Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare capacitate acumulatori NIHM AA

fritz_vali

Postări Recomandate

Ce am scris e valabil pentru primele 3-5 cicluri , pana ating capacitatea . E bine sa fie facute fara pauza . Dupa ... pot sta timp nelimitat ( dupa 2 ani , incepe sa le scada capacitatea ) , de preferinta incarcati . In acest interval pot fi folositi intensiv , nu au uzura .

Link spre comentariu

Ii inventariai, am 14xr6, 4xr3, 3x9v. Trebuie sa iau niste suporti si sa ii pun la alergat fortat vreo 1 saptamana. Sau poate ii pun in masinute teleghidate si ma duc cu ele prin parc. Gasesc eu copii dornici de curse :).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@Directore ii am pe aia portocalii din Auchan (2100mAh) si dupa o incarcare la 0.1C i-am descarcat pana la 1.1V @ la 0.05 pe SkyRC MC3000. Spre surprinderea mea la finalul descarcarii au rezultate capacitatile de 2141mAh si 2137mAh. De ce ma surpinde? Acumulatorii au fost ieftini, aveau un singur ciclu de incarcare si nici nu i-am dus pana la 0.9V. Nu ii descarca pana la 0.9V ca oricum sub 1.1V nici mouse-ul wireless nu mai functioneaza.

Desigur ca merge si cu varianta lui @cirip dar nu am rabdare sa dau tarcolaa zeci de ore unui acumulator. Daca monitorizarea si decuplarea o face un MCU atunci e altceva.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Nici eu nu prea am rabdare sa ii frec asa, dar azi vreau sa ma joc pe asta care a ramas neutilizat. Setul e cu 4, lanterna cu 3. 

Acum e la 1.086V. 4 rezistente de 10 ohmi si una de 1 ohm in paralel, asta ii e sarcina acum. Il cam grabesc un pic. Mi se lua de el. :)

Link spre comentariu

Postati, va rog, fila excel, ca sa nu fac scurta la mana copiind valorile. De asemenea, precizati valoarea sau valorile rezistentelor folosite in timpul descarcarii.

EDIT. Am vazut ca rezistenta e de 10 Ohmi. Era prea mic scris ... Deci, fila, va rog.

Editat de cirip
Link spre comentariu

E de bun simt sa fie capacitatea mai mare indicata de un volum sau o masa mai mare a acumulatorului. Eu nu cred cifre mari care sunt puse pe un acumulator care nu ar putea exista tehnic...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Asta cu 4800mAh e buna, nu cumpăr ce vad peste 2500 chiar daca scrie pe ei Panasonic 2700mAh.

Problema cu extensiile fișierelor atașate pe forum a tot fost discutată, exista o "teorie a constipație" în legătură cu asta.

Schimbați extensia in txt sau jpg când atașați ceva.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări