megabit Postat Ianuarie 24, 2019 Partajează Postat Ianuarie 24, 2019 (editat) Acum 31 minute, bobo a spus: Eu am trecut pe laptop,cu adaptotul serial-usb scriam un eeprom in 30 min ... 30 de minute un eeprom de tv ? AD-MEM01 se conecta la portul serial Com1 sau Com2 . Scria un eeprom intr-un minut. Editat Ianuarie 24, 2019 de megabit Link spre comentariu
bobo Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Da. Conectat la pc prin portul serial scria un eeprom in cateva secunde. Conectat la laptop pe usb(adaptor usb-serial) il scria foarte greu. http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/cablu-adaptor-usb-serial-intex-p-2576 Editat Ianuarie 25, 2019 de bobo Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 25, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Acum 16 ore, bobo a spus: Da. Conectat la pc prin portul serial scria un eeprom in cateva secunde. Conectat la laptop pe usb(adaptor usb-serial) il scria foarte greu. http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/cablu-adaptor-usb-serial-intex-p-2576 Am si eu o " tranta " de aia de cablu. Intr-adevar, imi crestea barba pana la genunchi pana citeam sau scriam o memorie. Nu mai stiu, ori la citire, ori la scriere imi mai dadea si rateuri ( ca si cum as spune ca nu este cu magistrale bidirectionale ). Una din operatii o facea OK, dar la cealalta imi mai dadea eroare uneori. Nu mai stiu bine, ori la scriere, ori la citire. Am avut viata grea dupa ce nu am mai avut calculatoare cu mufa COM. Cand mi-am luat apoi Postal AVR-ul si CH341, parca il luasem pe Dumnezeu de picioare. Editat Ianuarie 25, 2019 de ROBEERT Link spre comentariu
palcu ion Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 incearca 09278/00791/07032/09248,unul ar trebui sa mearga,sunt coduri uzuale sanyo Link spre comentariu
sorintv Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Longer are si functia de cautare coduri automat. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 26, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Acum 11 ore, palcu ion a spus: incearca 09278/00791/07032/09248,unul ar trebui sa mearga,sunt coduri uzuale sanyo Astea sa banuiesc ca sunt coduri Longer? Nu am MFY. Am doar Longer. Acum 6 ore, sorintvr a spus: Longer are si functia de cautare coduri automat. Am incercat si cu cautare cod cu telecomanda Longer si in cca. 15 - 20 minute nu mi-a gasit nimic. Mai incerc niste sapaturi inclusiv codurile recomandate de domnul Palcu. O sa urmeze sa schimb si quartzul. Receptorul IR l-am schimbat din prima. Impulsurile ajung pana in pinul IR de la procesor. Daca nu si nu, cred ca o sa dau ca diagnostic procesorul ca altceva nu mai stiu ce sa mai cred. Lepra de sasiu ca asta care sa ma chinuie in halul asta nu am mai vazut. Am facut muschi tot urcandu-l si coborandu-l de pe bancul de lucru. Link spre comentariu
cosminmares Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Salut! Auzi, la cat costa astazi un CRT functional pe OLX (le cumperi si cu 80 lei prin negociere)... gasesti chiar si Panasonic la preturi de nimic, eu iti recomand sa aplici un tarnacop in ecranul cotarcii aleia de "pseudotelevizor" fiindca efortul tau nici nu va fi platit in vecii vecilor! M-am saturat de "clienti" din astia care pozeaza in "amarasteni" ca "-Domnu' meu... il repar ca sa-l duc la tzara"... minciuni! Asa l-am crezut si eu pe unu' d'asta cu "pentru la tzara" si chiar i-am reparat o chinezarie de CRT care i-am dus-o acasa la.... un viloi de se invartea dupa soare (am vazut cand m-am hotarat sa i-l duc si acasa cu plata transportului)! Am intrat in viloiul "amarasteanului" si acolo in 8 camere - 8 TV-uri de 1,5/1,5 (OLED-uri toate), 4K-uri... nu exagerez,mi-a picat fata! Cotroapa de mi-a dat-o s-o repar a aruncat-o intr-o magazie si mi-a zis "Sa-l am daca se strica vreun TV din cele 8 care le are"... si avea nenica 7 SAMSUNG-uri de 8000 lei fiecare DPDV al valorii de magazin + ditamai viloiul!!! Mie mi-a "aruncat" in scarba 70 de lei pe reparatie cand eu cerusem JUSTIFICAT 100 RON fiindca am avut ceva de furca cu joavla si a zis ca... pentru cat valoreaza harbul lui, INDIFERENT DE DEFECTIUNE SI INDIFERENT DE MUNCA DEPUSA... el nu plateste nici daca vine apocalipsa + ANAF-ul mai mult! Cand venise la mine,poza in "amarastean", mi-a pus placa aia cu "pentru la tara"... de-mi vine acum sa-i injur tot neamu' ma-sii de parvenitii dreacu'!!! Tot aia care au,tot aia sunt mai zgarciti!!! Asadar (scuze,mii de scuze pentru off-topic), atentie cu ce "clienti" aveti de-a face! Astazi NU mai poti trai cu letconul in mana! Eu lucrez masiv in IT la o firma,mai practic electronica mai mult ca hobby, ca daca era sa traiesc din reparat de televizoare... stateam si part-time cu mana intinsa la colt de strada!!! La cat s-au ieftinit astazi LCD-urile... trebuie daca va place electronica, sa va axati mai mult pe reparatii IT, in special software, acolo se castiga bine. Eu mai repar laptopuri,servere... nu sunt chiar un "pacalici" in electronica si IT dar consider ca moda depanatorului TV care facea bani frumosi in anii '90... s-a cam dus de mult! Editat Ianuarie 27, 2019 de cosminmares 2 Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 De asta nu trebuie mers acasa la client. Clientul cel mai bun e ala care vine cu aparatul la sectie....la fel si cu vecinii ,eu ii evit cat pot de mult. Ma duc acasa doar la o babuta sau un mosulica care chiar nu pot sa care tv-ul la sectie. Mai sunt si babute care vin cu "nepotica pitipoanca";pun baba in masina in spate si nepotica in dreapta langa mine . Cand vad ca intra un client de 2 metrii si tanar si mai zice sa vin si acasa ,ca el nu poate sa-l care ii dau cu flit de nu se vede. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 La 27.01.2019 la 11:53, andrei_ a spus: De asta nu trebuie mers acasa la client. Clientul cel mai bun e ala care vine cu aparatul la sectie....la fel si cu vecinii ,eu ii evit cat pot de mult. Ma duc acasa doar la o babuta sau un mosulica care chiar nu pot sa care tv-ul la sectie. Mai sunt si babute care vin cu "nepotica pitipoanca";pun baba in masina in spate si nepotica in dreapta langa mine . Cand vad ca intra un client de 2 metrii si tanar si mai zice sa vin si acasa ,ca el nu poate sa-l care ii dau cu flit de nu se vede. Daca tot m-ati starnit, apropo: o sa va spun o poveste cu o babuta ( clienta de a mea veche ) care " trebuie crezuta " ca toate bolile de pe planeta au tras la ea. M-am dus la un CRT Samsung la ea acasa ( cica sa il repar ). Mi-am frecat mainile ca avea conzii pe sursa defecti. Banii ca si luati, cica. Am schimbat conzii si apoi a trebuit sa dau autoscanare pentru memorare programe si surpriza: bobina de CAF cu probleme. M-am oferit sa ii iau TV-ul la atelier spunandu-i ca nu se poate face la ea acasa. Zis si facut. Eu i l-am luat, eu i l-am dus inapoi functional. Repet: clienta fidela. Dupa ce i l-am dus inapoi acasa, i-am facut proba, am amendat-o, " ne-am strans mana la usa ", etc. Am plecat in treaba mea. A doua zi la prima ora, surpriza: aud " bum, bum " in usa la apartament. Ies si surpriza: babaciunea cu o falca in cer si una in pamant sa ma acuze ca i-am furat televizorul si ala nu-i televizorul ei. Cand am auzit una ca asta, mi-am dat palme intrebandu-ma " oare visez "? A trebuit sa-i arat actul cu seria. Se prefacea ca este senila, dar la scandal era buna. " Mineriada " dupa lume a fost cu babeta. Asa ca domnule Andrei, atentie la babute. Link spre comentariu
megabit Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 La 27.01.2019 la 10:50, cosminmares a spus: Salut! Auzi, la cat costa astazi un CRT functional pe OLX (le cumperi si cu 80 lei prin negociere)... eu iti recomand sa aplici un tarnacop in ecranul cotarcii aleia ... Fata de clienti mai ai si obligatii, mai ales daca ti-au fost clienti vreo 20 de ani, indiferent de marca si vechimea televizorului. Cine esti tu sa sfatuiesti un depanator sa cumpere un televizor in loc sa-l repare... cu 2 postari pe forum in 5 ani ? Se vede ca tu ai fost un depanator de duminica sau pe la rude, care daca era sa traiesc din reparat de televizoare... stateam si part-time cu mana intinsa la colt de strada!!! ,,lucrez masiv in IT ... nu sunt chiar un pacalici" Poate un pacalici masiv ! 1 Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 30, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 La 26.01.2019 la 12:50, palcu ion a spus: incearca 09278 Mii de multumiri domnule Palcu Ion. A mers cu acest cod. Acum mai am o chestie de facut si anume, de intrat in meniul service ca sa reglez cadrele. Nu merge cu M 6 4 8 3. Alte sugestii daca are careva pentru a intra in meniul service. Multumesc. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 (editat) Membru activ 23 1.021 postări Locatie:Mizil-PH Raportează post Postat Februarie 3, 2009 Incearca cu una din variantele acestea:Menu-Menu-Menu-Pminus-2483Menu-Menu-Menu-2483Menu-2483 Editat Ianuarie 30, 2019 de dan-a2 2 Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 30, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Acum 17 minute, dan-a2 a spus: Incercati >> cristronic Membru avansat Membru activ 23 1.021 postări Locatie:Mizil-PH Raportează post Postat Februarie 3, 2009 Incearca cu una din variantele acestea:Menu-Menu-Menu-Pminus-2483Menu-Menu-Menu-2483Menu-2483 A mers prima varianta. Deci, intr-un cuvant, televizor rezolvat 100%. Mii de multumiri stimati colegi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum