informer Postat Ianuarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) 7 hours ago, Stefan. said: Degeaba prietenul e tehnic daca nu știe ce e ăla un hobby sau pasiune. Dacă în ziceai FaceBook sigur era tare incantat. Da, asa e. Insa poate denota cumva de ce "lumea" nu mai este asa fascinata de a comunica radio. Iar daca nici nu se omoara cu "lipit piese".... L.E. In callbook sunt 5110 indicative. Editat Ianuarie 28, 2019 de informer Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) Da @Thunderer2018 2925 trebuia să scriu dar nu știu de ce am reținut la final 65. @dark_angel nu cred că VAX face așa ceva, poate doar de perciuni. Aveți dreptate că la indicative nu suntem la loto. Oricum cred că sunt deja peste 3000 de radioamatori @informer ce sa mai fie fascinat la comunicația prin stația radio când se aude cu fassss carrrr parrrr ... Așa pui mana pe bucata aia de plastic, siliciu și sticlă și te auzi "cristal" in doar câteva secunda. Dacă nu exista bucata asta de plastic de pe care scriu acuma probabil căutăm o dioda și o galena. Editat Ianuarie 28, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) Radioamatorismul e in cadere libera , cam pe tot mapamondul . N - as spune ca ma bucura ... doar observ . Personal nu mai fac de mult legaturi ( trafic ) , doar ceva receptie . Ma rog , din lipsa de posibilitati ( antene ) . Asta este ... au ramas doar pasionatii . Comunicatia are cai mult mai rapide , facile , si fara sa necesite instruire . In 10 minute si cu un PC ... ai toata lumea civilizata ( si nu numai ) la cateva click - uri distanta . Chiar si apel video . Sa nu zic de telefonia mobila ... loveste puternic cu 4G ... in curand 5G . Terminalul e mic , merge de oriunde , si are si alte functiuni media . Preturile , derizorii fata de un echipament de radioamator , la care , in principiu , ar trebui sa comunici numai chestiuni legate de hobby - ul in sine ... , nimic comercial . Si " ancorat " de un amplasament fix ... pentru long distance , iar corespondentul trebuie ( si el ) sa aiba calificare si autorizare , sa respecte ( el si echipamentul ) norme si reglementari , nu numai legate de radio in sine . In fine ... ar mai fi multe de spus , ca de obicei . Editat Ianuarie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) Nu numai radioamatorismul e in cadere libera? Cati tineri din ziua de azi mai stiu ce e ala un hobby? Cu exceptia telefonului / PC-ului ce pasiuni mai au? Mai sunt foarte putini ce vor sa ajunga fotbalisti si cantaciosi dar talent ioc, au vazut ei la TV ca din asta se fac bani. Pentru reinoirea autorizatiei tot aici trimit actele? Am zis sa intreb asta sa nu fiu total offtopic Pentru Direcția Regionala București: Str. Lucian Blaga nr.4 bl. M110 Tronson 1, sector 3. Persoana contact- dna. Gabriela Magearu tel. : 0372845005, 0742 034 813 e-mail: [email protected],. Editat Ianuarie 28, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 Sant si tanti ... , tinerele , cantacioase ( zic ele ... ) , talentul ... , si instrumentul ( chiar vocal ) sant de multe ori nedefinite . Mai exact scopul si locul prestatiei ... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) On - topic ... Ar trebui sa reinoiesc si eu ... , nu mai aveam de gand, oricum nu ( mai ) lucrez ... dar , s - ar putea sa - mi trebuiasca pentru echivalarea pe alte meleaguri . Unde am de gand sa ies in eter ... Mai bine s - o am , ca de la distanta nu stiu cum rezolv cu ANCOM - ul . Editat Ianuarie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 Nu conteaza peste balta CEPT-ul. Cred ca certificatul este suficient. O sa intreb un amic care este acum amator care a fost procedura, imi pare ca a dat totul din nou. Se pune exprem de mare accent pe procedurile de lucru. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) Multumesc mult de lamuriri si de bunavointa . Pentru un ( viitor ) proaspat emigrant , din Europa de Est , poate sant mai ingaduitori ... Ma rog , poate nu e nevoie . Din experientele mele ( de acolo ) cu autoritatile , am constatat ca exista o anumita bunavointa . Adica nu - ti baga nimeni bete - n roate , nimic personal . Exista respect neconditionat , mai mult ca pe la noi . Fermi , dar politicosi ... Editat Ianuarie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 CEPT-ul, dupa cum ii spune si numele, este valabil in multe tari europene plus cateva altele, nu prin alte parti Mai mult, chiar si in acestea, nu orice clasa de autorizareYO are echivalent CEPT ori echivalent cu alta clasa din alt stat membru CEPT, iar valabilitatea autorizatiei si lipsa necesitatii autorizarii in statul respectiv poate fi doar pe perioada scurta, ca vizitator, adica practic poti opera ca cetatean roman aflat in vizita (temporar) cu indicativul xx/YO9abc unde xx este indicativul tarii sau zonei din tara in care te afli in vizita. Daca te stabilesti definitiv peste balta s-ar putea sa fie nevoie sa incepi de la zero cu actele. http://yo4px.blogspot.com/2015/10/cept-wrc-si-spectrul-radio-conferinta.html Iar bunavointa -destul de multa- si amabilitate exista si la noi, nu-ti pune nimeni bete in roate si nici nu-ti cere adeverita de la Secu'... Ai trecut examenele, ok, ai certificat si apoi autorizatie. Mai mult, nici macar nu te deranjeaza nimeni, nu sta sa te supravegheze ca sa te prinda facand ceva gresit si sa-si faca astfle planul la amenzi, nu vezi dube cu antene plimbandu-se in jur, etc. Iar vizite la statie pentru verificare si control, eu n-am auzit in ultimele decenii. ANCOM ale alte activitati muuult mai importante decat sa-si faca de lucru cu o mana de ametiti strigand disperati in microfoane 59, 73... cel mai adesea problemele noastre sunt create de noi insine! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) Multumesc pentru expunere . Din pacate , mare parte din ea nu - mi foloseste . N - am cerut pareri , nici sfaturi . Daca citeati mai cu atentie , si nu va mancau degetele , puteati face conomie . Ma rog , parerea ( placerea ) dumneavoastra . Daca tot ati scris , In prima parte , pana la link , retin " s-ar putea sa fie nevoie sa incepi de la zero cu actele " . Puternic continut , mi - am rezolvat problema . Cu radioamatorismul legal in USA . Inca inainte s - o am ... Daca nu postati , nu stiam . In rest , referirea mea la autoritatile USA era de ordin general . Am folosit pluralul ... autoritatile ... , deci era vorba de mai multe chestiuni . Nimic legat de radioamatorism . N - ar fi avut cum , fiindca n - am abordat - o . In cazul in care se va intampla ... , momentan e prematur . Bunavointa pe care am evocat - o era prin comparatie cu alte tari . Mai mult sau mai putin occidentale , democratice , etc . Chiar si din Europa . Prin diferite conjuncturi , am fost in cateva , si am avut de reglat probleme comune strainilor ce se afla temporar acolo . De unde si materialul de analiza din care a aparut substantivul " bunavointa " , si exprimarea " respect neconditionat " . Amabilitatea ( n - am pomenit ) , adeverita de la Secu' , dube cu antene , vizite pentru verificare si control , ametiti strigand disperati in microfoane etc . , sant contributia dvs . proprie , nu stiu de ce ( sau cine ) inspirata sau provocata . Ma rog , nu ma priveste , si nici nu ma atinge . In rest , " problemele noastre sunt create de noi insine! " V - am citat din nou . Asa , la o discutie libera , in urma lecturii postarii , mi - e greu sa va contrazic . Nici n - as fi avut de gand . Altfel , numai (de) bine ! Editat Ianuarie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 @gauss pentru America cred că poți lua legătura cu Adrian KO8SCA Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) Multumesc pentru sfat ... , asa cum am scris mai sus , e ( momentan ) prematur . Ideea a venit fiindca era vorba in topic de reinoirea autorizatiei . Un pas pe care - l voi face oricum , desi autorizatia e momentan doar o forma administrativa , nu mai lucrez de ceva timp ... , dupa cum am mai scris . Altfel , in USA sant multi radioamatori romani , cetateni romani sau fosti . Unii au dubla cetatenie , cred ca pot lua legatura cu ei . Ma gandesc ca si o abordare directa a autoritatii de resort nu e o mare greseala . Repet ... , pentru informare prealabila , sau cand va fi nevoie . Probabil dupa clarificarea statutului ( eventual ) ce - l voi avea acolo , e chestiunea cea mai importanta . Radioamatorismul e mai la urma ... , dupa cum se spune in engleza " Exista un loc si un timp pentru orice " ... Editat Ianuarie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 4 minutes ago, gauss said: Multumesc pentru expunere . Din pacate , mare parte din ea nu - mi foloseste . N - am cerut pareri , nici sfaturi . Daca citeati mai cu atentie , si nu va mancau degetele , puteati face conomie . Ma rog , parerea ( placerea ) dumneavoastra . Daca tot ati scris , In prima parte , pana la link , retin " s-ar putea sa fie nevoie sa incepi de la zero cu actele " . Puternic continut , mi - am rezolvat problema . Cu radioamatorismul legal in USA . Inca inainte s - o am ... Daca nu postati , nu stiam . In rest , referirea mea la autoritatile USA era de ordin general . Am folosit pluralul ... autoritatile ... , deci era vorba de mai multe chestiuni . Nimic legat de radioamatorism . N - ar fi avut cum , fiindca n - am abordat - o . In cazul in care se va intampla ... , momentan e prematur . Bunavointa pe care am evocat - o era prin comparatie cu alte tari . Mai mult sau mai putin occidentale , democratice , etc . Chiar si din Europa . Prin diferite conjuncturi , am fost in cateva , si am avut de reglat probleme comune strainilor ce se afla temporar acolo . De unde si materialul de analiza din care a aparut substantivul " bunavointa " , si exprimarea " respect neconditionat " . Amabilitatea ( n - am pomenit ) , adeverita de la Secu' , dube cu antene , vizite pentru verificare si control , ametiti strigand disperati in microfoane etc . , sant contributia dvs . proprie , nu stiu de ce ( sau cine ) inspirata sau provocata . Ma rog , nu ma priveste , si nici nu ma atinge . In rest , " problemele noastre sunt create de noi insine! " V - am citat din nou . Asa , la o discutie libera , in urma lecturii postarii , mi - e greu sa va contrazic . Nici n - as fi avut de gand . Altfel , numai (de) bine ! Domnule, Cu asa raspuns la mesajul meu de mai sus ce se dorea a fi de ajutor, ma indoiesc ca din ultranumeroasele dv. vizite prin tari "civilizate" si milenarele experiente de acolo ati fi inteles intradevar semnificatia cuvintelor "amabilitate" si "bunavointa"! Oricum, voi incerca de acum incolo sa nu mai raspund la vreo postare de-a dv, pentru ca nu cumva privirea dv. sa mai fie deranjata a se indrepta catre noi, muritorii de rand... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) O hotarare inteleapta . Ma rog , ne scuteste de controverse reciproce . Nu eu le - am provocat , in nici un caz nu le - am initiat . Interpretarile la adresa mea va apartin . Probabil va provoaca ceva satisfactii , nu stiu de ce natura ... Eu n - am facut asa ceva , postarile sant la vedere ... poate judeca oricine . Atat si nimic mai mult , in rest nu am calitatea sa fac aprecieri . Nici nu sant interesat , din motive evidente ... , nu stiu daca si pentru dvs . Va asigur de reciprocitate ... , oricum nu cred ca am abuzat pana acum . In rest , repet ce am scris mai sus ... Numai (de) bine ! Editat Ianuarie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 28, 2019 Administratori Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 of... of ce bine va intelegeti voi doi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum