Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce mai invata copiii pe la scoala ...

Postări Recomandate

Nici nu-i asa de usoara problema din 2018. Culoarea preferata? Va dati seama ca le trebuie ore ca sa butoneze spartfionurile, sa se sfatuiasca, sa puna tara la cale, etc. Si pâna la urma tot nu se pot hotarî. Plus ca enuntul e foarte parsiv. Acelasi cuvânt cu doua întelesuri diferite. Razboi psihologic în toata legea.

Link spre comentariu

Extrema dreapta (neoconii) vrea ca populatia sa fie needucata. Te sperii cand vezi cat de needucati sunt americanii de rand. Acum neoconii vor sa extinda politica asta la nivel planetar. Invatati matematica si fizica + chimie, limbi straine, sa va instruiti copiii (nepotii) acasa. Alta sansa nu au.

Link spre comentariu

Needucati , dar o duc bine . Noi, care le stim pe toate ( pe unele , de mai multe ori )... , santem cam rupti in curuletz . Acu' , iarna ... e cam nashpa . Pai , e corect ? ... Aceasta - i intrebarea ... cum zicea nenea Hamlet , si tac  - su' , Shakespeare ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
2 hours ago, VAX said:

Extrema dreapta (neoconii) vrea ca populatia sa fie needucata. Te sperii cand vezi cat de needucati sunt americanii de rand. Acum neoconii vor sa extinda politica asta la nivel planetar. Invatati matematica si fizica + chimie, limbi straine, sa va instruiti copiii (nepotii) acasa. Alta sansa nu au.

Ioi...pai eu cunosc cativa americani, si nu mi-au parut deloc "needucati".Chiar deloc! N-or stii matematica, chimie, dar cu limbile straine nu stau chiar rau, spaniola si franceza nu sunt chiar o curiozitate in USA, nu mai zic de Canada, si la varsta de 16 ani un baiat normal are permis de conducere, educatie financiar bancara, de nu vezi in Romania, are o prietena si ~150 de numere in agenda telefonica, inclusiv nr. unui medic, al unui avocat, la 16 ani se pregateste intens sa zboare la pe la18-19 ani de acasa la viata lui, nici vorba sa lucreze pe 300 de euro precum baietii romani care stau cu babacii pana la 30 de ani intr-un apartament semidecomandat.

Nu mi-e prea clar la ce le-ar folosi matematica, fizica, chimia, daca nu vor ca dupa colegiu sa urmeze o facultate de profil, sau nu vor sa aiba nimic de-a face cu world of science.

Ar fi chiar pierdere de timp si scuza pentru ratare.

Cat depre "neocnii-extrema dreapta" din USA, cu tot respectul cred ca aiurati, cine e "extrema-dreapta" in USA?! Ku-Klux Klanul, The White Power, Warren Buffet?!:85

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

O parte aleg sa fie militari ... eu am discutat cu un sergent care - si dorea dupa doua tururi de operatii sa faca colegiul ... Nu parea deloc handicapat intelectual , ba chiar bine integrat . Cel putin ca cetatean american , si in lumea lui profesionala . Stia geografie si istorie mai  abitir ca multi profesori de la noi , si destula anatomie ... macar ca inima e in stanga , in corpul uman .  Avea familie , etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, doru3160 said:

Inseamna ca extrema stanga ne vrea supereducati, de asta s-au si apucat sa construiasca scoli noi si gradinite, ca nu pot dormi de grija educatiei noastre.

Astia care sunt acum la conducere, sunt noua burghezie, Semnalizeaza la stanga sa pacaleasca prostimea, dar o iau la dreapta (asa ii trage volanul)_

Si in SUA este la fel, cu partidul "de stanga". 

"Partidul Democrat e mai de stanga, dar nu mai mult ca Partidul Republican. Iar Partidul Republican e mai de dreapta, dar nu mai de dreapta decat Partidul Democrat."

Editat de VAX
Link spre comentariu

Ar fi chiar bizar ca 100% din populatia unui stat sa fie compusa din oameni de stiinta...cred ca ar muri de foame pe capete.

In SUA exista o activitate universitara foarte puternica, investitii masive in cercetare, laboratoare superdotate, biblioteci colosale, etc dar de toate astea se ocupa un procent de 0,1- 0,5% la suta din populatia USA, normal ca 98% din oamenii obisnuiti nu au habar din ce metal e confectionat filamentul unui bec cu incandescenta, sau cum functioneaza un aparat de raze X.

Eficienta e legea de baza la ei, nicidecum veleitarismul generalizat! De aceea electronica americanilor(aia militara, ascunsa ochilor profani) pare din filmele SF, iar electronica rusilor a intepenit in anii `50.Unii si-au pastrat pozitia de lider in ciuda schimbarilor enorme,  ceilalti au dat faliment si traiesc din amintiri si regrete.

Link spre comentariu
3 minutes ago, Spitfire said:

Eficienta e legea de baza la ei, nicidecum veleitarismul generalizat! De aceea electronica americanilor(aia militara, ascunsa ochilor profani) pare din filmele SF, iar electronica rusilor a intepenit in anii `50.Unii si-au pastrat pozitia de lider in ciuda schimbarilor enorme,  ceilalti au dat faliment si traiesc din amintiri si regrete.

Astea sunt lozinci.

Rusii sunt putini, maxim 140 milioane, nu stiu exact si n-am timp sa caut pe net. Se strofoaca sa faca arme cu care sa-si apere teritoriul imens. Electronica de varf fac si ei, de exemplu tranzistoare cu GaN pentru radare, 

Au fost taiati cu septarul pe la spate, de minoritarii care le-au adus regimul bolsevic pe cap.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări