Vizitator Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 La 11.02.2019 la 6:20, DjLeco a spus: Yeah, baby, yeah! Facut pe sufletul meu! Este in constructie undeva in Arad un amplificator in clasa A (Hiraga) la care condensatori de filtraj sint de 470000uF ce parere ai de asa ceva ? dimensiunea este cam cat o sticla de 1L !! Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 Si beneficiul care este? Ca mai merge inca 10 minute dupa ce l-ai scos din priza? Sau e o intrecere care o are mai mare? In materie de filtrare a alimentarii odata ce ai depasit o anumita valoare (destul de omeneasca de altfel) nu mai conteaza cit mai pui. Nu aduce nici un beneficiu sunetului ci chiar incurca la comportamentul de regim tranzitoriu unde trebuie luate masuri speciale ca sa nu se defecteze ceva pina se incarca condesatorii si la fel la decuplarea alimentarii. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 Ce bine era cand erau 4.700 micro pe ramura ... Si parca nu sunau ( chiar ) rau . Ma rog , alde LUXMAN . Din preistorie ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 KSA 200S este proiectat de Dan D'Agostino si este modelul care foloseste ''slide bias''. Amplificatorul lucreaza in A class. https://patents.google.com/patent/US5331291 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 (editat) 11 hours ago, valderama said: În mod cert tuburile finale din imagine NU sunt puse să lucreze în suprasarcină, tensiunea g2 NU depășește limita admisă, NU avem în imagine manifestare "vid slab". Cei care au dobândit experiență (au lucrat intens cu tuburi finale) NU pot atribui acest fenomen ca ținând de "intotdeauna vid slab" în balonul tubului final. Aprecierea greșită "intotdeauna vid slab" ține de lipsa de experiență și generează confuzie. Stă scris lizibil Marshall, tuburi KT88 selecționate pentru Marshall, evident NU au fost selecționate după criteriu "intotdeauna vid slab" Radiomuseum/der_doktor. https://marshall.com/marshall-amps Evidența din această imagine desființează gogoriță der_doktor "întotdeauna vid slab" @valderama, domnule chiar nu pricepi ca ''norisorii aia albastrii'' nu sunt de ..bine? Asa cum am mai zis, ori apar la tuburi cu vid slab, dovada o ai in cartea pusa de @Patefon, ori sunt depasite Ua, Ia, Ug2...a spus asta si @Vio. E greu sa recunosti o greseala, asa e? LE: Acum am observat ca iar ai pus o poza FAKE !!! Uite ce scrie deasupra mufelor pentru difuzoare: CONNECT SPEAKERS BEFORE USE Sper ca in viitor sa nu mai pui poze aiurea luate de pe net, te faci de ras. Editat Februarie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
suat Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 Mdeah, si eu ma bucuram ca imi canta... si ca tuburile au emisie buna. Raman cu "bucuria" ca am starnit totusi buna dispozitie si amuzamentul celor avizati cu "flasneta" mea, sau mai bine zis. cu flasnetele mele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 (editat) Pentru începători În regim static fără semnal pe intrare amplificatorul Marshall nu este afectat de lipsa sarcini din ieșire Editat Februarie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 (editat) Mie - mi placea lumina de la stabilovolt - uri . Si " norisorii albastri " , am scris mai devreme in topic . Mai ca - mi vine sa ma apuc sa fac ceva cu tuburi , tot citind pe - aici , ... poate la pensie . Trebuie sasiu etc . Editat Februarie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
suat Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 32 minutes ago, valderama said: Pentru începători În regim static fără semnal pe intrare amplificatorul Marshall nu este afectat de lipsa sarcini din ieșire Asta stiu ca tine de regimul de functionare. PP clasa B si nu se mai suprapun curentii... daca se duce spre clasa A.... musai sarcina Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 (editat) Acum 32 minute, suat a spus: Asta stiu ca tine de regimul de functionare. PP clasa B si nu se mai suprapun curentii... daca se duce spre clasa A.... musai sarcina Autoinductia in primarulul transformatorului de iesire apare doar cind prin bobina primarului apare un curent alternativ , dacă in grilele tuburilor finale ai 0 semnal ......in primar o să ai tot o curent alternativ , deci.....nu apare autoiductia care prăjește primarul trafului , nu are treabă cu clasa de functionare a etajului final . Cind grilele tuburilor finale nu primesc semnal ,prin primarul trafului de ieșire circulă doar Ia0 , adică curentul de repaos/bias care este doar continuu . Unele amplificatoare au montată așa zisă rezistență " antiprost " , care previne defectarea trafului de iesire dacă amplificatorul este lasat fără sarcină dar are semnal pe intrare , rezistență care salvează multe tuburi finale si transformatoare de iesire . Și siguranțele montate in catozii tuburilor finale fac minuni dacă amplificatorul rămâne fără sarcină , la pachet cu niște diode montate între anozii tuburilor finale si masă . Cam așa arată o placa unui amp rămas fără sarcină și.....dat și tare , traful de ieșire a scăpat , soclul si un tub final .....nu . Observi rezistențele " antiprost ? Se văd si siguranțele din catozii tuburilor finale . Editat Februarie 12, 2019 de viobio Link spre comentariu
Patefon Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 (editat) On 2/8/2019 at 3:29 PM, LMOlimpiu said: Pentru situatia (1) care gaz se ionizeaza,pentru ca este vorba de o tetroda cu fascicul diritat si despre ce ioni este vorba ,chiar nu inteleg ? Tetrodele sau pentodele au oarece gaz in ele care va produce acea lumina si daca este asa,de ce nu "lumineaza" toate ? Calitatea vidului presupun ca este ce data de respectarea cerintelor din caietul de sarcini,altfel nu mai avem ce discuta pentru ca am vorbi despre sticle de bere chioare,sau borcane de muraturi,nu despre tuburi electronice care trec printr-un proces de fabricatie destul de complex si,presupun si de un CTC profesionist! Din cartea: "THEORY OF THERMIONIC VACUUM TUBES FUNDAMENTALS - AMPLIFIERS - DETECTORS BY E. LEON CHAFFEE, PH.D. Professor of Physics, Harvard University Citez text OCR ca sa nu incar forumul cu poze. Pagina 106: This activation process may take only a few minutes or it may require several hours. Usually, gas is evolved during the activation, and· the vacuum tube is filled with the blue glow of ionized gas. Pagina 107: During this degassing process, intense electric fields are induced in the space within the tube and ionization usually takes place, as evidenced by the blue glow within the tube On 2/8/2019 at 5:05 PM, adrian_pic said: Poti prezenta o dovada in acest sens? Pagina 44 - 45: The charges on the walls of the discharge tube often have a great influence upon the discharge. If the pressure of the gas is low, and consequently there are very few positive ions present in the tube, the electrons lodge on the inside surface of the tube, thus charging the walls negatively. This negative charge is sufficient to repel even high-velocity electrons, thus preventing any bombardment of the walls. When there is no bombardment of the walls by electrons, there is no glass fluorescence. This is the case in the modern Coolidge X-ray tube. ……. When the gas pressure is of the order of a micron or more, there are usually a sufficient number of positive ions present to neutralize the negative charge on the walls. Although the electrons may bombard the walls and lodge on the glass, the positive ions diffuse to the walls and combine with the electrons. In fact, a great deal of the recombination takes place at the walls of the tube. The continual bombardment of the walls, made possible by the continual neutralization of the electrons, produces the glass fluorescence already described. [EDIT] Si din cartea din care am facut pomenire acum doua saptamani: VACUUM TUBES KARL R. SPANGERBERG Standford University Editat Februarie 13, 2019 de Patefon Doua surse 2 Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 (editat) Citat din cartea dv. adica exact ce tot spun eu de la bun inceput adica: "The continual bombardment of the walls, made possible by the continual neutralization of the electrons, produces the glass fluorescence already described." pe romaneste: "Bombardarea continuă a peretilor sticlei, de către neutralizarea continuă a electronilor, produce in sticla aceea fluorescenta descrisa deja." Deci nu este vb de nicio ionizare in tub ci eliberarea de fotoni in spectrul de lumina albastra de catre atomii din sticla,repet STICLA,nu in balon! Q.E.D (Quod erat demonstrandum) Daca toate tuburile care se fac albastre sunt cu vid prost,va propun sa mi la donati mie sau sa mi le vindeti la pret de o bere la suta de bucati,platesc eu transportul,de acord ? ......................... Insist ,lumina albastra de pe sticla (balonul) tuburilor electronice este datorata celor spuse mai sus (citatul din KARL R. SPANGERBERG) si cu cat tubul se va consuma cu atat acea lumina va disparea,intr-un vid prost electronii nu vor mai ajunge pe sticla. Editat Februarie 13, 2019 de validae Unire de postări și editare ca urmare a moderării.. 2 Link spre comentariu
Patefon Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 (editat) 1 hour ago, LMOlimpiu said: Citat din cartea dv. adica exact ce tot spun eu de la bun inceput adica: "The continual bombardment of the walls, made possible by the continual neutralization of the electrons, produces the glass fluorescence already described." pe romaneste: "Bombardarea continuă a peretilor sticlei, de către neutralizarea continuă a electronilor, produce in sticla aceea fluorescenta descrisa deja." Deci nu este vb de nicio ionizare in tub ci eliberarea de fotoni in spectrul de lumina albastra de catre atomii din sticla,repet STICLA,nu in balon! Q.E.D (Quod erat demonstrandum) Daca toate tuburile care se fac albastre sunt cu vid prost,va propun sa mi la donati mie sau sa mi le vindeti la pret de o bere la suta de bucati,platesc eu transportul,de acord ? Fara sa vreti ati tradus (omitand "made possible by" = "facut posibil de") pasajul care explica de ce apare fluorescenta sticlei in cazul unui VID SLAB. Ca sa intelegem fenomenul trebuie citit tot. Mai ales prima parte care explica DE CE NU APARE FLUORESCENTA cand vidul are o calitate superioara. Asadar sa traducem TOT: The charges on the walls of the discharge tube often have a great influence upon the discharge. If the pressure of the gas is low, and consequently there are very few positive ions present in the tube, the electrons lodge on the inside surface of the tube, thus charging the walls negatively. This negative charge is sufficient to repel even high-velocity electrons, thus preventing any bombardment of the walls. When there is no bombardment of the walls by electrons, there is no glass fluorescence. This is the case in the modern Coolidge X-ray tube. Sarcina de pe pereti in tubul cu descarcare are o mare influenta asupra descarcarii. Daca presiunea gazului este scazuta, si prin urmare exista foarte putini ioni pozitivi prezenti in interiorul tubului, electronii se aseaza (in textul original "to lodge"=a ramane pentru un timp) pe suprafata interioara a tubului, determinand incarcarea peretilor cu sarcina negativa. Aceasta sarcina negativa este suficienta pentru a indeparta chiar si electronii cu viteza mare, impiedicand orice bombardament al peretilor. Cand acolo nu exista bombardament de electroni asupra peretilor, nu exista fluorescenta sticlei. Acesta este cazul in tubul modern Coolidge X-ray. ……. When the gas pressure is of the order of a micron or more, there are usually a sufficient number of positive ions present to neutralize the negative charge on the walls. Although the electrons may bombard the walls and lodge on the glass, the positive ions diffuse to the walls and combine with the electrons. In fact, a great deal of the recombination takes place at the walls of the tube. The continual bombardment of the walls, made possible by the continual neutralization of the electrons, produces the glass fluorescence already described. Cand presiunea gazului este de ordinul un micron sau mai mare, acolo, uzual, exista un numar sufficient de ioni pozitivi prezenti pentru a neutraliza sarcina de pe pereti. Desi electronii pot bombarda peretii si ramane pentru un timp pe suprafata sticlei, ionii pozitivi difuzeaza pe suprafata si se combina cu electronii. In realitate un foarte mare numar de recombinari au loc pe peretii tubului. Bombardamentul continuu ai peretilor este facut posibil de catre neutralizarea continua a electronilor, producand fluorescenta sticlei deja descrisa. P.S. Cine doreste in format electronic cartile citate rog sa-mi trimita mesaj pentru a le furniza un link de descarcare. Editat Februarie 13, 2019 de Patefon 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 Explicaţia este logică dar la cazul în speţă, la care faceţi referire. Vidul poate fi cel conform tehnologiei de fabricaţie adică corect dar oricum rămîn suficiente molecure de gaz în interior să poată fi ionizate. O sticlă diferită de la un fabricant la altul poate produce fluorescenţă mai repede sau anumite impurităţi la nivelul ei. Atît timp cît lampa funcţionează în parametri daţi în foaia de catalog nu văd cum ar putea fi vid slab, lucru ăsta s-ar simţi în timpul funcţionării. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 Si eu tot pe acelasi argument marsez: daca un tub lucreaza la parametrii din foaia de catalog nu se poate ca vidul sa fie slab. Vidul slab nu se poate sa nu influenteze parametrii tubului. In discutia de pe radiomuseum Quote #2_Wolfgang Bauer Buna ziua domnule Steffen. Lumini albastrui intr-un tub indica intotdeauna un vid slab. Moleculele de aer sunt ionizate de electronii de impact, provocand stralucirea. Asta inseamna ca tubul va fi mai fierbinte decat normal si nu va trai prea mult timp. Ma indoiesc ca rusii nu erau capabili sa obtina un vid inalt cand au produs tiratroane care scrie pe internet ca au un vid inalt. Nu-i am deloc la icre pe rusi insa trebuie sa judec logic: la ce "borcane" au produs doar pentru radare (P18 sau P37) numai impotenti in realizarea unui vid inalt nu-i pot considera. Deci nu cred ca este vorba de neputinta rusilor de a obtine vid inalt. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum