gauss Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Ce am scris e valabil pentru primele 3-5 cicluri , pana ating capacitatea . E bine sa fie facute fara pauza . Dupa ... pot sta timp nelimitat ( dupa 2 ani , incepe sa le scada capacitatea ) , de preferinta incarcati . In acest interval pot fi folositi intensiv , nu au uzura . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Ii inventariai, am 14xr6, 4xr3, 3x9v. Trebuie sa iau niste suporti si sa ii pun la alergat fortat vreo 1 saptamana. Sau poate ii pun in masinute teleghidate si ma duc cu ele prin parc. Gasesc eu copii dornici de curse :). Editat Ianuarie 19, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) @Directore ii am pe aia portocalii din Auchan (2100mAh) si dupa o incarcare la 0.1C i-am descarcat pana la 1.1V @ la 0.05 pe SkyRC MC3000. Spre surprinderea mea la finalul descarcarii au rezultate capacitatile de 2141mAh si 2137mAh. De ce ma surpinde? Acumulatorii au fost ieftini, aveau un singur ciclu de incarcare si nici nu i-am dus pana la 0.9V. Nu ii descarca pana la 0.9V ca oricum sub 1.1V nici mouse-ul wireless nu mai functioneaza. Desigur ca merge si cu varianta lui @cirip dar nu am rabdare sa dau tarcolaa zeci de ore unui acumulator. Daca monitorizarea si decuplarea o face un MCU atunci e altceva. Editat Ianuarie 19, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Nici eu nu prea am rabdare sa ii frec asa, dar azi vreau sa ma joc pe asta care a ramas neutilizat. Setul e cu 4, lanterna cu 3. Acum e la 1.086V. 4 rezistente de 10 ohmi si una de 1 ohm in paralel, asta ii e sarcina acum. Il cam grabesc un pic. Mi se lua de el. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Am revenit. Dupa luungi masurari am revenit cu 3 imagini din excel cu completarile. Am masurat curentul cand era plin acumulatorul si la sfarsit cand era la 0,8Vcc. Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Postati, va rog, fila excel, ca sa nu fac scurta la mana copiind valorile. De asemenea, precizati valoarea sau valorile rezistentelor folosite in timpul descarcarii. EDIT. Am vazut ca rezistenta e de 10 Ohmi. Era prea mic scris ... Deci, fila, va rog. Editat Ianuarie 19, 2019 de cirip Link spre comentariu
fritz_vali Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Am atasat si format excel. Valoarea rezistentei e de 10 ohmi. Oricum am facut mai mult de curiozitate sa stiu daca se poate ... dar in mod normal nu se merita. Pe viitor o sa cumpar cu incarcator cu afisaj. masurare acumulator NIMH.xlsx Editat Ianuarie 19, 2019 de fritz_vali Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Eu o sa scap de calcule, am cu ce masura. Vreau doar sa il golesc pe micut. Vali, ce acumulator testezi? Editat Ianuarie 19, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 14 minutes ago, fritz_vali said: Am atasat si format excel. Valoarea rezistentei e de 10 ohmi. Oricum am facut mai mult de curiozitate sa stiu daca se poate ... dar in mod normal nu se merita. Pe viitor o sa cumpar cu incarcator cu afisaj. masurare acumulator NIMH.xlsx Nu pot descarca excelul. Poti sa zipezi? Link spre comentariu
fritz_vali Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Asta e acumulatorul. E o chinezarie ordinara. Din masuratori am tras concluzia ca chinezu a pus un zerou in plus. Ok cirip, am adaugat mai jos arhivat. masurare acumulator NIMH.zip Editat Ianuarie 19, 2019 de fritz_vali Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) E de bun simt sa fie capacitatea mai mare indicata de un volum sau o masa mai mare a acumulatorului. Eu nu cred cifre mari care sunt puse pe un acumulator care nu ar putea exista tehnic... Editat Ianuarie 19, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Tot nu pot sa descarc. Aceeasi eroare. Mai are cineva problema asta? Chiar sunt curios sa determin capacitatea ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 La 19.01.2019 la 20:37, cirip a spus: Mai are cineva problema asta? Da. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Da, si eu am incercat sa descarc. Nu a mers. Confirm. Poate va trimite in privat, pe mail. Ar fi interesant sa il prelucreze cineva. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Asta cu 4800mAh e buna, nu cumpăr ce vad peste 2500 chiar daca scrie pe ei Panasonic 2700mAh. Problema cu extensiile fișierelor atașate pe forum a tot fost discutată, exista o "teorie a constipație" în legătură cu asta. Schimbați extensia in txt sau jpg când atașați ceva. Editat Ianuarie 19, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum