Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

32GB limit

MifTy

Postări Recomandate

Vizitator sorin6

Nu cunosc valoarea exacta a leului, sorry... :smt009 Oricum cu celeroane s378 (de care era vorba) nu mai ai ce face, nici macar impinse la babaci... un P4 sau echivalentul sau in AMD si 512 Mo memorie este, dupa parerea mea, minimul decent... :smt018 Se poate cumpara ceva acceptabil si in SH, daca esti asa de Lefter Popescu... Eventual o placa de baza cu video integrat si AGP/PCIE, pana ai bani de upgrade...Altfel topicul se va transforma in "cum sa fac din KKO bici si sa ma mai dau si sfoara in tara" :weedman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

sorin6, pre?urile din romanica sunt umflate uneori cu mult mai mult de 100%!!!vam?, taxe, timbre verzi, ro?ii, c?c?nii... se adun? ?i niscai profit pentru ?la de vinde angro, ?i pentru ?la de le vine la bucat?, ?i pentru ?la care...în românia mai produc ceva doar feti?ele de pe variant?, ?i, eventual, Sulea Sp?taru, suntem o na?ie de importatori, iar banii ies NUMAI din intermedieri!!!a?a c? e mult mai ieftin s? dai 60+150 (un adaptor sata2ide ?i un hdd sata de 160 de giga) decât vre-o 700-1000 de lei un ansamblu nou cu ni?te performan?e onorabile de plac? de baz?+procesor+cooler+memorie.n-am ad?ugat ?i pre?ul hardului, c? de fapt, de-aia faci upgrade!!!?i nici o plac? video cât de cât decent?...cursul e de circa 4 lei pentru un euro... f? socoteala :Dah, ?i c? veni vorba, nu prea folosim vista!!!majoritatea c? n-au bani ?i de licen?e (circa 400 de lei una, în func?ie de variant?, de magazin, ?i de locul unde o cumperi), iar eu nu cump?r c? n-am chef s? fiu beta tester nepl?tit la microshit!!!a?a c? un proc pe s370 î?i face decent treaba, ba chiar ?i unul pe socket A, sau socket 7!!!(cum era vorba aia, skaarj... "mae?trii se recunosc dup? ce pot face cu lucruri pu?ine"... :snakeman: )

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Nici eu nu am Vista, iar licenta XP... eventual la job :smt005Nimeni nu te obliga sa cumperi de la Gogu Bisnitaru' din cartier, lumea e mare, iar concurenta acerba in UE... :smt036Cu conditia sa ai acces la Net si o carte Visa...Acuma... daca lampa cu petrol a bunicii iti ajunge, asta e treaba ta... :smt019

Link spre comentariu

... explica?i-i careva c?pc?unului c? în manelandia nuastr? doar naivii cred c? pot cump?ra un sistem ca ?la cu 105 euroi!!!!!un sistem ca ?la face aici cam 16-17 milioane vechi, sau 1600-1700 noi, pre? de end-user!!!f? tu conversia în euro, c? m? enervez numai când m? gândesc!! :smt013 chiar ?i dac? vin în fran?iia special s? cump?r, cu sau f?r? întegrarea în mUiE, tot m? usuc? nehali?ii de la vam?!!!! :smt021

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Pai era vorba de "solutia saracului " :smt004 OC este un KK mare si mai ales riscant, rezervat adolescentilor jucausi, in rest, nu are nici un rost, stiu ei mai bine producatorii de ce preconizeaza o viteza si nu alta...

Link spre comentariu

si d-aia noile placi de baza si procesoare vin cu diverse optiuni de oc,pana la 120%(cu voltaj nominal) si 150,chiar si mai mult cu o mica supravoltaresincer e pacat sa lasi un core 2 duo sa ruleze la 2x3ghz cand poate 2x4ghz si in aplicatii se simte,ca nu e vorba doar de mai multi ghz ci de combinatia intre mai multi ghz si mai multe instructiunipe pc-uri mai vechi,oc-ul e discutabilsi pana la urma de ce este riscant? garantia nu e mai pierde de la oc :drinkers:oricum asta nu e un topic despre oc :snakeman:

Link spre comentariu

Pai era vorba de "solutia saracului " :smt004 OC este un KK mare si mai ales riscant, rezervat adolescentilor jucausi, in rest, nu are nici un rost, stiu ei mai bine producatorii de ce preconizeaza o viteza si nu alta...

Mai e rezervat celor care isi permit o intrerupere la intervale mari de timp.Sporul de performante e demn de luat in calcul. Riscul nu prea e de luat in calcul decat daca calculatorul e un mijloc de productie si se pierd sume mari cand nu functioneaza.Pentru acasa daca ramai o zi fara calculator nu e mare branza. Daca se strica asta e, iei altul.OC scurteaza viata componentelor. Si ce? cat ai vrea sa te tina un calculator? Peste 5 ani oricum nu mai e bun de nimic, si gasesti SH destule procesoare sa il inlocuiasca cu pretul de cateva beri.Evident vorbim ramanem ontopic adica pentru home-user, ca nu te apuci intr-o firma sa overclockezi calculatoare, ca-ti dai singur foc la valiza.
Link spre comentariu

depinde la ce il folosesti.Ia pune mana si du e2160 la 3GHz si spune daca in jocuri sau la o arhivare nu se simte diferenta.Daca ar fi 10% nici nu s-ar simti "cu ochiu liber".Asta ca sa nu mai vorbim de benchmarkuri, dar oricum nu isi ia nimeni calculator doar pentru asta.Sa vedem cat rezista. Azi e prima lui zi. :weedman: Eu as lua mai performant, dar la banii aia n-am ce.Cum adica s-o freci cu overclockul?Am luat o placa de baza decenta cu 3mil si un procesor, coolerul e boxed.Cum ventilatia la carcasa (care lipseste) e foarte buna temperatura e rezonabila. Un cooler mai bun nu e deloc scump.Nici macar n-am dat banii aiurea pe tot felul de compenente ca sa mai urc in frecventa cu 100-200 de MHz.O fi pentru adolescenti si entuziasti, dar storci in felul asta si ultima farame de performanta, care un unele cazuri e ditamai bucatzoaia, nu 10%.

Link spre comentariu

Dadusem si eu in boala overclock-ului acum ceva vreme pana mi-am dat seama ca ajunsesem sa folosesc calculatorul mai mult la benchmark-uri si teste de stabilitate decat la ce mi-ar fi trebuit. Acum imi pare rau dupa timpul pierdut.

Decat un calculator cu 20% mai rapid si care crapa cel putin o data pe luna, mai bine un calculator stabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări