Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

Vizitator hyden

Postări Recomandate

Acum 17 minute, hyden a spus:

Pe el scrie 24VAC, dar cand masor imi arata 26.6VAC. L-am testat si dupa redresare si oferea 38VCC. Am masurat si cu alt multimetru mai scump si valoarea masurata e aceeasi.

E cam mult 26,6 vac, rezistenta letconului nu ar avea viata lunga.

-singura solutie buna si destul de usor de executat este scoaterea unui numar de spire de pe secundar pina ajungi la 22-23 vac

-se poate fara demontarea trafului

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mac01

14

• Nostalgic

8

• validae

2

• valivoi

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 6 minute, hyden a spus:

L-as folosi. Dar dupa redresare am 36V continuu. Si dupa spusele unui coleg de pe forum, e cam mult pentru lm7812 care suporta 35Vcc.

LM7812.jpg

Care-i schema  la statia de lipit....la care vrei sa folosesti traful asta?

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nu pot sa maresc schema....si nu pot s-o vad bine. Trimite-mi link-ul de unde ai luat-o.

Mai pune un stabilizator de 24V in serie cu cel de 12V. Sabilizatorul de 24V rezista la plus-minus 40V. Faci intai 24V din cei 38 v si apoi din cei 24 faci 12. Cea mai simpla metoda...banuiesc ca este vorba de un consum mic la acel montaj.

Sau pune un LM 317 si stabilizeaza-l cu o dioda zenner de 12V....sau o rezistenta serie cu plusul si o dioda zenner, etc...sunt o gramada de metode sa cobori tensiunea filtrata.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator hyden
Acum 8 minute, mac01 a spus:

Nu pot sa maresc schema....si nu pot s-o vad bine. Trimite-mi link-ul de unde ai luat-o.

Mai pune un stabilizator de 24V in serie cu cel de 12V. Sabilizatorul de 24V rezista la plus-minus 40V. Faci intai 24V din cei 38 v si apoi din cei 24 faci 12. Cea mai simpla metoda...banuiesc ca este vorba de un consum mic la acel montaj.

Sau pune un LM 317 si stabilizeaza-l cu o dioda zenner de 12V....sau o rezistenta serie cu plusul si o dioda zenner, etc...sunt o gramada de metode.

Uite schema https://imgur.com/a/6OXw066

Link spre comentariu

Pune un stabilizator de 24v serie cu cel de 12v..... cum ti-am spus mai sus...o sa mearga fara probleme. Sa le pui pe radiatoare...poti sa le pui pe acelasi radiator...masa e comuna.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 27 minute, Nostalgic a spus:

E cam mult 26,6 vac, rezistenta letconului nu ar avea viata prea lunga.

-singura solutie buna si destul de usor de executat este scoaterea unui numar de spire de pe secundar pina ajungi la 22-23 vac

-se poate si fara demontarea trafului

Daca consideri ca propunerea mea nu este cea mai buna , atunci iti urez succes in aplicarea altor metode "perfecte".

succes ! ...........................................si pagini cit mai multe .

Link spre comentariu
Vizitator hyden
Acum 5 minute, Nostalgic a spus:

Daca consideri ca propunerea mea nu este cea mai buna , atunci iti urez succes in aplicarea altor metode "perfecte".

succes ! ...........................................si pagini cit mai multe .

Nu stiu daca ati vazut transformatorul. https://imgur.com/gallery/IR1gSGk

Dupa ce depic plasticul acela opac nu stiu daca voi putea ajunge la secundar. Nu am incercat niciodata sa dezmembrez sau sa-i schimb numarul de spire la un transformator.

Acum 15 minute, mac01 a spus:

Pune un stabilizator de 24v serie cu cel de 12v..... cum ti-am spus mai sus...o sa mearga fara probleme. Sa le pui pe radiatoare...poti sa le pui pe acelasi radiator...masa e comuna.

Sa vad daca am inteles. Am pus aici cum ar trebui sa leg lm-urile. Noroc ca mai am doua. :)

http://prntscr.com/m9cu1m

Link spre comentariu
Vizitator hyden
Acum 3 minute, mac01 a spus:

Un stabilizator serie cu un tranzistor si o dioda zenner poti face? Ai tranzistoare BD 137-139 si diode zennere?

Tranzistoare bd si zennere am, dar nu stiu de cati volti sunt diodele zenner.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări