validae Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) Acum 27 minute, valderama a spus: În televizoarele cu tuburi există etajul final de linii(fH 15625hz) prezintă exact acest fenomen norii albaștri pe sticla tubului final. Validae mă sfătuiești să nu mai pun trimiteri cu Norisiri albaștri, te deranjează ?, încalc regulamentul ?, nu ține de subiect sau ce dorești dumneata ? fii mai clar/explicit. Eu cred că ai pus mai mult decât suficiente poze cu albăstrele, iar exagerarea și aroganța care te reprezintă nu-ți fac nicio cinste.Se zice că cel mai deștept renunță primul în caz de scandal, ce zici te bagi ? Nu în raport cu mine, ci cu der doktor, fiindcă pe el îl tot categorisești cu ,,gogorițe,, și ,,sperietori,,......deși pe el nu îl caracterizează un astfel de limbaj.De asta nici nu mai intră aici probabil, pe forumurile străine n-ai rezista mult cu așa comportament de mahala... Poze cu tuburi audio în care se vede doar lumina filamentului nu găsești, sau chinezii nu le postează, să nu intre ,,audiofilii,, la idei ? Editat Februarie 6, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) domnule întreb Catalogați tuburile finale din trimiteri ca având "întotdeuna vid slab" ?, în ce bază ?, în baza traduceri din Radiomuseum ? Editat Februarie 6, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Eu nu cataloghez nimic, tabelul din carte zice ceva de presiunea pe la care apare acest tip de fluorescență.Că o fi un vid slab sau mai puțin tare în lămpile din poze, asta nu putem noi ști, după cum spuneam cu câteva postări în urmă, doar producătorul o poate confirma sau infirma.Dar ceva trebuie să fie totuși în neregulă dacă unele tuburi nu se albăstresc nici dacă se exagerează tensiunea anodică.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) domnule revin cu acest citat pentru o mai bună înțelegere, scrie clar negru pe alb că este în regulă. FAQ EMISSION LABS : "The tubes benefit from the cold periods in between. Some occasional blue glow effects will disappear during burn-in, or may stay. This is not gas, and it is normal." EMISSION LABS are o cotație bună de piață, NU produc tuburi finale cu vacuum 10-3 ... evident norii abaștri ,stălucirea albastră apare la nivel sticlă tub final în toate trimiterile altfel spus NU ne aflăm într-o situație vacuum 10-3 ...scanarea invocată Editat Februarie 6, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) 19 minutes ago, validae said: Eu nu cataloghez nimic, tabelul din carte zice ceva de presiunea pe la care apare acest tip de fluorescență.Că o fi un vid slab sau mai puțin tare în lămpile din poze, asta nu putem noi ști, după cum spuneam cu câteva postări în urmă, doar producătorul o poate confirma sau infirma.Dar ceva trebuie să fie totuși în neregulă dacă unele tuburi nu se albăstresc nici dacă se exagerează tensiunea anodică.... Cartea aia nu-i "biblie" (se poate vedea si cand a fost tiparita iar in alte carti aparute dupa se recunoaste ca nu este inca totul cunoscut). Nu avem nici o certitudine daca tipul de fluorescenta care apare in tabel este = norisorii albastri sau la fluorescenta din poza de mai jos: In poza apare "lumina tubului care isi da duhul". Editat Februarie 6, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
validae Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) Acum 7 minute, adrian_pic a spus: Cartea aia nu-i "biblie" (se poate vedea si cand a fost tiparita). Nu avem nici o certitudine daca tipul de fluorescenta este = norisorii albastri sau la fluorescenta din poza de mai jos: N-o fi cartea aia ,,Biblia tuburilor,, dar nici Valderama nu-i Moise al lămpilor.Vreau și eu să văd o filmare de la der doktor cu tuburi agresate la maxim și care nu au deloc lumină albastră și apoi părerea celor care iubesc albăstrelele despre asta.Colegul Popa Marius a pus deja o poză cu un tub de calitate incontestabilă (Telefunken) și care nu prezintă așa ceva, ăla ce are ? Nu e așa frumos ca ălea albastre, nu ? Eu aș propune să mai așteptăm și o postare a colegului der doktor, că poze frumoase ați tot pus, cred că are dreptul la replică, nu ? Editat Februarie 6, 2019 de validae Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 59 minutes ago, popa marius said: De ce in acest experiment facut de mine cu 100TH si E130L alimentate la 750v respectiv 350v nu exista nici urma de "albastreala" sau fabricantii tuburilor Eimac si Telefunken le-au construit dupa alte standarde , ce parere aveti ? Nu vad urma de albastreala, dar adaug ca lampa 100TH ai primit-o de la der_doktor ca Validae nu este la curent cu acest lucru. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) 6 minutes ago, validae said: N-o fi cartea aia ,,Biblia tuburilor,, dar nici Valderama nu-i Moise al lămpilor.Vreau și eu să văd o filmare cu tuburi agresate la maxim și care nu au deloc lumină albastră și părerea celor care iubesc albăstrelele despre asta.Colegul popa marius a pus o poză cu un tub de calitate incontestabilă (Telefunken) și care nu prezintă așa ceva, ăla ce are ? Nu-i valderma un Moise al lampilor, dar LMOlimpiu, Faust2018 si altii care au lucrat cu tuburi rusesti si care afirma ca norisorii albastri nu implica vid slab nu intra in calcul? Tuburile vestice nu au aceasta albastreala, tuburile estice au aceasta albastreala. De aici si pana a spune ca astia din est lucrau cu vid slab este cale lunga. LMOlimpiu a pus o poza (care am repostat-o eu in topicul anterior) unde o lampa isi da duhul si prezinta o fluorescenta. Este total diferita de norisorii albastri. Tabelul din carte la care din aceste doua situatii se refera? Editat Februarie 6, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) https://trwomen.com/id/el34-6ca7-power-tube-comparison-GugQeTGqLRs.html Pe acelasi amplificator s-au testat: 0:00MATUSHITA (JAPAN) 1:23JJ 2:46EH(RUSSIA) 4:07SVETLANA-S(RUSSIA) Nici una nu avea norisori albastri. Asta nu inseamna ca Electro Harmonix sau Svetlana nu au norisori albastri daca lucreaza cu alt PSF. Editat Februarie 6, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Acum 43 minute, adrian_pic a spus: Nu vad urma de albastreala, dar adaug ca lampa 100TH ai primit-o de la der_doktor ca Validae nu este la curent cu acest lucru. Trebuie sa inteleg ca tubul primit intradevar de la der_doktor si validae nu stia acest lucru a venit fara "albastreala" ? Haide d-le @adrian_pic undeva logica are niste scapari, pe scurt tubul TH 100 scoate 40w SE impins la limita de disipatie maxima fara a avea acele irizatii albastre, este construit de Eimac si are elemente constructive deosebite ma refer la sticla, electrozi si ...vid, deci ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) 16 minutes ago, popa marius said: Trebuie sa inteleg ca tubul primit intradevar de la der_doktor si validae nu stia acest lucru a venit fara "albastreala" ? Haide d-le @adrian_pic undeva logica are niste scapari, pe scurt tubul TH 100 scoate 40w SE impins la limita de disipatie maxima fara a avea acele irizatii albastre, este construit de Eimac si are elemente constructive deosebite ma refer la sticla, electrozi si ...vid, deci ? Deci spune-ti si tu concluzia vis-a-vis de "albastreala". Eu mi-am spus-o cum au facut-o si altii aici. Iti este frica sa transezi? Am pus si un link cu un amplificator pe care s-au pus 4 branduri diferite de EL34, am pus si doua video-uri in care EL34 se arde si apare ceva "albastreala". N-am nici o jena sa transez. Astept raspunsul lui franzm la propria intrebare ca sa ma mai luminez si eu un pic. Deci nu-s incrancenat insa nu nu ma apuc sa inghit opinii pe nemestecate de la X sau Y ca nu-mi pot permite sa fiu obiectiv. Astept deci si verdictul tau in legatura cu "albastreala" lampilor estice. Logica mea nu are scapari. Dupa ce ai PRIMIT ceva de la der_doktor stiu sigur ca nu ai sa mai fii obiectiv. Orice parere vei emite nu va leza sub nici o forma pe der_doktor. La adresa lui totul va fi numai de bine din partea ta. P.S. Iti mai aduci aminte atitudinea lui der_doktor si ce mi-a spus mie cand un suedez a intrat aici pe aceasta sectiune si dorea un etaj de atac pentru TH100? LMOlimpiu i-a simulat gratis niste solutii. Editat Februarie 6, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Nu sunt un om al tuburilor dar, am observat la echipamentele de depuneri metalice in vid (Sputtering), ca apar genul asta de norisori albastri (plasma), la presiuni negative mari si tensiuni mari. Fara o cercetare aprofundata privind acest fenomen recurent in domeniul tuburilor cu vid, probabil ca discutiile si polemicile vor tine la nesfarsit . Eu mi-am pregatit popcorn-ul . Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 2 hours ago, Ion_Bumbu said: Domnule, discutam doar un lucru, robustetea lor. Da domnule, te-am inteles ! Tocmai de asta spun ca,,, cu cu toata robustetea de care povestiti, s-au dus dracu, nu le mai foloseste nimeni la scara industriala. In afara de cativa melomani nostalgici inca isi fac si mai asculta muzica la amplificatoare cu lampi, dar alte intrebuintari nu mai gasesti la scara industriala. Or mai fi ceva echipamente (de comunicare probabil, radare etc) pentru armata care folosesc lampile astea, dar nimic serios incat sa fie o adevarata industrie de fabricat tuburi. Din cauza asta vad ca se vaieta si cei de pe forumu asta ca nu mai gasesti fabricanti seriosi de lampi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 1 hour ago, valderama said: Gogorița/sperietoarea der_doktor "intotdeauna vid slab" fără acoperire, lipsită de fundament. Evident realitatea fizică anulează această găselniță Radiomuseum . @valderama, iti sugerez sa-ti controlezi limbajul, nu de alta dar nu esti la dumneata pe blog ci pe un forum public. In poza asta ''FAKE'' pusa de dumneata se vede clar in fundal, stanga sus, o reflexie albastra. La fel si pe muchia din stanga a carcasei. Se pare ca in partea stanga a amplicatorului exista o sursa de lumina albastra, sau mai multe, pentru efect artistic. Ma asteptam la o discutie argumentata cu detalii tehnice si nu la una de nivel mahala. Cum poti sa spui ..''gaselnita Radiomuseum'' ? Ai impresia ca pe RMOrg e ca pe orice forum? Te inseli! Acolo fiecare postare, inainte de a aparea pe forum, este analizata de mai multi moderatori si redactori si abia apoi devine publica. Si, pt cultura dumitale, afla ca foarte multi membri de acolo, pe langa pasiunea asta de colectionari si restauratori de aparatura electronica rara si foarte veche, in viata reala sunt ..cineva. Sunt oameni cu o vasta cultura tehnica, oameni cu studii inalte si mai ales civilizati. Si nu ''ciobani''...asta ca sa ma exprim pe intelesul dumitale. Legat de topic... vacuumul in tuburi ...se poate masura!!! Eu stiu asta de mai multi ani, dar, intamplator, nu am observat sa fie cineva interesat de lucrul asta. Metoda de masurare a calitatii vacuumului nu este deloc noua, chiar Barkhausen o mentioneaza intr-un articol. si aici pentru cine este interesat un pdf in engleza (Grid current and Vacuum) http://www.roehrentest.de/Gitterstrom und Vakuum_EN.pdf Si chiar mai exista si alte metode de evaluare rapida a calitatii vacuumului, dar nu cred sa intereseze pe cineva. @Vio, ce zici tu, legat de tensiunea anodica mare si albastreala aia am observat si eu. Interesant este ca la unele tuburi rusesti apare iar la altele nu. Iar la tuburile bune nu apare nimic. Cand zic ''bune'' ma refer la tuburi NOS germane sau americane. Oricum, eu unul nu ii pun clientului in amplificator vreun tub cu albastreli nici daca ma plateste dublu. Si ca sa fiu impacat sufleteste inainte de a monta un tub in amplificator il masor, asta ca sa nu am surprize mai tarziu. Iar clientul primeste intotdeuna protocolul de masura al tuburilor, analiza spectrala , de THD, IMD etc.cam tot ce pot eu sa masor pe acolo. Si, app, nu fac teste cu sqw (dreptunghi ) la 40Hz si 10KHz... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Sint folosite in mod industrial la greu, doar sa stiti unde sa cautati. Motivul este tot acela, robustetea! 2 minutes ago, maxente said: Da domnule, te-am inteles ! Tocmai de asta spun ca,,, cu cu toata robustetea de care povestiti, s-au dus dracu, nu le mai foloseste nimeni la scara industriala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum