Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti de chestia asta?

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator viobio
La 31.01.2019 la 12:15, gauss a spus:

Nu mai ia  nimeni 6.000 . Atat are soferul de ambulanta , plus cota de motorina ( penala ) . Un medic ... am mai scris in topic , are dublu . De incadrare , plus alte daravere . Ma rog , munca lor , ruga noastra . Ca - n Romania ... salarii mici , venituri mari . La specialitatile cu risc , sporul este de 40 % . 

https://observator.tv/social/calculator-salariu-2018-medici-241406.html

Salariu brut de baza , 9.106 lei . Cash , la dublu ( netul ori doi ) . Si peste ... fara plati informale . Si tot e putin ...

13400 net , încasează cineva care este medic ...... este o persoană apropiată mie , zic eu că merită banii ăștia .

Link spre comentariu

N - am zis ca nu sant si medici care - si merita banii . Poate chiar merita mai mult  . Ajung si eu la medici , destul de des . Si personal , si ca apartinator . Cred ca ar trebui tinut cont si de nivelul veniturilor ... , si ale pulimii , ca se imbolnavesc si astia . Poate mai des ca cei cu lefuri mari . Romania e penultima din Europa ( UE ) ca retributii ... , nu poti cere salarii din Monaco sau Norvegia . 

P.S. - cu titlu de anecdota ... am cunoscut un chirurg ( acum a iesit la pensie , si s - a mutat din tara  ) care nu lua nimic de la saraci . Ba chiar ajuta cu bani pe multi . In schimb , altoia cu  consistenta pe cei cu portofelele obeze ... mai ales pe bugetari . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ce sa zic ... poate . Ma rog , oleaca de evreu . S - a mutat in Israel . Destul de cunoscut ... , nu dau numele , ca nu e corect .  Comportamentul lui era cunoscut ... , dar n - a carait nimeni . Nici macar de la autoritati ... probabil din diferite motive . Recomanda pacientii amarati si la alti medici ( specialitati ) , suna pe cei care - i cunostea , si preciza expres ca vin din partea lui . Adica fara " vama " ... Lumea se ridica in picioare de pe scaune si banci cand venea el la cabinet ... , cred ca spune ceva . Amarastenii intrau primii ... Din echipa , nu lua nimeni un covrig . Impartea el ... si era bataie pe vreun loc care se elibera . Suna ciudat , dar e purul adevar ... nu - mi arde de povesti cu cocosu' rosu si moartea caprioarei . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Multiplicati cu o suta . Unii au diplome de la " universitati " neacreditate etc . Are sotia la serviciu , fac pe secretarele la intrare ... scriu intr - un registru , si au in fata monitor cu Facebook si Solitaire . Sistemul il opresc din buton , ca pe masina de spalat .

P.S. - macar nu au acces la bisturiu , ca maimutza la brici . Si nici pacienti , mame care nasc !

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 08.02.2019 la 14:44, Ion_Bumbu a spus:

Si atunci mai asteapta si "atentii" de la pacienti?

Nu așteaptă , nici inainte nu astepta . Este șefa la UPU .

Cunosc si chirurg de chirurgie pulmonară care a revenit in țară , după citiva ani petrecuți in Germania , a zis că cu salariu + " atenții " ..... câștigă mai bine ca în Germania , nu pretinde dar .....ia dacă i se oferă .

Editat de viobio
Link spre comentariu
La 16.02.2019 la 9:43, Faust2018 a spus:

nu pretinde dar .....ia dacă i se oferă .

Pai nici unul nu pretinde, dar nici nu se omoara sa te rezolve daca nu-i dai. Caz concret. Fractura de cot, cu fragmentare, adica forma cea mai naspa care se putea intampla.Trebuia operata cat mai repede. Internare sambata. Vorbesc cu medicul care a facut primirea in garda, si a inceput sa-mi povesteasca ce greu e ca n-are anestezist la dispozitie, ca nu are sala, ca sala e programata pana joi, si nici atunci nu se stie sigur. Ce mai, o adevarata tevatura.Mi-a povestit mai bine de jumate de ora ce greu e sa rezolvi o situatie din asta. A vazut plicul, a facut fandarea ca sa vie buzunarul la indemana, si imediat s-a gasit sala, anestezist si luni treaba era rezolvata. Si omul n-a pretins nimic, dar daca era dupa el, un tanar putea sa ramana nenorocit, cu handicap pe viata.Unuia ca asta, cu placere i-as retrage dreptul de libera practica.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Din pacate , se intampla . Si nu - s chiar exceptii . Femeia refuzata la consult de medicul care se vaita ca are leafa mica a decedat  . Pe net ( retelele de socializare ) s - a spus ca oricum ar fi murit , era bolnava ... Slaba consolare , mai ales pentru apartinatori . Ar putea fi oricare dintre noi . Si nu se intampla nimic ( institutional ) , sa schimbe starea de lucruri . Doar anchete ( interne ) , pana apare alt caz , si uita lumea ...

http://www.mytex.ro/stiri/278-112/592745-refuzata-de-un-medic-pentru-lipsa-salarizare-corespunzatoare-o-femeie-a-murit-la-alt-spital.html

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări