Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce mai invata copiii pe la scoala ...

Postări Recomandate

Moda astazi este alta . Eu o vad ( grafitti ) in fiecare zi , langa un liceu ... , pe langa care trec . " Nu lasa scoala sa  - ti strice educatia ! " Asa suna ( scrie ) ... Si nu o sterge nimeni . Au fost tentative ... , dar a reaparut . Inseamna ca e importanta ... , si eu am luat - o ca atare .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai asta si spune " dictonul " , ma rog , eu asa am inteles . Minima interactiune cu scoala , sa nu strice ce s - a primit acasa ... , cat o fi si aceea de consistenta . Asta ca bonus ... invatatura iese din discutie ... , nu crede nimeni in ea . Sau in necesitatea si utilitatea ei . Anumite segmente de educatie ar fi in sarcina ( si a ) scolii ... , dar iarasi este o parere personala . Educatia se si invata . Eu asa am prins ... clasele I-IV . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 01.02.2019 la 16:07, VAX a spus:

Este nasol ca nu apar licee particulare serioase, ca din astea care dau diplome la analfabeti n-avem nevoie. Nu se aplica finantarea (de stat) pe elev si la particulare. Adica particularii sa perceapa o taxa mai mica, mare parte din cheltuieli sa fie suportate de stat si sa apara concurenta serioasa intre invatamantul de stat si cel particular.  Elevul sa aiba alocata o suma pentru educatie, care sa-i permita sa frecventeze gratuit invatamantul de stat, sau sa opteze pentru licee particulare, cu o parte din cheltuieli (sau toata cheltuiala - depinde de tariful perceput) suportate de stat.

In București sunt cel putin trei licee particulare extrem de serioase , majoritatea celor care termină acele licee pleacă la studii universitare .....peste graniță .

Taxele  anuale .....intre 3800....6500 euro pe an .

Link spre comentariu
36 minutes ago, Faust2018 said:

In București sunt cel putin trei licee particulare extrem de serioase , majoritatea celor care termină acele licee pleacă la studii universitare .....peste graniță .

Taxele  anuale .....intre 3800....6500 euro pe an .

Dai un ban (mai mulți...), dar stai în față. Învățământul n-a fost niciodată gratuit... nici pe vremea tov. Ceaușescu. Decât pentru cei foarte deștepți. 

Link spre comentariu
On 2/12/2019 at 8:42 AM, jegster said:

Ce mai învaţă copiii...

On 2/12/2019 at 8:50 AM, andrei_ said:

-sa scuipe

-sa injure

-sa fumeze

-sa se bata

-sa bea

-sa bata profesorii

-sa rupa bancile si scaunele

-sa faca sex

On 2/13/2019 at 1:45 AM, jegster said:

Educaţia o primeşti acasă, la şcoală te duci să înveţi.

@andrei_ totul de pe lista se invata acasa, nu trebuie totul pus pe seama lumii largi. Daca parintii sunt niste cretini, copiii tot cretini vor fi. Procesul de dezvoltare al copiilor implica imitarea celor din jur. E un lucru bun, caci e chestie de autodezvoltare. Dar daca ce vad in jur e ceea ce ai pus in lista... nu e nimic de facut. Si nici profesorii nu sunt zei atotputernici.

Link spre comentariu
On 2/12/2019 at 11:07 AM, gauss said:

Moda astazi este alta . Eu o vad ( grafitti ) in fiecare zi , langa un liceu ... , pe langa care trec . " Nu lasa scoala sa  - ti strice educatia ! " Asa suna ( scrie ) ... Si nu o sterge nimeni . Au fost tentative ... , dar a reaparut . Inseamna ca e importanta ... , si eu am luat - o ca atare .

In holul de intrare al Electrotehnicii din UPB era scris cu pixul pe o caramida (zid interior, in dreapta holului mergand catre Automatica):

"Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese".

Am urmat aceasta maxima (eu am vazut-o 5 ani, probabil ca avea vechime mai multa) cu strictete. Mi-a fost de folos in viata. E un fel de motto care te marcheaza definitoriu si permanent.

Inca ii multumesc celui de l-a scris, cata intelepciune in numai 7 vorbe. Un om de inalta capacitate intelectuala.

@valangjed, tu ti-o mai aduci aminte? Langa sala (cum intrai a 2-a usa pe dreapta) unde am trecut cu greu matematicile speciale, algebra, rezistenta materialelor, etc... Anul I care a "cernut" jumate din studenti.

Link spre comentariu
1 hour ago, gauss said:

Ce fel de nota ar fi ? De trecere , sau  nu ? Din ce proces de evaluare ( criterii ) ar fi rezultat ? N - am avut niciodata asa nota ( cu doua zecimale ) , doar medii ... Dar niciuna cu 99 de sutimi !

Examenul de Materiale Electrotehnice, an III, cu dl. Notinger era in 2 parti: scris si oral. Daca nu te vedea la curs... vai de nota ta la examen. Asa ca, in urma probelor la examen, putea sa-ti dea nota cu ce si cate zecimale voia el. 

Nu cred ca a fost vreodata favoritul vreunui student. Nici el sa fi avut vreun student favorit. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări