icar Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 Dupa cum se stie, adica...sper ca se stie, pe 15 ianuarie s-a nascut Eminescu. In parcul orasului se punea de o comemorare, cu elevi, muzica (Eminescu, Aldea Teodorovici), recitari de poezi, ma rog, tot tacimul bifat propagandistic. Cum grupurile de elevi erau pe aleea ce urma sa o strabat, m-am amestecat printre ei si, ce-mi trece prin cap, hai sa-i intreb cine a fost Eminovici. Raspunsul il astept si acum. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 (editat) Quote Ore??? Chiar nu-mi vine sa cred ca afirmi asa ceva! Dar ma rog, Nu-i nici o nenorocire ca se mai introduce cate o mica aiureala intr-un manual ca sa faca atractiva materia respectiva. Asa se nasc habotnicii usor de manipulat! Quote habotnic, ~ă a [At: CAMIL PETRESCU, V. 93 / Pl: ~ici, ~ice / E: rs xaбaдник] 1 (D. evrei) Care respectă cu strictețe preceptele iudaismului. 2 (Pex; d. creștini) Bigot. 3 (Fig) Fanatic. Nu prea vad cum ar putea deveni copiii aia, care citesc intr-un manual ca exista un loc magic in Bucegi unde te simti...inviorat (ceea ce e foarte adevarat, eu unul ma simt "inviorat" oriunde la munte de aerul curat si exercitiul fizic) adepti ai iudaismului fundamentalist, ori bigoti crestini .Nooo....poate sa indrageasca muntele si natura in general, dar asta e de bine, copiii ar trebui sa mai lase tableta si smartphone-ul si sa iasa in natura, sa se bucure de copaci si driadele lor(sic!), sa comunice nu doar pe facebook, ci si cu spiritele naturii(sic,sic!). In momentul in care copiii vor renunta la fantezie, la misticismul natural(nu ala indus de vreo religie din Orientul Mijlociu) atunci vor imbatrani subit si vor muri, sau vor trai o viata plina de amar si dezgust. Viata nu inseamna doar 3+4=7, asta e corect in aritmetica, dar nu merita sa traiesti pentru adevaruri aritmetice. Editat Ianuarie 21, 2019 de Spitfire Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 Spuneti sincer, mai vreti invatamant ca in Finlanda ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 21, 2019 Partajează Postat Ianuarie 21, 2019 Un sistem de învățământ perfect și universal valabil pentru orice țară sau cultură nu cred să existe.Ce a mers la finlandezi poate fi catastrofal la noi și invers.Nu poți aplica niște reguli unor oameni a căror mentalitate nu e pregătită pentru ele. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 Absolut...din pacate, in interbelic noi am copiat sistemul existent in Germania, cu unele rezultate pozitive, dar cu mari pagube morale si destule neplaceri induse copiilor odata cu mentalitatea de tip prusac. Apoi, ghinion, am fost fortati sa copiem falimentarul model sovietic de invatamant bazat pe papagaliceala si obedienta oarba in fata autoritatii profesorale.Cu rezultatele pe care le vedem... Sistemul de invatamant este in prezent un mare santier, cu perspective bunicele, daca nu va interveni nimic care sa perturbe reforma acestuia. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 14 hours ago, validae said: Un sistem de învățământ perfect și universal valabil pentru orice țară sau cultură nu cred să existe.Ce a mers la finlandezi poate fi catastrofal la noi și invers.Nu poți aplica niște reguli unor oameni a căror mentalitate nu e pregătită pentru ele. M-am referit la numarul de ore de la disciplinele serioase (care conteaza - matematica, fizica, chimie, biologie), la cate ore pe saptamana au in Finlanda. Nu sa-i supraincarce pe copii cu materie in plus, ci sa lucreze multe probleme cu ei, sa le arate cum se aplica in practica, sa nu mai aiba nevoie de meditatii in particular. Nici numarul de copii in clasa nu este in regula. Din experienta mea in invatamant (32 de ani), va spun ca este greu sa lucrezi cu mai mult de 12 copii, daca vrei sa te ocupi de toti. Asa este la clasele de la liceul ICHB. Insa acolo se forteaza obtinerea de rezultate la competitii (olimpiade, balcaniada, internationala) si se face educatie "monocolora", doar la disciplina la care se doreste sa ia copiii premiul cel mare. Pentru prestigiul liceului, la mijloc fiind vorba de afacere. Multi elevi olimpici de acolo nu stiu nici ce materii au facut in timpul scolii, pentru ca erau scosi de la orele respective si se lucra cu ei la disciplina de concurs. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 (editat) Apropo de elevii olimpici. Baiatul meu a luat locul 1 pe tara la informatica, intr-un an din timpul liceului. Daca n-ar fi fost grav bolnav, pur si simplu "ii spulbera" (ii merge mintea). M-a enervat atitudinea profesorilor si directorilor, care ii scoteau de la ore pe elevii olimpici, inainte de faza finala, sa ia premiu si sa le pice bine profilor si conducerii. Nu ii chemau la scoala sa lucreze cu ei si sa-i puna la munca, pur si simplu ii trimiteau acasa sa lucreze singuri. Casunau pe jocuri pe calculator si nexam pregatire, iar la scoala li se puneau note din burta. Fiind cadru didactic, am sesizat imediat pericolul creat de aceasta atitudine a celor de la liceu si m-am luat de ei. S-au napustit asupra mea, ca jignesc cadrele didactice, ca acolo este scoala serioasa si cum imi permit eu sa le fac reprosuri. Le-am explicat ca nu este bine pentru copii sa-i invete lenesi si cu deficiente in pregatirea generala, ca mai tarziu, cand vor fi salariati si vor avea fel de fel de sarcini de indeplinit, nu numai ce le place lor, vor avea dificultati de adaptare. Am observat si la colegii de apartament inchiriat (patru camere, patru studenti), unde a locuit fiul meu, toti fosti olimpici, o atitudine nesanatoasa fata de munca si fata de cursurile predate. Aia nu le trebuie, cursul X este predat prost, etc. S-a vazut ca ii dezobisnuisera sa invete la toate materiile, cu acele scoateri de la ore in timpul liceului, an de an, cam tot semestrul al doilea. Acesti olimpici au mers mai prost in timpul facultatii decat neolimpicii. Neolimpicii isi vedeau de cursuri si laboratoare, iar olimpicii, mult mai avansati decat colegii lor la "batut de cod" s-au angajat toti din anul al 2-a al facultatii, cam cu o mie de euro pe luna. Dar au neglijat facultatea, au luat note mici. Ba chiar le intrase in cap ca masteratul este inutil, ca se pot angaja cu diploma de licenta. Un coleg al baiatului meu lucreaza la Google in Elvetia, cu 9000 euro pe luna. N-a mai continuat cu masteratul, ca zicea ca la Google oricum trebuie sa te perfectionezi si daca dupa doi ani nu iei "categoria", te dau afara. Iar cu testul respectiv promovat, esti echivalent la salariu cu cei cu diploma de masterat. Insa diploma este diploma, pe baza ei te judeca la angajare in orice tara din lumea asta. Am vrut sa-i atentionez pe parintii cu copii olimpici, sa nu le permita sa lipseasca de la scoala, sub pretextul ca se pregatesc pentru olimpiada. Daca pot sa faca performanta, sa o faca in regim normal de elev. Am intalnit elevi olimpici cu aceasta meteahna si de la alte discipline (de ex. fizica), care nu dadeau pe la scoala cu lunile, fiind scosi de la ore cu acordul conducerii scolii. Este crima in privinta educatiei acelor copii si a atitudinii lor fata de scoala. Editat Ianuarie 22, 2019 de VAX Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 Quote Un coleg al baiatului meu lucreaza la Google in Elvetia, cu 9000 euro pe luna. Minte colegul ala, daca ar avea cel mai bun salariu pe care il poate lua in IT-ul elvetian(115.000 CHF), ceea ce evident e o aiureala, nu vad nici un nume de roman(presupun c a poarta nume romanesc) pe la Google Swiss in pozitii de top, ar insemna ca are 6533 euro/luna net. https://www.glassdoor.com/Salary/Google-Switzerland-Salaries-EI_IE9079.0,6_IL.7,18_IN226.htm https://www.expatica.com/ch/employment/employment-law/swiss-minimum-wage-and-average-salary-in-switzerland-995110/ Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 (editat) Domnule, astfe de venituri "nesimtite" sint in IT, sint si in telecomunicatii la freelanceri. Se lucreaza curent cu 50-80E/h. Calculati si vedeti la cit se ridica o factura lunara. Problema este ca de acolo platesti tva, impozit, asigurari de sanatate... deci iesi spre 4000E in mina. Asta este realitatea pe piata muncii de dincolo. P.S. Vedeti ce scrie, lucreaza pe ..., nu are salariul de: , aia este diferenta. Editat Ianuarie 22, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 9 minutes ago, Spitfire said: Minte colegul ala, daca ar avea cel mai bun salariu pe care il poate lua in IT-ul elvetian(115.000 CHF), ceea ce evident e o aiureala, nu vad nici un nume de roman(presupun c a poarta nume romanesc) pe la Google Swiss in pozitii de top, ar insemna ca are 6533 euro/luna net. https://www.glassdoor.com/Salary/Google-Switzerland-Salaries-EI_IE9079.0,6_IL.7,18_IN226.htm https://www.expatica.com/ch/employment/employment-law/swiss-minimum-wage-and-average-salary-in-switzerland-995110/ Nu stiu daca a mintit si nici daca era vorba de salariul brut (cel mai probabil). Am sa-l intreb pe baiatul meu daca i-a vazut oferta si cat ii dadeau aia de la Google. Cert este ca lucreaza acolo si in 2-3 ani strange bani de apartament bun in Bucuresti. Fa si matale treaba asta (ia de uita). Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 (editat) Cam greu in 2-3 ani sa strangi aici bani de apartament(bun), mie mi-au trebuit 11 ani, dar cu salarii/comisioane de Ro. Numai ca in Elvetia la ce preturi au la chirii, trebuie sa doarma chiar si cu 9000 euro sub un pod sau cate 7 intr-o camaruta, ca sa mai ramana cu bani apoi. Plus ca Elvetia nefiind in UE, apar ceva vamuieli urate...oricum, mai bine decat sa nu faca nimic aici, si sa plateasca vreun nenorocit de credit "prima casa" (sper sa fie desfiintata magaria asta) vreo doua decenii. EXEMPLU VIU de tampenie crasa: https://www.gandul.info/stiri/ecaterina-andronescu-vrea-sa-scurteze-vacanta-de-iarna-prea-lunga-elevul-sta-acasa-uita-materia-17847987?fbclid=IwAR33EqHbqLMrpFZjOUsU40jtdoPfQMf72jj9R13nbOCkYO_AdzMfZSp8j6E Exact ce spuneam, tembela asta nu intelege cel mai simplu si logic lucru: daca elevul "uita materia" in vacanta, oricat de lunga ar fi vacanta aia, e clar ca elevul NU a invatat absolut nimic, doar a tocit ca o maimuta, a memorat si atat! Deci, e chiar bine ca "uita materia" !!! Numai genii la ministerul ala: Editat Ianuarie 22, 2019 de Spitfire Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 "Ce mai invata copiii pe la scoala ..." Dupa lungi analize si intrebari puse unor parinti, eu cred ca nimic, pe ei ii intereseaza doar ce vad la televizor, spartfeon sau pe strada... Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 Chiar si unii parinti sunt deplasati...unii chiar grav: https://www.gandul.info/stiri/profesoara-engleza-reclamata-pentru-ca-invata-copiii-cuvantul-foot-17845176 Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 1 minute ago, Spitfire said: Chiar si unii parinti sunt deplasati...unii chiar grav: https://www.gandul.info/stiri/profesoara-engleza-reclamata-pentru-ca-invata-copiii-cuvantul-foot-17845176 Cunosc unii chiar din leatul meu! Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 22, 2019 Partajează Postat Ianuarie 22, 2019 2 hours ago, Spitfire said: Cam greu in 2-3 ani sa strangi aici bani de apartament(bun), Pe mancare nu da nimic in timpul saptamanii de lucru, mananca gratis la cantina lui Google. Poate sa manance si in weekend tot la Google, dar nu mancare gatita. Asa faceau toti care au mers la Google in SUA, la internship. Chiria nu cred ca este mai mult de o mie de euro pe luna. Mai sunt alte cheltuieli, dar baiatul stie cum sa economiseasca. Stange minim 150 mii de euro in trei ani. Sunt suficienti pentru un apartament in Bucuresti. In caz ca se intoarce in Romania, ca nu se stie. Link spre comentariu
Postări Recomandate