Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 La 31.01.2019 la 12:15, gauss a spus: Nu mai ia nimeni 6.000 . Atat are soferul de ambulanta , plus cota de motorina ( penala ) . Un medic ... am mai scris in topic , are dublu . De incadrare , plus alte daravere . Ma rog , munca lor , ruga noastra . Ca - n Romania ... salarii mici , venituri mari . La specialitatile cu risc , sporul este de 40 % . https://observator.tv/social/calculator-salariu-2018-medici-241406.html Salariu brut de baza , 9.106 lei . Cash , la dublu ( netul ori doi ) . Si peste ... fara plati informale . Si tot e putin ... 13400 net , încasează cineva care este medic ...... este o persoană apropiată mie , zic eu că merită banii ăștia . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Si atunci mai asteapta si "atentii" de la pacienti? Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 (editat) N - am zis ca nu sant si medici care - si merita banii . Poate chiar merita mai mult . Ajung si eu la medici , destul de des . Si personal , si ca apartinator . Cred ca ar trebui tinut cont si de nivelul veniturilor ... , si ale pulimii , ca se imbolnavesc si astia . Poate mai des ca cei cu lefuri mari . Romania e penultima din Europa ( UE ) ca retributii ... , nu poti cere salarii din Monaco sau Norvegia . P.S. - cu titlu de anecdota ... am cunoscut un chirurg ( acum a iesit la pensie , si s - a mutat din tara ) care nu lua nimic de la saraci . Ba chiar ajuta cu bani pe multi . In schimb , altoia cu consistenta pe cei cu portofelele obeze ... mai ales pe bugetari . Editat Februarie 8, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Un fel de Robin Hood local? Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 (editat) Ce sa zic ... poate . Ma rog , oleaca de evreu . S - a mutat in Israel . Destul de cunoscut ... , nu dau numele , ca nu e corect . Comportamentul lui era cunoscut ... , dar n - a carait nimeni . Nici macar de la autoritati ... probabil din diferite motive . Recomanda pacientii amarati si la alti medici ( specialitati ) , suna pe cei care - i cunostea , si preciza expres ca vin din partea lui . Adica fara " vama " ... Lumea se ridica in picioare de pe scaune si banci cand venea el la cabinet ... , cred ca spune ceva . Amarastenii intrau primii ... Din echipa , nu lua nimeni un covrig . Impartea el ... si era bataie pe vreun loc care se elibera . Suna ciudat , dar e purul adevar ... nu - mi arde de povesti cu cocosu' rosu si moartea caprioarei . Editat Februarie 8, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 (editat) Eterna si fascinanta Romanie ... Povestea merge mai departe : https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/doctor-fals-la-un-spital-public-a-falsificat-o-diploma-de-medic-si-profeseaza-de-10-ani-1080437 Cu foarfeca , bisturiu , catgut ... , la maternitate ! Tot fara liceu , cu diploma falsa etc . Editat Februarie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 Daca s-ar face sapaturi si in alte ministere(invatamant, aparare, transporturi) cred ca ar iesi la iveala zeci de cazuri similare. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 (editat) Multiplicati cu o suta . Unii au diplome de la " universitati " neacreditate etc . Are sotia la serviciu , fac pe secretarele la intrare ... scriu intr - un registru , si au in fata monitor cu Facebook si Solitaire . Sistemul il opresc din buton , ca pe masina de spalat . P.S. - macar nu au acces la bisturiu , ca maimutza la brici . Si nici pacienti , mame care nasc ! Editat Februarie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 15, 2019 Partajează Postat Februarie 15, 2019 (editat) Neverending story ... , zici ca santem in razboi ! ... https://www.libertatea.ro/stiri/bacterie-ucigasa-la-institutul-marius-nasta-un-pacient-murit-altul-este-infectat-2547073 Editat Februarie 15, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 (editat) La 08.02.2019 la 14:44, Ion_Bumbu a spus: Si atunci mai asteapta si "atentii" de la pacienti? Nu așteaptă , nici inainte nu astepta . Este șefa la UPU . Cunosc si chirurg de chirurgie pulmonară care a revenit in țară , după citiva ani petrecuți in Germania , a zis că cu salariu + " atenții " ..... câștigă mai bine ca în Germania , nu pretinde dar .....ia dacă i se oferă . Editat Februarie 16, 2019 de viobio Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 Si nu - l mananca colegii ? Ca strica " piata " , si da idei la pacienti ... altminteri bine educati ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 (editat) La 16.02.2019 la 9:43, Faust2018 a spus: nu pretinde dar .....ia dacă i se oferă . Pai nici unul nu pretinde, dar nici nu se omoara sa te rezolve daca nu-i dai. Caz concret. Fractura de cot, cu fragmentare, adica forma cea mai naspa care se putea intampla.Trebuia operata cat mai repede. Internare sambata. Vorbesc cu medicul care a facut primirea in garda, si a inceput sa-mi povesteasca ce greu e ca n-are anestezist la dispozitie, ca nu are sala, ca sala e programata pana joi, si nici atunci nu se stie sigur. Ce mai, o adevarata tevatura.Mi-a povestit mai bine de jumate de ora ce greu e sa rezolvi o situatie din asta. A vazut plicul, a facut fandarea ca sa vie buzunarul la indemana, si imediat s-a gasit sala, anestezist si luni treaba era rezolvata. Si omul n-a pretins nimic, dar daca era dupa el, un tanar putea sa ramana nenorocit, cu handicap pe viata.Unuia ca asta, cu placere i-as retrage dreptul de libera practica. Editat Februarie 18, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 Eu i-as sparge ambele coate si l-as tine cu "sala ocupata" si "fara anestezist". Sa vada cum e... Ba, hai si o rotula, ca sa ii fie bine! Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 (editat) Din pacate , se intampla . Si nu - s chiar exceptii . Femeia refuzata la consult de medicul care se vaita ca are leafa mica a decedat . Pe net ( retelele de socializare ) s - a spus ca oricum ar fi murit , era bolnava ... Slaba consolare , mai ales pentru apartinatori . Ar putea fi oricare dintre noi . Si nu se intampla nimic ( institutional ) , sa schimbe starea de lucruri . Doar anchete ( interne ) , pana apare alt caz , si uita lumea ... http://www.mytex.ro/stiri/278-112/592745-refuzata-de-un-medic-pentru-lipsa-salarizare-corespunzatoare-o-femeie-a-murit-la-alt-spital.html Editat Februarie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate