sesebe Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 (editat) Ce-ar fi ca in loc de plicul "nesolicitat" sa primeasca o mama de bataie? Atunci ar fugi de el ca dracu de tamiie...... Editat Februarie 18, 2019 de sesebe Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 (editat) Usor de zis . Sa nu - i fi venit nimanui ideea ? ... Si ce facem cu pacientul , ca cu mana rupta ( sau alte suferinte ) nu se tine de pugilat . Ramane cu ele ... nu - l vindeca bataia primita de medic . Aia se judeca in instanta , nu se stie cum iese . Ca justitia e oarba ... medicul e asimilat cu functionarul public , in exercitarea profesiei ... , caz penal ! Editat Februarie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 (editat) 1 oră în urmă, DjLeco a spus: Eu i-as sparge ambele coate si l-as tine cu "sala ocupata" si "fara anestezist". Sa vada cum e... Ba, hai si o rotula, ca sa ii fie bine! Ușor de zis, dar când le pui în balanta, mai ca te lași păgubaș și joci cum vrea sistemul. Nici de flagrant nu ai vreme, și dacă mai nimerești și pe unul care a făcut băute cu procurorii, chiar ca ai făcut rahatul praf. Și tu ramai cu copilul nenorociț pt câteva sute de lei. Știu ca nu e normal, dar ce e normal în tara asta? Îl țin minte, și dacă-mi pica la îndemână ala e. Editat Februarie 18, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 19, 2019 Partajează Postat Februarie 19, 2019 On 2/12/2019 at 1:48 PM, gauss said: Multiplicati cu o suta . Unii au diplome de la " universitati " neacreditate etc . Are sotia la serviciu , fac pe secretarele la intrare ... scriu intr - un registru , si au in fata monitor cu Facebook si Solitaire . Sistemul il opresc din buton , ca pe masina de spalat . P.S. - macar nu au acces la bisturiu , ca maimutza la brici . Si nici pacienti , mame care nasc ! M - am autocitat ... , si nu prea e corect . Iaca acilea corectitudine : https://www.dcnews.ro/ingineri-cu-diplome-false-utcb_638071.html Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 19, 2019 Partajează Postat Februarie 19, 2019 Probleme medicale au fost si vor mai fi in lume, "Asta e", "Ghinion". https://www.descopera.ro/istorie/14974428-lenin-revolutionarul-comunist-care-a-murit-infectat-de-sifilis-de-o-prostituata-franceza-cum-a-disparut-boala-din-dosarul-lui-medical Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 19, 2019 Partajează Postat Februarie 19, 2019 (editat) Da ... mi - amintesc de problema cu decesul lui Kim al batran ... a fost facuta publica la vreo patru saptamani dupa ... in stilul rusesc , cand predecesorul ( fie - su' ) era sigur ca preluase tot , si inlaturase tot ... Adica nord - coreenii doreau ceva similar cu conservarea trupului lui Lenin ... , si au dat telefon la Kremlin . Rusii ( cei de meserie ) , cand i - au auzit , i - a bufnit rasul . Pe coreeni , plansul ... Motivul ... , trecuse prea mult timp ! Coreenii , ingroziti , au intrebat daca nu se mai poate face nimic . Rusii au raspuns ca se poate face orice , numai (ca) la alti bani ... , proceduri exceptionale . Mare usurare in tabara coreeana , au spus ca suma nu conteaza , si sa treaca la treaba . Suna cam macabru , dar e purul adevar . Editat Februarie 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 (editat) La 17.01.2019 la 14:09, tiovidiu a spus: Chiar ma intrebam la cate tone de pastile naturiste si siropuri sunt vandute de unde atatea plante? Si mai citesti pe eticheta ca sunt culese in anumite conditii ( dimineata intre nu stiu ce ore, pe roua, sau pe luna plina). In general anunturile astea cu medicamente naturiste minune sunt continuate cu : oferta limitata doar azi puteti cumpara doua flacoane la pret de unul. Chiar ma intrebam, suntem asa de flamanzi incat suntem mereu invitati sa cumparam suplimente alimentare?!! Cel mai mult imi place propozitia cu "ingrediente atent selectionate"!! Editat Mai 12, 2019 de gica70 Link spre comentariu
icar Postat Mai 17, 2019 Partajează Postat Mai 17, 2019 Romanul are o vorba: un adevar spus pe jumatate, e tot o minciuna! Daca vrei sa fraieresti pe cineva, invelesti, frumos, minciuna in ceva staniol garnisit cu adevar, ca sa sclipeasca frumos. DjLeco, ce spui tu acolo, in mare parte e adevarat. Numai ca.... Intr-adevar, o tensiune de 130/80 nu e tensiune mare, adica e o tensiune normala spre mare, cum zice HWO, dar poti tari cu ea fara probleme. Nicidata, insa, nu a fost considerata "tensiune de aviator", aia erea undeva pe la 110/650! Excesul de sare zahar si grasimi este intr-adevar daunator sanatatii, dar ce inseamna exces? Si, mai ales, ce mai este pe linga acest exces? Sarea, intradevar este responsabila de transmiterea impulsului nervos, dar de aici si pina la a devni inert, leguma, e cale lunga. Ar trebui sa-ti lipseasca total NaCl si KCl din corp, ca sa cazi leguma! Ori, a bea doar apa, aduci suficient NaCl, ca sa nu mai vorbesc de sarea care se gaseste in mod obisnuit in legume, fructe, zarzavaturi, fructe. Cum se zice si mai sus, RH, factorul Rhesus, nu are nici o legatura cu transportul de oxigen! Asa ca, invelind niste aiureli, in ceva adevar, nu da un adevar!! Pe cind lucram la institut, am fost trimisi la unul acasa, care reclama ca e cineva voia sa-l omoare cu radiatii. Cind ne-am intilnit, tipul a inceput cu o prelegere despre radiatiile penetrante, timp de injumatatire, atenuare si alte chestii...radioactive. Daca il ascultai, jrai ca e doctor in fizica atomica. Mumai ca, pe lina asta, debita si enormiati: palton gaurit de radiatiile alfa si beta, radiatii beta ce zburdau prin incapere, neutroni ce i-au gaurit salteau patului, arsen bagat in arcurile de la pat, vecini care, seara, ii trimit fascicule gamma in colturile incaperii. (statea intr-o garsoniera!) Pe de alta parte, si cea ce se face acum, vizavi de industria farmaceutica, este o nebunie. Cineva zicea ca cifra de afaceri in industria farmaceutica este mai mare decit in cea de armament! Perfect adevarat! Dar, de aici pina la a bea suc de lamiie (un acid) in amestec cu bicarbonat ( o baza usoara) e cale lunga. Ca, pina una alta, are loc o reactie de neutralizare, din care rezulta codoi, calciu si apa, pina la urma! Care din astea sunt bune pentru cancer??? Daca reactia nu este echilibrata, adica nu se consuma integral ambele substante, ramine in solutie, alaturi de acidul carbonic (sifon, ce se descompune in CO2 si H2O), fie acid citric, fie bicarbonat, nici una din ele nefiind buna la sanatatea stomacului. Deci, despre ce vorbim? Durerile in umar, mijlocul sau baza toracelui, in maxilar, pot prevesti o criza cardiaca, dar pot veni si de la o suferinta a coloanei toracice (vertebrele dorsale) sau cervicale! Doar un medic iti poate spune clar, ce si cum! Chestia e ca totul e atit de secret, incit ... stie toata lumea! Cum dracu?i Mai era, tot asa, un panaceu universal, prin anii '70- '80: otetul de mere! Aveai prea mult par pe picioare, doua lingurite de otet de mere! Iti cadea parul, doua lingurite de otet de mere! Te lasa memoria, doua lingurite de otet de mere! Nu puteai uita necazurile, doua lingurite de otet de mere! Erai cosntipat, doua lingurite de otet de mere! Aveai diaree, doua lingurite de otet de mere. Nu ti se scula, doua lingutite de otet de mere! Si asa mai departe, ...doua lingurite de otet de mere!!! Nu mai gaseai un cotor de mar prin aprozare!!!!! Nici macar in lada cu gunoi! Vlad, ai dreptate cind vorbesti de retentia de apa, datorita sarii, dar ala e un comportament anormal al organismului! Stiu tipi care inmoaie ceapa in sare de trei ori, inainte de a o baga in gura! Ia 1 gram de sare la o imbucatura si nu are nimic! Altii, maninca o juma' de gram de sare pe zi, si se umfla ca un butoi! Chestia ca noi tratam EFECTUL, nu cauza! Adica, nu mai mincam sare, si credem ca ne simtim bine, in loc sa vedem de ce organismul reactioneaza asa! Quote Se cumpara din supermaket ... Am avut, la institut, un coleg care se ocupa cu tot felul de afaceri, pe linga stiinta (adica in afara de cercetarea stiintifica). Intr-o zi beam niste ceai de menta, de la supermarket, la pliculet. Imi zice tipul: nu mai bea asa ceva? De ce? Pentru ca eu fac asa ceva din frunza de dud uscate, cu esente artificiale! De atunci nu mai cumpar decit plante medicinale vrac! Cind le cumpar... Quote Nu ajungeai tu sa faci cancer, pietre la rinichi sau alte povesti. Ba vezi sa nu! Mai acum 100 de ani, nimeni nu murea de cancer, murea de rac! Quote Păi nu ați observat câtă reclamă agresivă își fac farmaciile pe la televiziuni și radio ? O porcarie! Eu as interzice astfel de reclame!! Medicamentele le pot prescrie numai medicii. Cit despre suplimentele alimentare si dispozitivele medicale, ar trebui sa se gaseas doar in rafturile de la supermarket, respectic in unitatile ce vind tehnica medicala! Pai nene, daca nu e medicament, ce cauta la farmacie??? De ce nu vind si cuie, in farmacie, ca doar contin...fier, nu? Validae, bine punctat! Si eu ma intreb de ce acidul salicilic (acetilsalicilic, pentru asta am luat eu un trei la chimie!), se vinde sub denumirea de Aspenter, aspirina, Aspacardio, Protecardin, Aspavita, normal, la preturi cit mai diferite si muuult peste pretul aspirinei! Care, fie vorba intre noi, nu se mai gaseste! De ce? simplu, ca sa crezi, conform reclamei, ca Aspenerul iti face mai bine decit Protecardinul, cind, defapt, ambele nu sunt decit acid salicilic! Daca te doare capul, iei Paduden si iti trece mintenas. Sanchi! Paduden, care, normal, este altceva decit Nurofen si nu are nici o legatura cu ibuprofen! Ibuprofen care costa 3 lei cutia, pe cind Nurofenul 30! Karpen, nu prea e asa. Stiam pe cineva, Dumnezu sa-l hodine, care avea cancer la plamini. Lua morfina de la farmacie, din Cluj, pe reteta speciala. No problem, nu se mira nimeni! La fel si cu alte medicamente care contin droguri, pe retete speciale se pot achizitona si nu se mira nimeni! Pina nu era isteria cu drogurile, crestea cinepa pe malul Secasului, din seminte se faceau turte foarte bune, iar la cai se dadea tulpini de cinepa, sa fie mai puternici. Fara milite la usa! Spinzul este otravitor, dar o frectie cu extract de spinz te scoate din boala! Multi renunta la medic sau la serviciile medicale din cauza tambamului ce se face pe linga. Din pacate, uneori, si pe buna dreptate! Dar, sa nu-ti dai copilul la vaccinat, pentru ca asa ai citit pe net, e o mare idiotenie! Si totusi, am vazut, si vorbit, cu destule mame care cred asta. Si nu sunt tocmai de la coada vacii! Poate exact deaia! Ma rog, nu mai citesc mai departe, idea e ca un adevar spus pe jumatate e o minciuna sfruntata! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2019 Partajează Postat Mai 17, 2019 (editat) Nu spun că articolul nu conține adevăruri, dar, rh-ul negativ și cuprul? Eu am rh negativ, si, cel puțin din câte am citit de-a lungul timpului, nu are nici o legătură cu cuprul din sânge, ci e mult mai complicat. In orice caz, un lucru bun este să ne punem întrebări și să cercetăm înainte de a crede toate inepțiile. Editat Mai 17, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 18, 2019 Partajează Postat Mai 18, 2019 (editat) Eu nu cred si nici n-am crezut vreodata in ''leacurile''(panaceele universale), ''garantate''. In familie am avut cazuri(mama si sotia) soldate cu deces. Eu am avut o tumora la colon. In spitale am auzit tot felul de bazaconii, ce sa maninci, ce licori sa bei, la ce preot sa mergi,la ce manastire si cite slujbe sa platesti la cutare biserica,unde preotul face o slujba nemaipomenita ,etc. Inafara de medicul curant ,nu m-am dus nicaieri. Si mi se pare normal sa crezi in medic si nu in tot felul de ''tamaduitori'',care-ti vind toate porcariile pe bani, nu putini. Editat Mai 18, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
icar Postat Mai 18, 2019 Partajează Postat Mai 18, 2019 RST, pînă acum cîțiva ani, mai precis înainte de '89, nimeni nu lua suplimente alimentate. Excepție făceai calcul, vitamina C si Viplexul. Si? Au murit mai mulți atunci decît acum? Aveau articulatii mai rele ca acum? Erau mai putin imuni la boli? Aveau memorie mai slabă ca acum? Vedeau mai rau ca acum? Despre asta vorbim, ne prostesc sa băgăm în noi tot felul de prostii, fără beneficii certe pentru sănătatea noastră, dar cu beneficii uriașe pentru buzunarele lor. Azi, orice cacat (scuzati va rog) contine aloe vada, cartilaj de reghin, de exemplu. Mai frate, la cita aloe vera sau cartilaj de reghin se foloseste in prezent, ar trebui ca astea sa se cultive/creasca si pe Marte, ca sa ajunga! E o mare deosebire între leacurile bănești, cu eficienta dovedită în timp, si leacurile " babesti", prescrise de tot felul de neaveniți, pusi pe fraiereala si profit de pe urma necazului oamenilor. Cit despre popi si slujbele lor... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 18, 2019 Partajează Postat Mai 18, 2019 Ajuta și "popi si slujbele lor.". Este vorba de efectul placebo. S-a dovedit științific prin mai multe teste clinice ca efectul plăcea chiar ajuta la unele persoane. Din păcate numai la unele persoane și nu în afecțiuni foarte grave dar totuși........ Eu prefer sa nu ma bazez niciodată pe placebo dar unor persoane se pare ca le place acest lucru. Iar legat de leacurile "băbești" trebuie sa nu uitam ca totuși tratamentele așa-zis moderne" nu au mai mult de 200-300 de ani iar oamenii erau tratați și înainte cu rezultate destul de bune în multe cazuri. Link spre comentariu
valivoi Postat Mai 18, 2019 Partajează Postat Mai 18, 2019 On 5/17/2019 at 3:19 PM, icar said: Sarea, intradevar este responsabila de transmiterea impulsului nervos, dar de aici si pina la a devni inert, leguma, e cale lunga. Ar trebui sa-ti lipseasca total NaCl si KCl din corp, ca sa cazi leguma! Ori, a bea doar apa, aduci suficient NaCl, ca sa nu mai vorbesc de sarea care se gaseste in mod obisnuit in legume, fructe, zarzavaturi, fructe. Sunteti in eroare destul de mare vorbesc in cunostinta de cauza,nu este suficient sodiul din legume ,fructe ,paine,verdeturi,daca scade sub 126 este hiponatremie severa,daca scade sub 120 deja incepeti sa aveti halucinatii vizuale si auditive,se continua cu dezorientare in timp si spatiu,coma sau chiar moarte daca continua sa scada. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 11, 2020 Partajează Postat Iulie 11, 2020 La 17.01.2019 la 13:02, vlad228 a spus: Din pacate, toata lumea se pricepe la medicina, electronica si fotbal. Ai uitat politica si agricultura! Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Citat Si eu ma intreb de ce acidul salicilic (acetilsalicilic, pentru asta am luat eu un trei la chimie!), se vinde sub denumirea de Aspenter, aspirina, Aspacardio, Protecardin, Aspavita, normal, la preturi cit mai diferite si muuult peste pretul aspirinei! Care, fie vorba intre noi, nu se mai gaseste! De ce? simplu, ca sa crezi, conform reclamei, ca Aspenerul iti face mai bine decit Protecardinul, cind, defapt, ambele nu sunt decit acid salicilic! Daca te doare capul, iei Paduden si iti trece mintenas. Sanchi! Paduden, care, normal, este altceva decit Nurofen si nu are nici o legatura cu ibuprofen! Ibuprofen care costa 3 lei cutia, pe cind Nurofenul 30! E, pai de aceea pentru a deveni doctor in medicina trebuie sa urmezi sase ani de facultate, examene, practica in laborator, practica in spital, apoi stagiatura, ca sa nu ne trezim naibii cu un "medic" care prescrie... comprimate de aspirina in loc de Aspenter vreunui pacient care sufera de tromboflebita, si sa-l trimita in sferele inalte populate de ingeri...cine hidrolizeaza aspirina comprimat administrata pe calea orala?! Sucul gastric? Fix asta NU trebuie sa se intample, de aceea Aspenter e protejat cu film, ca sa-si faca efectul dupa ce a ajuns unde trebuie, nicidecum in stomac! Nu mai vorbim de excipient, potentari, compatibilitati, osmoza, etc. Cat despre diferitele denumiri pe care le poate avea acelasi medicament, se datoreaza faptului ca sunt fabricate de diferite firme, insa nu inseamna ca sunt 100% echivalente-Ibuprofenul de 3 lei valoreaza... 3 lei, iar un Nurofen Forte Express iti ia durerea in 5-10 minute, ca prin magie. Link spre comentariu
Postări Recomandate