Ion_Bumbu Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) 2 hours ago, suat said: . Care e probabilitatea ca tubul sa fi avut molecule de gaz iar dupa incalzire si cateva ore de functionare, toate particolepe de gaz, ce cauzau descarcarile electrice sa fi fost absorbite de gletter ramanand in vidul tubului un echilibru de molecule si vid cat sa ii permita acestuia functionarea. Mare, foarte mare. La tuburile mari, mai ales cele metaloceramice sau metal sticla a nu face o "activare" a ghetter-ului inseamna ruleta ruseasca cu tubul. Oricum la acelea este destul de simpla activarea, filament aprins si gata, pastila fiind in capul catodului la constructiile obisnuite. M`am uitat un pic la caracteristica lui 6p36 si a citorva tuburi de baleiaj, tensiunea maxima in impuls pe anid admisa este de 7-8Kv, deci acolo chiar este nevoie de vid ca la cele se emisie. Probabil la KT88 cu 800Vdc maxim si atins 1600Vdac pe anod in montaj PP tensiunea maxima admisa in impuls ar fi pe la 2000V deci nici cerinta de vid inaintat nu este stringenta. Atit timp cit merg, gooo si asta e, crapa, altul nou mai ales daca e ieftin, de ce gaia trageam si eu de 6p36 360W imput? Erau si alte tuburi mult mai performante, adaptate pentru asaceva insa nu erau ieftine! Asta au facut`o si producatorii de scule industriale, a fost un boom prin anii 70-80 de scule cu finalii cu tuburi de BO, nu ca nu erau versiuni mai bune, dar astea erau eficiente pret/performanta. Altii au folosit metaloceramice la scuel de amator, SWAN, 400-500W si ... nu mai auzim de ei. Editat Ianuarie 26, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 18 hours ago, sesebe said: Dă-mi o referință undeva de sticla luminiscenta la bombardarea cu electroni. Eu încă nu am auzit de asa tip de sticla. Vaseline glass(sticla de uraniu). https://en.wikipedia.org/wiki/Uranium_glass Site-ul asta merita pigulit mai mult: http://www.crtsite.com/page7-4.html Exista sute de tipuri de sticla fluorescenta la bombardarea cu electroni, sticle cu pamanturi rare(neodim, ertbiu, tuliu, lantan), sticle activate cu izotopi de elemente grele, sticle pentru tuburi fluorescente cu europiu, etc. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Strălucesc permanent sau sub lumina UV nu sub bombardament de electroni. Editat Ianuarie 26, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Nu v-ati uitat atent pe site-ul ala...nu exista nici o diferenta intre excitarea cu UV, raze X, gamma, sau bombardament direct de electroni-aceleasi cuante, cu aceeasi energie sunt transferate sticlei care devine fluorescenta.Altminteri, nici luminoforul tuburilor catodice n-ar deveni fluorescent sub bombardament electronic, ci doar sub UV. Chiar si cuartul pur capata o fluorescenta albastruie sub bombardament cu electroni de minim 8KeV, in plus prezinta o postluminiscenta deocamdata neexplicat suficient, se banuieste ca e vina unor molecule de apa care au ramas prinse in structura cristalina. La nivelul actual al stiintei, probabil nu cunoastem nici 5% din tainele cuartului, si probabil chiar mai putin din secretele apei... 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Cam asa arata ionizarea,adevarata ionizare intr-un tub in care a patruns aer si are viata pe sfarsite,adica isi da duhul : observati culoarea ionizarii si ca o presupunere cred ca va inchipuiti ce ciudatenii sonore apar in difuzoare cand se intampla asa ceva!!!!!!!!!! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Aduce a stabilovolt ... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Nu cred ca astea ar suferi de "vid slab" Editat Ianuarie 27, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Corect spus ,,nu cred,,.....fiindcă adevărul e dincolo de noi.Mai știți vorba aia ,,nu se mai fac cum se făceau odată,, ? Eu cred că e valabilă la tuburi.... Editat Ianuarie 27, 2019 de validae Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Si chiar si vidul ... Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Mai lipsesc niste redresoare cu mercur din peisaj.... si ele au lumina... cand functioneaza in parametrii. Nu inteleg de ce au inventat unii catometre si caracterografe cand puteau sa se uite in globul de cristal pardon am vrut sa zic balonul de sticla si sa observe lumina albastruie sau chiar absenta ei si sa trieze tuburile mai rapid in loc sa piarda timp cu masurarea atator parametrii. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Pai n - au stiut ... La echipamentele la care am lucrat ... , fiecare cabina avea catometru . Ma rog , rusii nu faceau economie ... la miile de statii , de unde operatori cunoscatori si audiofili ? Cartelele , cateva " cuie " infipte in borne , o privire pe acul instrumentului ... si se transa disputa . Logica bivalenta ... , bun - defect . Se scotea tub nou din ZIP , cel vechi in lada de lemn , o mentiune in caietul de tura , si toata lumea era multumita . De multe ori , operatiunea se facea din lipsa de activitate ... 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 17 minutes ago, validae said: Mai știți vorba aia ,,nu se mai fac cum se făceau odată,, ? Eu cred că e valabilă la tuburi.... Productia de tuburi nu a fost niciodata in gama eco friendly products. E clar ca necesitatile productiei de tuburi nu se pupa deloc cu noile norme de poluare. Eu zic ca nu-i rau ca nu mai exista CRT-uri. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Desigur . Ce rost are un produs care tine 20 de ani si e scump ? Apropo de tuburile cinescop color TOSHIBA ... sau chestii gen E88CC , din amplificatoarele colective de antena ... aceeasi durata , alimentate 24 din 24 , 365 de zile pe an . Editat Ianuarie 27, 2019 de gauss Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Categoric nu regret tuburile cinescop, deja rezoluția și calitatea noilor monitoare le-a depășit cu mult.....eu mă refeream la faptul că cei ce încă mai fabrică tuburi audio nu mai lucrează la standardele vremii acestora.Dar nici nu e de mirare, consumerismul le-a ajuns și pe ele.... Editat Ianuarie 27, 2019 de validae Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Eeeee ... , un monitor cu tub drept Trinitron , diagonala mare , nu era chiar asa rau ... Editat Ianuarie 27, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum