Vizitator Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Acum 58 minute, Kosmin a spus: Mai lipsesc niste redresoare cu mercur din peisaj.... si ele au lumina... cand functioneaza in parametrii. Nu inteleg de ce au inventat unii catometre si caracterografe cand puteau sa se uite in globul de cristal pardon am vrut sa zic balonul de sticla si sa observe lumina albastruie sau chiar absenta ei si sa trieze tuburile mai rapid in loc sa piarda timp cu masurarea atator parametrii. Bine zici Cosmin, imi place simplificarea problemei Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Am scris cam ambigu. Astazi doar chinezii mai pot produce la standardele acelor vremuri pentru ca ei nu respecta nici o norma de poluare (norocul nostru este ca nu au interes sa mai produca la standarde asa inalte). In UE si USA actualele norme de poluare nu mai permit realizarea tuburilor la standerdele acelor vremuri. Oricum tuburile nu sunt eco chiar si nu mai din punct de vedere al energiei consumate. In clasa A (mai ales Single End) se consuma mult prea multa energie pentru cativa W. Si sa fim realisti, nu-s toti Celibidache, deci pentru marea masa (unii chiar surzi le la o anumita frecventa in sus) merge prea bine clasa D! 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Cum sa spui la anturaj ca ai clasa D ? ... Te excomunica , pana la a 7 - a spita ! Oricum , am citit pe - aici ( in sectiune ) ca dupa 10 minute de auditie nu mai auzi ( aproape ) nimic ... asa ca ... , lauda - i moka , luxul pe bani ! Editat Ianuarie 27, 2019 de gauss Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 1 hour ago, adrian_pic said: Productia de tuburi nu a fost niciodata in gama eco friendly products. E clar ca necesitatile productiei de tuburi nu se pupa deloc cu noile norme de poluare. Eu zic ca nu-i rau ca nu mai exista CRT-uri. Pravalia noastra, ca sa îl parafrazez pe un coleg, a fost mai întâi certificata dupa ISO14001 si abia mai târziu dupa ISO9000. Aveam un grad de reciclare, înclusiv la pamânturi rare si chimicale deochiate, de peste 98%. Deci se poate. Rezolutia mica a echipamentelor ce folosesc cinescoape nu se datoreaza tubului ci latimii de banda limitate. Aparitia "norisorilor" depinde mult si de materialele folosite si tehnologiile de fabricatie implicate. Herr_Doktor, când a amitntit de activarea sistemului cinescoapelor cu ajutorul curentilor de înalta frecventa, n-a zis nimic despre depunerea asa-numitului arc supressor, un strat metalic extrem de subtire ce se depune pe unele portiuni ale izolatoarelor ce tin componentele sistemului. Oare ce efect ar avea un astfel de strat depus pe interiorul "borcanului" la un tub clasic? Fara o cunoastere exacta a materialelor si a tehnologiei (multi vad, putini pricep), toata discutia despre "norisori" nu prea îsi are rostul. Unii, prin "norisori albastri" înteleg fumul de la anumite soiuri de droguri ;-) 2 Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Quote Rezolutia mica a echipamentelor ce folosesc cinescoape nu se datoreaza tubului ci latimii de banda limitate. Latimea de banda limitata, a cui?! Nu e de imaginat un tub CRT de 55" diagonala, 16/9, cu rezolutie 4K(3840x2160)! Ar cantari 3-400 kg, si ar consuma 1KW numai pentru deflexie... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Acum 3 ore, validae a spus: Categoric nu regret tuburile cinescop, deja rezoluția și calitatea noilor monitoare le-a depășit cu mult.....eu mă refeream la faptul că cei ce încă mai fabrică tuburi audio nu mai lucrează la standardele vremii acestora.Dar nici nu e de mirare, consumerismul le-a ajuns și pe ele.... Pe ce te bazezi cind afirmi asa ceva ? Adică ......ai argumente ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Acum 3 ore, adrian_pic a spus: Am scris cam ambigu. Astazi doar chinezii mai pot produce la standardele acelor vremuri pentru ca ei nu respecta nici o norma de poluare (norocul nostru este ca nu au interes sa mai produca la standarde asa inalte). In UE si USA actualele norme de poluare nu mai permit realizarea tuburilor la standerdele acelor vremuri. Oricum tuburile nu sunt eco chiar si nu mai din punct de vedere al energiei consumate. In clasa A (mai ales Single End) se consuma mult prea multa energie pentru cativa W. Si sa fim realisti, nu-s toti Celibidache, deci pentru marea masa (unii chiar surzi le la o anumita frecventa in sus) merge prea bine clasa D! Rușii au cele mai multe fabrici de tuburi , sunt cei mai mari producători de tuburi și ii doare la bască de poluare , in SUA nu știu de existența unui producator de tuburi , in Europa singură fabrică este in Slovacia , brandul canadian JJ ( cele mai proaste tuburi ! ) , sârbii aveau o fabrică la Nis cu tehnologie Philips .....dar nu mai fabrică nici ei tuburi . Chinezii de cam trei ani au introdus norme draconice pentru poluare , că nu mai puteau respira și vedeau soarele Lunea si toamna . Multe tuburi care se fabrică azi au caracteristici mult mai bune decit cele din perioada de glorie a tuburilor , de ce ? Pai tehnologia a evoluat mult față de anii 50...60 . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Care`s acele tuburi? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 1 hour ago, Faust2018 said: Rușii au cele mai multe fabrici de tuburi , sunt cei mai mari producători de tuburi și ii doare la bască de poluare , in SUA nu știu de existența unui producator de tuburi , in Europa singură fabrică este in Slovacia , brandul canadian JJ ( cele mai proaste tuburi ! ) , sârbii aveau o fabrică la Nis cu tehnologie Philips .....dar nu mai fabrică nici ei tuburi . Chinezii de cam trei ani au introdus norme draconice pentru poluare , că nu mai puteau respira și vedeau soarele Lunea si toamna . Multe tuburi care se fabrică azi au caracteristici mult mai bune decit cele din perioada de glorie a tuburilor , de ce ? Pai tehnologia a evoluat mult față de anii 50...60 . Mai e una in Cehia, KR Audio. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Ce rezolutie poate oferi un tub CRT? Astazi un ecran LCD de pe smartphone are deja rezolutie de 4K (exemplu: Huawei Mate 20 Pro). De la ce distanta puteai privi un CRT fara sa-ti distrugi ochii? Ce consum avea un tub CRT fata de un LCD? lista poate continua De ce ar trebui sa regretam CRT-urile? Chinezii nu cred ca produc decat lampi audio (sigur nu produc thyratroane). Rusii au multe fabrici dar care produc lampi militare (mai functioneaza cred radare rusesti pline de tyratroane). Nu cred ca legile impotriva poluarii din China sunt mai drastice decat cele din UE. Ele sunt drastice in comparatie cu ce a fost inainte la ei. China reia proiectele de construcție a termocentralelor pe bază de cărbune, stârnind îngrijorarea în legătură cu emisiile de CO2 In 2017 cam asta era situatia in orase: https://www.telegraph.co.uk/travel/maps-and-graphics/most-polluted-countries/ Quote Chinezii de cam trei ani au introdus norme draconice pentru poluare , că nu mai puteau respira și vedeau soarele Lunea si toamna . O fi scumpe imormantarile daca 1,6 milioane dadeau coltul anual. Quote China’s air pollution is so extreme that in 2015, independent research group Berkeley Earth estimated it contributed to 1.6 million deaths per year in the country. The smog is heaviest in northern industrial provinces such as Shanxi, the dominant coal mining region, and steel-producing Hebei. Emissions there contribute to the planet’s largest mass of PM 2.5 air pollution—the particles which pose the greatest health risks because they can become lodged in the lungs. P.S. Faust2018 cand am citit repede postul tau am crezut ca sustineai CRT-ul (ai citat tot postul lui validae) cand de fapt tu cereai dovezi legate de calitatea indoielnica a tuburilor produse in China. Editat Ianuarie 27, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Chinezii produc metaloceramice, 811, 3-500Z si cite si mai cite. Calitatea este ...care este. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Asta ar mai lipsi , sa faca tuburi din mintea lor ... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Cred totusi ca au scos o trioda metaloceramica, ceva de 1,5Kw SSB, nu imi mai aduc aminte de denumire... Poate colegii. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 2 minutes ago, Ion_Bumbu said: Cred totusi ca au scos o trioda metaloceramica, ceva de 1,5Kw SSB, nu imi mai aduc aminte de denumire... Poate colegii. Or fi producant si chestii din astea dar grosul sigur sunt tuburile folosite in audio. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Or sa si - o vanda intre ei ... , intre provincii ! La tuburi trebuie " pedigree " , ca altfel nu pune useru' botu' ( si soclul ) ... Ma rog , daca dau vreun edict sa aiba fiecare cate una prin casa ... , au vanzare pe termen lung . P.S. - 20 de milioane se vand sigur ... , editie aniversara pentru Coreea de Nord , cu portret si autograf Kim Il Sung . Si un abtipild cu Kim Jong Un , cu o racheta mica in stanga sus ... Editat Ianuarie 27, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum