Vizitator Rusu Andra Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Buna ziua am un proiect despre celula fotovoltaica + macheta . proiectul lam realizat dar la macheta nu prea ma descurc pentru ca nu am experienta sau cunostiinte practice in domeniu daca se poate sa ma ajute cineva daca stie va rog ce ar trebui sa scriu la acesta macheta functionalitatea ei etc. PS . CE am incercuit cu rosu ar trebui schimbat ca nu merge asa mi sa zis cu ce si ce sa fac daca ma poate ajuta cineva? Editat Ianuarie 19, 2019 de Rusu Andra Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 In primul rand aprinde o lampa puternica pe celula fotovoltaica si verifica tensiunea de iesire la bornele ei. Daca tensiunea de iesire este sub 4V (o celula solara "wafer" de obicei scoate 0.5V), nu prea isi mai are rost circuitul. P.S.-invata sa scrii cu cratima. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2019 Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 (editat) Sincer să fiu, nu prea ai fi avut ce mare lucru să adaugi la o astfel de machetă, cred că era mai spectaculos dacă acea celulă ar fi alimentat un mic ventilator sau o pompiță de apă care ar fi sugerat utilizări practice.Schema aia nu are nicio utilitate, condensatorii nu au ce căuta acolo fiindcă nu e nevoie de filtraj, cel mult puteai pune valori mici de maxim 1uF, recomandați doar pentru a evita oscilații ale stabilizatorului serie.Stabilizatorul însuși nu prea își are nici el rost aici, câtă vreme panoul nu va genera o tensiune destul de mare încât să trebuiască să fie redusă/stabilizată pentru rațiuni practice... Eu îți recomand să schimbi conceptul machetei, adică să pui celula să creeze în final ceva lucru mecanic, cum am spus mai sus, să învîrtă un ventilator micuț, să alimenteze o mică pompiță care să circule ceva apă colorată într-un circuit închis, etc....va avea un impact vizual mai mare. Editat Ianuarie 23, 2019 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum