adrian_pic Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 4 hours ago, der_doktor said: O alta varianta ar fi pompele de difuzie cu mercur, tehnologie veche si infiltrarea vaporilor de mercur in tub.La pompele noi se foloseste ulei siliconic si nu are nici o treaba cu contaminarea tubului. Prin ani 50-60-70 si in vest si peste ocean tot aceeasi tehnologie se folosea. Quote el crede ca rusii folosesc ca material pentru getter bariu contaminat cu strontiu si pe ei ii "manca in cur" sa ii depaseasca pe capitalisti (desi americanii le-au dat patentul la multe tuburi) deci au facut tot felul experimente si combinatii. P.S. Si la noi in RO din greseli (stiu un caz cand unul a fost si premiat desi meritul lui a fost ca .... a adormit langa instalatie ) s-a ajuns la perfomante mai bune. Nu aduce anul de cercetare ce aduce ceasul de nesupraveghere sau de somn . 1 Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 (editat) Rusii au invatat ( mai multe si in profunzime ) despre tuburi de cand au mutat sectii de la Telefunken si alti fabricanti ( cu oameni cu tot ) la ei , prin(tre) paduri de mesteceni , si unde pe o raza de 50 Km nici animalele nu se aventurau fara permis special , vizat la zi ... Asa au aparut radarele rusesti , demne de acest nume . Si GU - 50 , si alte minunatii ... Editat Februarie 17, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 2 hours ago, adrian_pic said: PP.S. Si la noi in RO din greseli (stiu un caz cand unul a fost si premiat desi meritul lui a fost ca .... a adormit langa instalatie ) s-a ajuns la perfomante mai bune. Nu aduce anul de cercetare ce aduce ceasul de nesupraveghere sau de somn . Amu stiu de ce ne lasa sa dormim în schimbul de noapte. Numai ca io, element subversiv, preferam sa fac fusheraiuri. Scuzati ortographia. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 (editat) Unele descoperiri mari s - au facut din neatentie . Bunaoara sugativa ( nu Vacaroiu ... ) , un nene a uitat sa adauge clei si lianti in pasta de celuloza . Editat Februarie 17, 2019 de gauss Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 In cercetare anumite experimente nu se fac pentru ca din start se stiu ca sunt niste aberatii ce au ca rezultat un esec.Totusi mai sunt si exceptii (vezi descoperirea penicilinei). Rusii au avut si au acces din belsug la metale care nu se gasesc pe toate drumurile (mai ales alea de peste ocean). Si un prost s-ar apuca sa faca combinatii sa vada ce iese. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 (editat) 3 hours ago, gauss said: Asa au aparut radarele rusesti , demne de acest nume . Si GU - 50 , si alte minunatii ... Si GI7-B... LD7 Tfk https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_ld7.html LD7: Own collection Valery Gromov Editat Februarie 17, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 17, 2019 Partajează Postat Februarie 17, 2019 Desigur . Si multe alte tuburi , si ansamblele in care functionau . Radarul de bord aeropurtat ar fi unul . Nu singular . Asta este ( a fost ) , macar mai beneficiem de tuburi ( relativ ) ieftine si bune . Acum 10 ani erau foarte ieftine ... , pana sa apara din nou " curentul " tuburilor . Ma rog , la o scara semnificativa ... 1 Link spre comentariu
mafalda Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Foarte interesant ce ati spus pana acum, dar cei interesati ar trebui sa continue sa cerceteze. Mai sunt si alte aplicatii cu tuburile cu vid de o alta constructie mai speciala. Sper sa revina cei ce au postat pana acum. Il rog pe domnul ce se identifica cu "vizitator" sa ma contacteze cumva, deoarece lucrez in domeniu. Banuiesc ca dumnealui este in Germania, unde am persoane cu care colaborez. Printro anumita constructie a balonului de sticla se poate realiza inca o capcana pt particulele reziduale din interior si apoi atragerea acestora in capcana printrun camp electric adecvat. In Romania in trecut am realizat la Magurele vid inaintat pana la 10^-11 atm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum