informer Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 Spuneti-mi va rog a folosit/detinut cineva acest aparat? Pot sa aduc unul folosit dar functional din US si ma costa pana la usa undeva pe la $260 - $270. Ma intreb daca merita sau nu.... https://www.ebay.com/itm/Tenma-72-7290-Universal-Test-System-DMM-Power-Supply-Counter-Function-Gen-/112597467019 Asa dupa caracteristici n-ar fi rau la banii astia... mai mult pt. frecventmetru l-as aduce.... Triple output power supply, 0-30V, 5V, 15V True RMS 40,000 count digital multimeter (4-3/4 digit) Measures AC/DC voltage, current, resistance, capacitance and provides logic test 10MHz function generator Sine, square, triangle, skewed sine, ramp, pulse and TTL output Frequency counter Channel A: 1Hz~20MHz Channel B: 20MHz~2.7GHz 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 Mai lipsea de la el un osciloscop si treaba era completa. Am glumit, desigur.....dar parca mult mai bine fiecare aparat cu treaba lui. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 Cand duci lipsa de spatiu pe masa de lucru, e buna o scula din asta. Si nici caracteristicile nu sunt chiar de lepadat...in functie de ce lucrezi, poate fi chiar utila. La 21.01.2019 la 19:30, informer a spus: Spuneti-mi va rog a folosit/detinut cineva acest aparat? N-am folosit si n-am detinut jucarie din asta, dar mi-am pregatit si eu o multifunctionala (e drept, generatie mai veche) pt pensie, daca o voi apuca. Nu stiu daca voi mai avea chef sa inod sarme sau sa ma joc cu nepotii. Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 21, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 (editat) Scula asta o detine un prieten, a obtinut-o la o "casare" in US da` era "nu prea folosita" si de atunci o tine sub scara din casa. Pe mine m-ar costa doar transportul. Insa sursa/generator/multimetru am mai noi si mai performante decat ce-i pe "combina" asta si cred ca nici nu ocupa mai mult loc impreuna... dar n-am frecventmetru si cum mai nou vreau sa masor distanta pana la luna si mi-am reactivat autorizatia de radioamator, cred c-as cam avea nevoie... inca nu-mi dau seama, sincer vorbind, ce-o sa am nevoie. De aici dilema. Editat Ianuarie 21, 2019 de informer Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 Daca ai restul, cu banii de scula asta iti iei un frecventmetru de moare lumea, si iti si raman bani. Nici nu te complici cu toata cutia aia. Daca nu aveai restul, intelegeam. Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 21, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 7 minutes ago, doru3160 said: Daca ai restul, cu banii de scula asta iti iei un frecventmetru de moare lumea, si iti si raman bani. Nici nu te complici cu toata cutia aia. Daca nu aveai restul, intelegeam. Pai ti-as fi chiar f. recunoscator daca mi-ai recomanda acel frecventmetru. Am nevoie de o frecventa maxima minima peste banda de 23cm, sa zic un 1.5GHz si posibilitatea de conectare a unei referinte externe daca vreodata n-o sa ma satisfaca stabilitatea oscilatorului inclus (ceea ce nu prea-mi vine sa cred acum, da` nah...) ... in rest cele obisnuite. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 (editat) Acum 31 minute, informer a spus: Pe mine m-ar costa doar transportul. Si de ce ma stai pe ganduri daca te costa numai transportul? E foarte scump transportul din USA? Editat Ianuarie 21, 2019 de mac01 Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 21, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 (editat) 8 minutes ago, mac01 said: Si de ce ma stai pe ganduri daca te costa numai transportul? E foarte scump transportul din USA? La o scula de 28lb e cam scump. In plus trebuie sa te gandesti ca indiferent cat declara expeditorul valoarea, probabil ca vamesul va evalua pretul sculei dupa numarul de butoane si nu dupa ce scrie pe colet. Crede-ma ca am mai trecut prin asta si nu-i frumos. Pretul pe care l-am dat pt. transport era dupa evaluarea farataxe.com + costuri locale in US + locale in RO... sper, spre binele vostru, ca nu aflati de existenta site-ului asta acum Editat Ianuarie 21, 2019 de informer Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 La 21.01.2019 la 23:28, informer a spus: Pai ti-as fi chiar f. recunoscator daca mi-ai recomanda acel frecventmetru. Cautarea cu gogu e la liber. N-am facut-o si nici n-am s-o fac doar pt a recomanda ceva. Daca stiam un tip anume, ti-l spuneam. Banuiesc la cerintele de mai sus ai cautat tu, si daca nu se incadreaza in bani, atunci nu vad de ce mai intrebi daca sa cumperi scula sau nu. Ia-o si gata,ti-ai rezolvat problema. Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 22, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 Pai banuiam ca de vreme ce ai facut acea afirmatie de mai sus, ce mi s-a parut destul de categorica, inseamna ca stii ceva. Crede-ma ca nu aveam pretentia sa cauti tu pt. mine. Ce am gasit eu pana acum nu se potriveste cu ce ai zis... de aici intrebarea. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 La 22.01.2019 la 8:19, informer a spus: Ce am gasit eu pana acum nu se potriveste cu ce ai zis Atunci inseamna ca a ramas doar o varianta...nu vad de ce stai pe ganduri. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 Am lucrat cu asa ceva prin anii '90. Dar de alta marca, adaptata dealerului local (Voltcraft/Conrad). Datele erau identice. Pretul aparatului nou era 999 DM. Uneori 998. Merge în lipsa de altceva. Mai bine cautati aprate SH europene. Eu folosesc surse ERFI din mese de laborator casate. N-au moarte. Ce tensiune de alimentare are modelul din SUA? Numai 120V? Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 22, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 (editat) 17 minutes ago, franzm said: Ce tensiune de alimentare are modelul din SUA? Numai 120V? Nu l-am intrebat (inca) pe prietenul meu dar o s-o fac... intr-o descriere am vazut c-ar fi 120/220V, comutabil... dar mai sigur intreb. As avea ceva traf-uri da` si asa-i mare hardughia... De fapt eu tre` sa aleg intre scula asta si un frecventmetru (ca de fapt aia-mi trebuie) genul acestuia, care din pacate imi iese la dublu pret: https://www.batterfly.com/shop/frequenzimetri/aimtti-tf930 Poate stiti pe undeva ceva asemanator.... Editat Ianuarie 22, 2019 de informer Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 Eu am un Mastech MS6100 dar asta merge până la 1,3GHz doar. Este un aparat bunicel și prețul e ok. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum