Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

''Norisori albastri'' in ''lampi''

Vizitator

Postări Recomandate

Unii înțeleg mai greu (nu au experiență, nu au cultura tehnică în domeniu etc).

Pseudo-specialiștii probabil/posibil recunosc/găsesc un "intotdeauna vid slab" pentru cele douăsprezece tuburi finale din imagini.

http://www.turneraudio.com.au/300w-amp-images.html

citat:

"Tube amps can look dramatic at night because of the blue glow seen in power tubes. It isn't dangerous to be
near tubes that are on; its just a fluorescence effect phenomenon that occurs when tubes are healthy."

300w-mono-3tubesbluglo2.jpg

300w-mono-blueglow1.jpg

http://www.turneraudio.com.au/300w-monobloc-about.html

A venit der_doktor cu gogorița tradusă din Radiomuseum "intodeauna vid slab",  gogoriță ordinară ! (gogoriță amenințare mincinoasă, neîntemeiată)

LE NU strică să vizitați http://www.turneraudio.com.au

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Dar tu cind ai sa intelegi ca din vid nu se naste nimic?

Poti face basicalie cit vrei dar fenomenele fizice nu au sa se schimbe doar pt ca cineva vrea asta.

Sigur stii ca nu am nici un interes in legatura cu tuburile asa ca nu pot fi acuzat ca tin partea cuiva.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 8 minute, Dan85 a spus:

Oricum ar fi sau din orice motiv, tuburile cu tentă albastră dau bine la audiofili.  In concluzie,  fabricantii, in procesul tehnologic țin cont de treaba asta. Naiba știe ce metodă folosesc.  Dacă apare vreun curent artistic cu tentă verzuie, vom avea lămpi cu verde. Deocamdată , albastru face toți banii.

Asta intră in categoria DUMĂ ! 

Link spre comentariu

Vacuum.jpg

Ce deduceți din acel tabel ?   S-a mai postat odată, dar se vede că cei cu ochelari de cal nu au ochi să-l vadă (sau înțeleagă)....

Editat de validae
Link spre comentariu

DA, Încă o dată pentru cei cu ochelari de cal....

1.jpg

Unde încadrezi Validae producțiile astea de tuburi ?! (gaben , roșu , portocaliu, verde), văd că dumneata ai înțeles bine, te duci cu toate pe galben DA ?

Mai exact dumneata apreciezi că mai toate producțiile recente de tuburi au un "vid slab" ? 10-3

Au rămas  ruși sau chinezoi de azi fără pompe de vacuum ?! sau cum ?

Am pus trimitere către numeroase situații tuburi finale producții noi "Norișori albaștri" la nivel sticlă, toate fac dovada  "intotdeauna vid slab" 10-3   ?

Gogorița a fost preluată într-o oarecare măsură.

300w-mono-blueglow1.jpg

index_1.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Adevarul este ca @valderama ramane acelasi...nu-si recunoaste greselile nici daca ii tai...curentul. Pe vremuri se ''duela'' cu @Depanatorul si @Traian B...chiar daca nu avea dreptate isi mentinea mereu parerea si in final o dadea la ..intors. Acu' se pare ca e audiophil, ii plac lampile albastre, nu conteaza cum se aude un amp..important este efectul vizual...norisorii albastrii...O fi ceva ''magic'' cu albastreala asta si nu stim noi..  :)

Link spre comentariu

Ma omoriti cu lampile astea albastre.

Mai am niste OS51 Tunsgram, in fapt doar ei l`au produs sub numele asta, daca gasesc soclul pun unu la 1000Vdc sa vad de se albastreste si asta!

Link spre comentariu
On 2/4/2019 at 10:07 PM, der_doktor said:

Eu folosesc doar EH selectate (de mine). Si alea vin tot de la rusi dar calitatea este alta.

Si EH nu au norisori albastri??? Deci au vid slab => de ce folosesti lampi cu vid slab?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Ce deduceți din acel tabel ?   S-a mai postat odată, dar se vede că cei cu ochelari de cal nu au ochi să-l vadă (sau înțeleagă)....

După cum stă scris mai sus  deducem că dumneata înțelegi și nu porți ochelari de cal...

Caut să fiu precis în deducție, pentru dumneata efectul de "norii" albaștri la nivel sticlă tuburi finale înseamnă vacuum slab pardon "vid slab"  10-3

am dedus corect ?

sau pentru dumneata  imaginile din trimiteri "norii" albaștri la nivel sticlă tuburi finale aduce a manifestare "vid slab"  10-3 ?

1.jpg

Asta ai văzut scris Validae ?

Am prezentat numeroase imagini cu tuburi finale în funcțiune însoțite de "norișori albaștri" pe sticla tubului.
Așa cum am mai scris tuburile electronice de putere finale din producții noi NU pot fi suspectate ca având "vid slab" TOATE.Cât măsoară acest vacuum se stabilește în procesul de producție.Altfel spus NU putem aprecia ce vacuum avem în tubul final după manifestarea "norișori albaștri" pe sticla tubului.

câțiva producători mari de tuburi cu "vid slab" după "normele"  trasate der_doktor în conformitate cu dialogul tradus Radiomuseum
Svetlana Rusia (branduri des întâlnite  Winged C, SED...)
Reflector Rusia(branduri des întâlnite  Tung-Sol , Mullard...)
Shuguang China (branduri des întâlnite  Valve Art , Golden Dragon...)
JJ Slovacia(brand JJ...)

LE Rămâne la aprecierea voastră "cât de ionizat este aerul din aceste tuburi" finale producții noi sau ce "vid slab" prezintă prin manifestarea norișori albaștri pe sticla tubului.

citatul ăsta se poate traduce ?

"Tube amps can look dramatic at night because of the blue glow seen in power tubes. It isn't dangerous to be
near tubes that are on; its just a fluorescence effect phenomenon that occurs when tubes are healthy."

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Validae nu cred ca acea poza repostata de tine poate lamuri problema norisorilor albastri.

Rusii au folosit o gramada de tuburi in armata si imi este greu sa cred ca tuburile lor "sufereau de vid slab". 

Vidul slab mai vine la "pachet" si cu alte probleme. Tuburile lor totusi ating durata de viata specificata in foaia de catalog. Daca ar avea probleme cu vidul, ar putea sa functioneze normal si sa atinga durata de viata specificata in foaia de catalog? (cumnatul ascult a de 5 ani zilnic pe un amplificator cu 6P3S-E si nu i-am schimbat finalele)

Tuburile rusesti sunt si verificate (apare OTK scris pe ele)

1604672-6-x-6l6-gc-tubes-6p3se-russian-m

Eu tind sa cred ca sticla folosita de rusi si de cei din blocul de este este diferita (inferioara). In trecut in industria tuburilor se foloseau substante toxice care astazi nu mai sunt permise. Poate si asta face diferenta intre tuburile din vest si cele din est. 

Link spre comentariu

Cred că cel mai bine ar fi dacă cineva ar testa un tub care nu prezintă fluorescență și un tub cu fluorescență pe același amplificator, la diverse tensiuni de lucru.S-ar vedea atunci clar dacă fluorescența e doar un efect al tensiunii de lucru, sau din cauze constructive (vid slab sau sticlă proastă).Altfel, nu cred că e relevant să prezentați doar diverse mărci de tuburi noi sau folosite și să dați cu presupusul despre natura fluorescenței sticlei.Cred că cei care au scris acea carte și au întocmit tabelul acela aveau ceva mai multe cunoștințe și experiență cu descărcările în gaze decât ,,experții,, de pe forum, nu credeți ?

Chinezii continuă să fabrice becuri cu incandescență și după ce UE a oprit producția acestora, dar ce putem observa legat de calitate ? Becurile de acum se ard într-o veselie, chinezul a văzut că poate face bani și cu calitate proastă, dai un Leu și te ține o lună sau două.....ce vă face să credeți că ,,lămpile,, le face mai bine decât vechii producători consacrați de tuburi ? Faptul că se vând cu mulți $$ spre ,,audiofilii,, care aruncă orbește cu bani în orice lucește frumos, e o dovadă a calității ???

Editat de validae
erori de tipar
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 ore, maresaldeflota a spus:

Astea or avea "defecte" albastre!?

https://www.thetubestore.com/northern-electric-kt88

Or fi afectate de aurora boreala!? :rzb

Alea nu au nici o treabă cu Canada , sunt tuburi chinezești rebranduite . Poate reții că in SUA și Canada nu mai fabrică nimeni tuburi .

In luna Decembrie am fost la cineva care cumparase de pe ebay opt KT88 frumos ambalate intr-o cutie cu interiorul capitonat cu catifea , pretul .....2300 euro  8 tuburi . După nici treizeci de ore ii sareau siguranțele la cuplarea  tensiunii anodice ,  am schimbat siguranța generală la unu din monoblocuri , cum a cuplat tensiunea anodică am vazut o mare flamă intr-un tub KT88 , tub varză .

Pină la urmă a montat pe monoblocuri tot tuburile vechi ( rusesti ) , care nu aveau nici pe dracu , numai că a rămas cu paguba de 2300 euro , crezând că va avea tuburi de calitate mai bună .

M-au impresionat incintele care le avea https://www.vonschweikert.com/vr-11se-mkii  , nu costă decat 220000$ , pretul din SUA ! 

Eu nu aș avea curaj să cumpar tunurile din linkul tau .

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 27 minute, validae a spus:

Cred că cel mai bine ar fi dacă cineva ar testa un tub care nu prezintă fluorescență și un tub cu fluorescență pe același amplificator, la diverse tensiuni de lucru.S-ar vedea atunci clar dacă fluorescența e doar un efect al tensiunii de lucru, sau din cauze constructive (vid slab sau sticlă proastă).Altfel, nu cred că e relevant să prezentați doar diverse mărci de tuburi noi sau folosite și să dați cu presupusul despre natura fluorescenței sticlei.Cred că cei care au scrist acea carte și au întocmit tabelul aveau ceva mai multe cunoștințe și experiență cu descărcările în gaze decât ,,experții,, de pe forum, nu credeți ?

Am făcut eu astfel de teste , inclusiv ieri cand am probat ultimul amplificator , am probat ampul cu 4X6P3C-E dintr-un amplificator pentru chitară , tuburi forjate cinci ani  cu Ua 500V , in ampul pentru chitară  pe sticla celor patru finale apar pete albastre , cele patru tuburi montate in proiectul 65 nu " luminează albastru " in amp am Ua 400V , negativare automată .

După test am pus in proiectul 65 patru 6O3C-E noi , nici astea nu " luminează albastru " , sunt sigur că dacă le mut pe ampul " rocker " .....apar petele albastre pe sticla lor .

O mai spun odată , din practică , ce am observat eu , cu cit Ua este mai mare si tensiunea de negativare mare , cu cit ești mai aproape de Pda ......cu atat apare mai repede pata albastră pe tub.

Cine nu crede ..... să facă urmatorul experiment , la un amp unde observă pete albastre pe tuburi ..... să reducă Ua o să observe că dispar petele albastre , sau să lase Ua  in pace si să negativeze mai mult tuburile , să reducă  Ia ...... și in acest caz dispar petele albastre .

Patele , norii albastri ,de pe sticla tuburilor finale , sunt false probleme ale tuburilor , este parerea mea de " expert amator ":rade: prin mâna caruia au trecut poate .....peste 1500...2000 tuburi 

Ce înseamnă " sticlă proastă " ??? Sticlă prin care intră aer in tuburi ? Sticlă subtire ? Sticlă ......

IMG_20190205_172953.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări