Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu stiu ce sa fac cu un difuzor comunist

Vizitator DGladiator

Postări Recomandate

Vizitator DGladiator

Am un difuzor cam de 200-250VA reali, si o statie de asemenea de 200VA, pana aici toate bune si frumoase, problema e ca statia mea e calculata pentru o impedanta a dif de 8 Ohmi, am pus de 4 si mi sa ars o resistenta de 10 Ohmi la jumate de Wat care costa 10 Bani :yawinkle: .Problema mea este ca difuzorul asta pe care il am de 200-250VA are impedanta de... ati ghicit 4 ohmi, intrebarea mea este (asa am inteles de la un prieten) daca pot sa fac vreo punde de rezistente sau ceva astfel incat:sa -nu mi se arda rezistentele ( daca pun rezistenta de 4 ohmi, impedanta devine 8 dar cat de mare tb sa fie rezistenta? (W) eu mai mare de 20 W nu am gasit la 4 ohmi)-sa nu scada din puterea amp-ului. Va rog mult sa ma ajutati.TOT CE VREAU SA STIU ESTE DACA SE POATE ASA CEVA, DACA NU AM SA CAUT SA IL VAND, MULTUMESC ANTICIPAT.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefanev

1

• adircf

1

• petre_s

1

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

posibile solutii:1. mai cauti un difuzor de 4 ohmi si le pui in serie2. reduci din tens de alimentareeventual pui si un rezistor de putere mai mare in locul aluia de 0.5 Wnu mai incerca sa pui direct dif de 4 ohimi doar cu rezistorul ala marit ca ti se pot arde finalii :d

Link spre comentariu

Mai bine ia-ti alt difuzor,

deacord cu ZAL. daca scrie pe el puterea in VA, inseamna ca-i de pe vremea comunistilor si a lui donpetrica. parametrii originali nu-i mai are, hartia poate e deteriorata etc, etc, etc. Mai bine iti cumperi un difuzor nou pe 8 ohmi. In fuctie de bani poti alege hi-fi sau pro. :yawinkle:
Link spre comentariu

pe langa elasticitatea redusa a membranei cu trecerea timpului, daca magnetul e pe ferita atunci si campul magnetic scade considerabil. Deci mai bine iei ceva nou, cum spune adi in functie de buget si aplicatie pro sau hi-fi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări