urma am gasit magneti de mobila (din aia cinstiti negri) cu care mi-am facut treaba (inlocuirea unor magneti de la o usa de acces al cainilor in casa). Pretul este modic: 1 leu (la fieraria din mag. Bu... Obor, de la parter). Link spre comentariu
Golem Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Magnetii aceia sunt lipiti de tabla cu o rasina epoxy, ar trebui un diluant care sa dizolve acea rasina. Link spre comentariu
Magnus Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 de scos magneti dupa suporturi am scos foarte usor,usor cu un cutit vechi ascutit dar incat sa se subtieze ca o lama de ras aproape ,atentie la degete de taiat nu am de gand sa ii tai, pb e ca nu gasesc hdd vechi modelul seagate medalist magnetul e mare;si a2a la mana vreu sa asez magneti incat sa inchid cate un cerc in ambele capete ale rotorulu formati din acesti magnetii,problema e ca nu gasesc hdd vechi,nu are nimeni idee unde as gasii in constanta??? Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Incercati la orice service PC, de regula la noi se aduna "mortaciunile". Link spre comentariu
Magnus Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 din pacate nu gasesc asa ceva la service,asta e magnetul scos de pe un seagate medalist Link spre comentariu
Magnus Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 pt asta imi trebuiesc magnetii Link spre comentariu
maverik_ro Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 pt asta imi trebuiesc magnetii am 2 magneti , rezultati dintr-o dioda ( cred ) de la cuptorul cu microunde , au la interior ( cu aproximatie ) 2.1 cm , la exterior cam 5,6cm si inaltimea ( amandoi lipiti cam 2,4 cm ) presupun ca vrei sa incepi sa faci un generator dintr-un alternator de autoturism ( dacia ) si vrei sa scapi de exitatie , inlocuind bobina de pe rotor cu magnet permanent . daca esti interesat de magneti lasa un mesaj Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 daca stie cineva cum se taie, sa ramana jumatati intregi , accept oricand un sfatnu ştiu cum arată magneţii de hard dar magneţi de la difuzoare de ferită am tăiat cu disc diamantat la turaţie aprox 1500, discul tre sa fie înmuiat în apă cam 0,5 cm partea inferioară. Link spre comentariu
Magnus Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 dap corect ,concret este un oscilator cu quartz la micrunde, nu am vazut nu am auzit diode sa aiba incorporati magneti da o poza cu magneti sa vad ce sint din ce sint ca nu imi trebuie ferita magnetizata (ca la difuzoare) dar punand ceva linga ei cum e o moneda sau ceva sa pot face si eu o analiza cam cat de mari sint mai imi trebuiesc 3 magneti de hdd segate medalist 2,1Gb Link spre comentariu
nichishoru Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 am 2 magneti , rezultati dintr-o dioda ( cred ) de la cuptorul cu microunde , au la interior ( cu aproximatie ) 2.1 cm , la exterior cam 5,6cm si inaltimea ( amandoi lipiti cam 2,4 cm ) Sunt magneti rezultati dintr-un "Magnetron" elementul principal al oscilatorului din cuptor. Nu e nici cuart ci tub de microunde : http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.gallawa.com/microtech/images/mag_section.gif&imgrefurl=http://www.gallawa.com/microtech/magnetron.html&h=275&w=225&sz=17&tbnid=wy_RTxDRKj8pjM:&tbnh=114&tbnw=93&prev=/images%3Fq%3Dmagnetronul&zoom=1&q=magnetronul&hl=ro&usg=__YfUGqbE9h4AOxw-hrAdzZIzV7J8=&sa=X&ei=CfgaTfGyIMnA8QP5_fiIBQ&ved=0CBQQ9QEwAw Link spre comentariu
Magnus Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 multam de lamurire si de corectare din ce material sin confectionati magnetiii??? Link spre comentariu
maverik_ro Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 exact de acolo sunt scosi Link spre comentariu
Magnus Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 ceace am observat vizual pe google sint magneti de ferita exact ca la difuzoare,posibil sa fie mai puternici,campul magnetic creat de ei sa fie f puternic,am sa caut sa ma laumuresc, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum