Untold Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) Acum 22 minute, maresaldeflota a spus: .....Apropo de albastru de rusia, ce lampi or fi alea din spate?? Cred ca sunt tuburi redresoare cu mercur. GU29 din PP-ul meu de 20W nu aveau albastreala aia...dar aveam Ua 270V....daca era vreo 500-600V, sigur se albastreau...asa, mergeau la relanti. La SE cu 6P3S , tuburile se albastreau, am avut cam 370V anodica. Editat Februarie 6, 2019 de Untold 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) Asa e la se, si la mine fac la fel sus, o chestie ciudata, din cauza soclului uneori nefacand bine contact nu apare! Am observat, mai slab, si la kt120 pe la jumate. Editat Februarie 6, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 56 minutes ago, maxente said: Asta era pe vremea lu' pazvante chioru, intre timp omenirea a luat avansu tehnologic pe semiconductoare. Cu tot avansul tehnologic este fix la fel! Un tub este mult mai permisiv decit un tranzistor la depasirea valorilor maxime. Am avut GU50 la care s`a inmuiat sticla si s`a mulat dupa soclu si mergea bine merci. Gaia l`a mai scos! Acolo a ramas, sa`l scoata ciclul urmator! Amplficatorul de putere de la R105. Tub cu sticla deformata si supta spre anod, puteri disipate de 4-5 ori mai mari decit datele maxime din catalog...incercati asta cu tranzistori, chiar avansati tehnologic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Bine ca nu a cedat, sa se sparga sa faca implozie, face destul de urat, eram langa una cand a cedat, m-am speriat asa rau Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 1 hour ago, maresaldeflota said: Apropo de albastru de rusia, ce lampi or fi alea din spate?? Redresoarele cu Hg la fel fac. Tuburile adevarate is alea 2 de sus...ceva albastru pe acolo? Asa eram si eu obisnuit sa arate un tub, anodul ca cireasa putreda Atunci se simte tubul bine mai ales daca`i cu anod de grafit! Just now, maresaldeflota said: Bine ca nu a cedat, sa se sparga sa faca implozie, face destul de urat, eram langa una cand a cedat, m-am speriat asa rau Cind cedeaza si se sparge sare si siguranta de anod, ma rog daca exita pe acolo, si aia e un pic mai lunga decit normal, una normala la 1Kv e fic pix! Daca nu, macar o rezistenta ceramica bobinata de 10 ohmi bine decuplata si nu`i asa grav. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 26 minutes ago, Ion_Bumbu said: Cu tot avansul tehnologic este fix la fel! Un tub este mult mai permisiv decit un tranzistor la depasirea valorilor maxime. S-o putea trage de valorile lui ca de o praștie, dar cum ar fi sa vezi tehnologia de azi numai pe tuburi. De fapt nici nu ai cum, e imposibil. Pana si tuburile cinescop au murit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) Acum 36 minute, Ion_Bumbu a spus: Redresoarele cu Hg la fel fac. Tuburile adevarate is alea 2 de sus...ceva albastru pe acolo? Asa eram si eu obisnuit sa arate un tub, anodul ca cireasa putreda Atunci se simte tubul bine mai ales daca`i cu anod de grafit! Cind cedeaza si se sparge sare si siguranta de anod, ma rog daca exita pe acolo, si aia e un pic mai lunga decit normal, una normala la 1Kv e fic pix! Daca nu, macar o rezistenta ceramica bobinata de 10 ohmi bine decuplata si nu`i asa grav. La mine s-a spart un 6sn7, din vina mea, si asta in timp, asta cu ampu' oprit Editat Februarie 6, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) Gogorița/sperietoarea der_doktor "intotdeauna vid slab" fără acoperire, lipsită de fundament. Evident realitatea fizică anulează această găselniță Radiomuseum . Editat Februarie 6, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Cred că poze din alea putem găsi și noi, nu vă mai obosiți să puneți poze frumoase cu albăstrele.Și o mașină cu probleme la motor arată identic cu alta în stare perfectă, nu poți face diferența doar comparând poze cu ele.Hai să vedem dacă der doktor acceptă să posteze ceva material foto/video cu tuburile cu care a lucrat și care nu prezentau anomalia acceptată de unii ca normalitate......apropo, a văzut careva prin televizoarele cu tuburi acest fenomen ? Că eu deși le-am prins când eram mai tânăr, nu-mi amintesc de așa ceva.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Așteptăm atunci, daca nu.. atunci... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) În televizoarele cu tuburi există etajul final de linii(fH 15625hz) prezintă exact acest fenomen norii albaștri pe sticla tubului final. Validae mă sfătuiești să nu mai pun trimiteri cu Norisiri albaștri, te deranjează ?, încalc regulamentul ?, nu ține de subiect sau ce dorești dumneata ? fii mai clar/explicit. Editat Februarie 6, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 Ba da,apare si la tuburile cinescop care "au luat putin aer" sau cand din diferite motive (creste tensiunea pe B+,ori frecventa la sincro o ia razna) creste FIT foarte mult. 6 minutes ago, validae said: Cred că poze din alea putem găsi și noi, nu vă mai obosiți să puneți poze frumoase cu albăstrele.Și o mașină cu probleme la motor arată identic cu alta în stare perfectă, nu poți face diferența doar comparând poze cu ele.Hai să vedem dacă der doktor acceptă să posteze ceva material foto/video cu tuburile cu care a lucrat și care nu prezentau anomalia acceptată de unii ca normalitate......apropo, a văzut careva prin televizoarele cu tuburi acest fenomen ? Că eu deși le-am prins când eram mai tânăr, nu-mi amintesc de așa ceva.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) De ce in acest experiment facut de mine cu 100TH si E130L alimentate la 750v respectiv 350v nu exista nici urma de "albastreala" sau fabricantii tuburilor Eimac si Telefunken le-au construit dupa alte standarde , ce parere aveti ? Editat Februarie 6, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) La mine, emisia aceea albastruie aparea la GU46 in ritmul modulatiei(ssb),dar numai cand era facut acordul corect cu antena...eram curios pe unde au vidat rusii tubul acela...am aflat ,se vede in poza! Editat Februarie 6, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 58 minutes ago, maxente said: S-o putea trage de valorile lui ca de o praștie, dar cum ar fi sa vezi tehnologia de azi numai pe tuburi. De fapt nici nu ai cum, e imposibil. Pana si tuburile cinescop au murit. Domnule, discutam doar un lucru, robustetea lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum