Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

''Norisori albastri'' in ''lampi''

Vizitator

Postări Recomandate

Prezenta norisorilor albastrii este influentata de: current, tensiune, vacuum. Este vorba de ionizarea moleculelor de gaz prezente in tub.

Intrebare: Cate molecule de gaz sunt in tub?

Raspuns:

Low_Vacuum3.jpg.5c2e31a25489fe8bbb00a8ba04c2f90e.jpg

Intrebare: Se ionizeaza gazul present?

Raspuns:

Low_Vacuum2.thumb.jpg.1c9842ab607f8fd4d9029874c06fa7fb.jpg

N.B. Acest grafic este pentru UN ELECTRON.

Intrebare: Cum afecteaza variatia nivelului de vacuum ionizarile moleculelor din tub?

Raspuns:

Low_Vacuum.thumb.jpg.bedfe668b560ff51968d8e49d08b5fe5.jpg

Am figurat aici pentru 5mA / 800V / trei nivele de vacuum.

Editat de validae
erori de tipar
Link spre comentariu
1 hour ago, gauss said:

Ce valoare are cea de 10kM ? ...

10Gohmi 

Am tinut in mana asa ceva (era cica de la PH-metru). Dar n-ai aces la asa ceva ca muritor de rand. Doar daca prinzi ceva de prin dezmembrari.

Link spre comentariu
Acum 19 ore, adrian_pic a spus:

10Gohmi 

Am tinut in mana asa ceva (era cica de la PH-metru). Dar n-ai aces la asa ceva ca muritor de rand. Doar daca prinzi ceva de prin dezmembrari.

Dacă nu ai îți poți fabrica prin Inserierea a 100 buc de 10M. Cumperi 10M 100 buc capsula 0603 și le lipești pe o fisie de cablaj de test pregaurit (sau nu). Capsula 0603 se încadrează perfect între metalizarile de la gauri. Pui tot ansamblul într-un tubulet de sticla și dacă vrei sa fie și rezistent la tensiuni mari umpli tubuletul cu ulei de transformator. Rezulta o dimensiune rezonabila pt a putea fi utilizata. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Iese mai ieftin ce am prezentat eu ( Vishay ) . Si sant direct pentru tensiuni mari .  Ma rog , e optiunea fiecaruia . Personal , mi - ar fi greu sa lipesc 100 rezistori . Ce dimensiune rezulta ? ... Am facut asa ceva ( pana in '90 ) ... , exista un topic mai vechi cu confectionarea de sonde FIT artizanale . Cred ca mai sant si foto ... daca nu le - o fi sters site - ul de gazduire . Sant cativa ani buni de - atunci . Prin 2010 ( cred ) ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Care credeti d-voastra ca ar fi originea acelor lumini din tuburile care echipeaza amplificatorul din imagine si daca pentru tuburile finale am opri curentul prin filamente,deci emisia ELECTRONICA ,fenomenul de "norisori albastii" se va mentine ???

-LUMINITE-1-2-3.png

-TETRODA-CU-FASCICUL-DIRIJAT.png

-REDRESOR-CU-Hg.png

-STABILIZATOR-1.png

-STABILIZATOR-2.png

Link spre comentariu
1 minute ago, Ion_Bumbu said:

Care filament la stabilizatoare?

De ce nu cititi cu atentie????

"Care credeti d-voastra ca ar fi originea acelor lumini din tuburile care echipeaza amplificatorul din imagine si daca pentru tuburile finale am opri curentul prin filamente,deci emisia ELECTRONICA ,fenomenul de "norisori albastii" se va mentine ???"

Unde am scris eu despre stabilizatoare ?????

Link spre comentariu

Pai ce cauta atunci foto cu stabilizatoare si cu redresorul cu mercur?

Doar puse la deruta?

Vor lumina stabilizatoarele la fel iar redresorul cu Hg ceva mai slab.

In final se va stinge incet, functie de inertia catodului.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
4 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Doar puse la deruta?

Eu am intrebat simplu care este originea acelor lumini din tuburi,daca vreti sa raspundeti bine daca nu,nu!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Nu ramane decat sa opriti alimentarea filamentelor . Inteleg ca nu e situatia din foto . Altfel , cate ceva despre luminiscenta din diferite tuburi

https://en.wikipedia.org/wiki/Crookes_tube

Eu am vazut asa ceva in liceu ... ma rog , era experiment la fizica . Nu mai retin tensiunile ( erau variabile ) , iar despre nivelul vidului din tuburi ( erau mai multe , doar cu cei doi electrozi , de diferite forme , fara vreun filament ) nu m - as hazarda sa enunt vreo valoare . Pur si simplu am uitat . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Treceti fratilor la amplificatoare tranzistorizate!

Acolo nu apar norisorii albastrii, nici macar nu vezi ce au tranzistorii in ei, problem solved!:aplauze

Acolo vezi doar "fumul" care sigur da alarma cind apare.:mort

Am postat sa va mai destindeti un pic, vad atita inversunare...

Tratati totul ca pe o gluma!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
28 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Doar puse la deruta?

Vor lumina stabilizatoarele la fel iar redresorul cu Hg ceva mai slab.

In final se va stinge incet, functie de inertia catodului.

Foarte,foarte, corect!

Asdar nemaiexistand emisia ELECTRONICA,deci electroni care plecau la anod iar cei care "scapau" loveau sticla iar atomii din componenta sticlei emiteau fotoni in spectrul albastru fenomenul de "norisori" albastii a incetat,corect?

Eu nu am pus nimic la deruta si nici nu conturnez sau deturnez subiectul topicului ci voiam sa se vada clar cum arata ionizarile in tuburile cu gaz si fenomenul de "norisori" albastrii" care nu au treaba cu inonizarea si in niciun caz cu nivelul vidului.

Astea sunt parerile mele pe care le cred logice!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări