informer Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) Intrebare: capacitatea inscrisa pe un acumulator reprezinta (1) capacitatea de care este capabil fiind descarcat pana la o tensiune "sigura", dependenta de tehnologia folosita SAU (2) capacitatea totala, descarcat fiind pana la 0V? N-am cautat pe net dar mereu m-am intrebat... nu ma injurati... CRED ca ceea ce ramane dupa ce se ajunge la tensiunea minima recomandata nu-i foarte mult fata de ce-a fost pana atunci... dar totusi, pentru rigurozitate... Editat Ianuarie 18, 2019 de informer Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) http://web.mit.edu/evt/summary_battery_specifications.pdf Apare si notiunea pe care o cautati . Adica definitia ei . Cel putin asa cred . " Capacity or Nominal Capacity (Ah for a specific C-rate) " . Editat Ianuarie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Mi-a placut asta. Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 3 hours ago, gauss said: Apare si notiunea pe care o cautati . Adica definitia ei . Cel putin asa cred . Da, mi-e clar... multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Chiar n - aveti pentru ce . A fost usor ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) Am cuplat pe o baterie noua, (am folosit 3 din 4 la o lanterna) incarcata full, o rezistenta de 5 ohmi si un voltmetru. Cand a ajuns la 0.9v (atat am vazut in documentele energizer) am decuplat sarcina. In gol, imediat dupa decuplare avea 1.3 v. Am incarcat-o la loc, a tras 0.22Ah. @cirip faceai referire la 0.8 v in gol pe baterie sau in sarcina? Cand am decuplat-o, ea inca avea znaga in ea, baga curent. As face niste teste pe ea sa mai vad una-alta. Am incarcator care imi arata capacitatea la incarcare. Cum as putea sa trag din ea cat mai mult fara sa se distruga? Pana unde e safe sa o descarc? Vorbim in gol sau un sarcina despre tensiunea minima a celulei? Editat Ianuarie 18, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 4 hours ago, Director said: o rezistenta de 5 ohmi Cum ati ajuns la concluzia ca trebuie de 5 ohmi? Ati urmarit ce am scris in primul post? 4 hours ago, Director said: In gol, imediat dupa decuplare avea 1.3 v. Am incarcat-o la loc, a tras 0.22Ah. Cred ca ati descarcat la curent prea mare. Cat e capacitatea declarata a acumulatorului testat? Presupun ca este NiCd sau NiMH. Daca da. atunci 1.3V e destul de mult, deci in realitate nu a fost descarcat. 4 hours ago, Director said: faceai referire la 0.8 v in gol pe baterie sau in sarcina? In sarcina. De fapt se si vede pe graficele mele din pagina anterioara ca in momentul in care a ajuns la 3V (E LiPo), procesorul deconecteaza sarcina si tensiunea la borne sare in sus, dar de fapt bateria nu mai are snaga in ea. Faptul ca la deconectare bateria dvs. a sarit la 1.3V arata ca a fost descarcata la un curent prea mare si ca are si rezistenta interna cam ridicata. 4 hours ago, Director said: Cum as putea sa trag din ea cat mai mult fara sa se distruga? Nu o descarcati sub tensiunea minima indicata de fabricant. Eu descarc NiMH pana la 0.8V in sarcina. Fabricantul ar trebui sa spuna si la ce curent se face masuratoarea capacitatii. Daca descarcati la curent mai mare, capacitatea aparenta scade. In lipsa unei specificatii de descarcare, eu folosesc intre 0.05 ... 0.1 x C. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 @cirip , asta e candidatul.Test. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Am reluat experimentul. Astea sunt datele de inceput. Mi se par cam ciudate. Se vede si tensiunea in gol, si tensiunea in sarcina, si sarcina masurata. Poze. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Am descoperit eroarea. Masuram langa rezistenta, nu langa baterie. Diferenta se vede aici. Voi reincarca si voi reface testul. Nu am luat in calcul pierderile pe fire, crocodili si crimpuri. LE. Am reinceput testul cu datele de aici. Poze cu si fara sarcina. Nu ma intereseaza sa esantionez, o sa masor la incarcare. Are incarcatorul afisaj.Start test. Editat Ianuarie 19, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Trag din ea de dimineata si inca nu ii scazu tensiunea ca sa o deconectez. Deja ii dublai sarcina ca sa o golesc mai repede.Dupa 10 ore. Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Frumos, frumos! Asteptam cu interes rezultatele. Nu conteaza prea mult daca schimbati sarcina, ca nu facem farmacie. Daca faceti tabelul excel, notati curentul in noua configuratie si il luam in considerare la calculul capacitatii. Buna observatia cu firele si caderea de tensiune. Pe alea le interpretam eu ca rezistenta interna ridicata, dar in realitate erau firele, ptr ca nu vazusem cum ati conectat. Editat Ianuarie 19, 2019 de cirip Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Acumulatorul e nou. Asta ar fi primul ciclu de descarcare. L-am incarcat acum o saptamana cand l-am cumparat. Eu credeam ca e mai lenes el la inceput pana isi face 5 cicluri de incarcare-descarcare. Asta credeam ca e buba. O fi stat nevandut x timp... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Ni - MH ating capacitatea maxima ( si stabila ) dupa 3-5 incarcari . Daca a fost incarcat dupa ce a fost luat din magazin , e bine de parcurs ciclurile mentionate ( incarcari plus descarcari ) intr - un timp rezonabil ( maxim 2-3 saptamani ) . Altfel , raman " rahitici " ... Editat Ianuarie 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 O sa ii mai rulez prin periutele de dinti, ma refer la cei din multimetre. Aia ar fi cei mai neutilizati. Sau poate ii mut in lanterne o perioada, ca sa am motiv sa ii incarc/descarc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum