Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator motor cc banda de alergat

Vizitator netis320

Postări Recomandate

Vizitator netis320

Stimati colegi,

Am o banda de alergat care s-a defectat (Laufband 2011 GM) ,nu mai misca motorul deloc.Motorul este cu urmatorii parametri :

-permanent magnet DC motor 

-2,35 HP putere

-230 V DC

-50-60 Hz

Am desfacut-o si am gasit un modul KX8-230C care alimenteaza motorul.

Stie cineva cum ar trebui abordata reparatia ? Am masurat puntea ,dioda rapida F10U60DN, IRFP-ul 460C   dupa niste metode vazute pe youtube par in regula.Am schimbat potentiometru de reglaj 10K 3W la care i s-a taiat sarma de bobinaj.Am schimbat integratul 555.Nimic nu a functionat.

Daca mai trebuie alte detalii pot reveni

Daca ma scoate cineva din impas trimit o sticla de palinca de la Zalau.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este o contradictie de termeni in prezentare:

230VDC

50-60hz

Asta pentru ca DC inseamna curent continuu, si curentul continuu are permanent aceeasi polaritate, deci nu intra in calcul nicaieri ceva frecventa.

50-60hz sugereaza frecventa retelei, la fel si valoarea aia 230V, deci fie termenul DC este eronat postat, fie frecventa aia se refera la altceva.

PS: Nu strica o poza cu eticheta motorului.

Link spre comentariu
Vizitator netis320

E cu perii cu cărbuni. Am masurat ce iese pe el din placa PWM și tensiunea e zero. Poate nu da tensiune pe Mosfet din integratul 555 și asta nu se deschide, nu știu ce as putea face sa elimin partea de 555 susa pun cumva pe direct.. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, netis320 a spus:

Să-i dau o tensiune Mosfet-ului cumva sa meargă măcar cu o singura viteza, sa nu mai folosesc potențiometru de reglare a vitezei. 

Da, sigur. Alimentezi direct motorul in curent continuu, in functie de valoarea tensiunii variaza si viteza ( ca-i motor de curent continuu ). De fapt tot acelasi lucru face si montajul original, da semnal PWM in motor.

Si la ce ne pui o poza luata de pe net ?  Mai folosesti si prostia de Internet Explorer in 2019

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări