Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nokia N95

Vizitator Edmond Dantes

Postări Recomandate

Vizitator Edmond Dantes

Nu sunt prea sigur daca e forumul in care pot intreba.Are cineva N95 de aici? Impresii? Cat tine bateria? Cum e chestia cu GPSul limitat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

4

• Blind

1

GPS-ul de pe N95 mi s-a parut foarte prost.In rest, telefonul pare o bijuterie. Te asigur ca bateria nu tine mult daca il folosesti pentru navigare pe net sau GPS, adica daca il tii mult cu ecranul aprins.Nu este de neglijat nici faptul ca la banii aia iti iei laptop.

Link spre comentariu
Vizitator Edmond Dantes

Am auzit ca trebuie sa platesti abonament la nokia ca sa folosesti navigarea (nu pozitionarea prin GPS) :smt019 Adevarat?De baterie am auzit ca tine SUB 24 de ore. :smt009 Apropo de pret: La noi nu il gasesti sub 2000 RON. In schimb daca il aduc din state unde e 600$ (1400 RON) in cel mai rau caz ies la 1600RON :smt003 Ah si ma intrebam despre difuzor. :prayer: Se aude bine/tare pe el? Nu scrie in nici un review despre asta

Link spre comentariu

Facem pariu ca il gasesti la noi, sub 18 mil? .....

E o prostie chestia aia cu abonamentul la nokia...cine poate sa debiteze asa ceva?

Pozele facute cu el sunt slabe, cel putin comparativ cu cele facute cu un sony ericsson cu 2mp rezolutie. Camera de doi lei cu multi MP, sunt destule pe piata...Zonele in care se face trecerea de la o culoare inchisa la una deschisa ies ca dracu'.

In rest, telefonul este ok din spusele unui posesor de pe forum. Pt poze, am facut personal comaratie, N95 pics suck bad!!!

Link spre comentariu
Am auzit ca trebuie sa platesti abonament la nokia ca sa folosesti navigarea (nu pozitionarea prin GPS) :smt019 Adevarat?

NU!

Citat de pe situl nokia, pe pagina N95:

Nokia Maps e un instrument gratuit pentru dispozitive mobile care vă permite să descărcaţi hărţi. Cu Nokia Maps, lumea este a dumneavoastră.

Poti folosi hartile de pe cd, care probabil se instaleaza sau se copiaza pe cardul de memorie.

Poti folosi orice program de navigatie compatibil, dar majoritatea necesita legatura la internet, fara a fi insa obligatoriu. La acele programe de pozitionare "online" poti sa iti dai seama ca daca nu ai retea GSM, nu o sa mearga nici navigatia. Bineinteles, pozitionarea va functiona.

Mie aceasta pozitionare mi s-a parut ca ia un timp destul de mare fata de alte dispozitive GPS. Poate este doar o parere personala.

De baterie am auzit ca tine SUB 24 de ore. :smt009

Bateria oricarui telefon tine sub 24 ore!!!!

Ah si ma intrebam despre difuzor. :prayer: Se aude bine/tare pe el? Nu scrie in nici un review despre asta

Pai este telefon nu discoteca. Difuzorul oricarui telefon se va defecta intr-un timp scurt daca il tii la maximum. Nu e facut sa aculti muzica la el. Nici o masina nu va tine daca mergi numai cu viteza maxima. Daca vrei muzica tare trebuie sa iti iei casti.

Ori vrei sa asculti manele? Bleah... Sper ca nu...

O sa fac proba la unu' si o sa te anunt curand cat de tare se aude in difuzor.

Daca acela e rectificat am vazut ca scoate poze excelente

Calificativul "excelente" este foarte discutabil pentru o camera de telefon de 700euro! Un aparat foto pentru incepatori costa 200euro deci camera telefonului nu poate fi decat una slaba. Numarul de megapixeli nu spune mare lucru, caci nu stii daca sunt reali. Compresia jpeg pierde mult din calitate, iar dimesiunea senzorului este importanta mai ales in conditii de iluminare reduse.

Sunt fan Nokia, dar recunosc ca la Nokia camerele sunt mult mai slabe decat cele de la SonyEricsson, la aceeasi rezolutie. De fapt, nici nu cred ca au rezolutia declarata.

Recunosc ca pentru cineva cu venit de cateva mii de euro lunar este un gadget frumos si elegant.

Dar pentru cine il ia sa aculte muzica sau sa faca poze.... no coment.

Link spre comentariu
Vizitator Edmond Dantes
Am auzit ca trebuie sa platesti abonament la nokia ca sa folosesti navigarea (nu pozitionarea prin GPS) :smt019 Adevarat?

NU!

Citat de pe situl nokia, pe pagina N95:

Nokia Maps e un instrument gratuit pentru dispozitive mobile care vă permite să descărcaţi hărţi. Cu Nokia Maps, lumea este a dumneavoastră.

Poti folosi hartile de pe cd, care probabil se instaleaza sau se copiaza pe cardul de memorie.

Poti folosi orice program de navigatie compatibil, dar majoritatea necesita legatura la internet, fara a fi insa obligatoriu. La acele programe de pozitionare "online" poti sa iti dai seama ca daca nu ai retea GSM, nu o sa mearga nici navigatia. Bineinteles, pozitionarea va functiona.

Mie aceasta pozitionare mi s-a parut ca ia un timp destul de mare fata de alte dispozitive GPS. Poate este doar o parere personala.

Din FAQul de la nokia.ro sectiunea costs

2.1 Are there any running costs?

Using the basic application as such is free, but users need to pay for the GPRS/3G connection for getting the map data from the server according to the user’s operator service plan. For frequent users, a flat rate is recommended. Wi-Fi can be also used.

The navigation features and the guides can only be used after paying a fee. However, there might be additional costs for data transfer.

The user can also select in the settings never to connect to the internet in the Maps application.

2.2 What does the map download cost?

The download of maps is also free of charge. Users must, however, pay for the transfer of the map data, in accordance with their service operator’s service plan.

(...)

2.5 What does the navigation cost?

These prices are examples. The prices can vary.

Navigation license 1 week 1 month 1 year 3 years

Category A 6,49 € 7,99 € 59,99 € 69,99 €

Category B 7,49 € 8,99 € 69,99 € 79,99 €

Category C 8,99 € 9,99 € 89,99 € 99,99 €

Countries and Regions in Category A Navigation Upgrade: Iberia, France plus Benelux, DACH, Italy plus, Alp Region, Nordic Countries, Benelux Plus, British Isles, Turkey, Eastern Europe, Canada, Hong Kong & Macau

Countries and Regions in Category B Navigation Upgrade: Russia, USA, Mexico, Brazil, Taiwan, South-East Asia, Australia, South Africa

Countries and Regions in Category C Navigation Upgrades: Middle East, Western Europe, North America

2.7 What does a guide cost?

The price for a guide is around 7,99 €. Pricing will vary from guide to guide. Purchasing city guides is a one time purchase – the user gets the city guide for an unlimited time.

:rolleyes:

.

De baterie am auzit ca tine SUB 24 de ore. :smt009

Bateria oricarui telefon tine sub 24 ore!!!!

:toimonster: Evident nu ma refeream la talk time ci la utilizare normala.

Ah si ma intrebam despre difuzor. :prayer: Se aude bine/tare pe el? Nu scrie in nici un review despre asta

Pai este telefon nu discoteca. Difuzorul oricarui telefon se va defecta intr-un timp scurt daca il tii la maximum. Nu e facut sa aculti muzica la el. Nici o masina nu va tine daca mergi numai cu viteza maxima. Daca vrei muzica tare trebuie sa iti iei casti.

Ori vrei sa asculti manele? Bleah... Sper ca nu...

O sa fac proba la unu' si o sa te anunt curand cat de tare se aude in difuzor.

:toimonster: Manele? :axe:

Eu pun frecvent pe "speaker" conversatiile mai ales in masina (sa nu ma prinda Garcea). Actualul telefon (6630) se descurca admirabil dar e loc de mai bine

Daca acela e rectificat am vazut ca scoate poze excelente

Calificativul "excelente" este foarte discutabil pentru o camera de telefon de 700euro! Un aparat foto pentru incepatori costa 200euro deci camera telefonului nu poate fi decat una slaba. Numarul de megapixeli nu spune mare lucru, caci nu stii daca sunt reali. Compresia jpeg pierde mult din calitate, iar dimesiunea senzorului este importanta mai ales in conditii de iluminare reduse.

Sunt fan Nokia, dar recunosc ca la Nokia camerele sunt mult mai slabe decat cele de la SonyEricsson, la aceeasi rezolutie. De fapt, nici nu cred ca au rezolutia declarata.

Recunosc ca pentru cineva cu venit de cateva mii de euro lunar este un gadget frumos si elegant.

Dar pentru cine il ia sa aculte muzica sau sa faca poze.... no coment.

Cine vrea frumos cu bani multi sa-si cumpere LG Prada sau iPhone ca si asa nu stiu sa faca nimic telefoanele alea.

Asta e telefon in care utilizezi toate functiile.

Link spre comentariu

Using the basic application as such is free

These prices are examples. The prices can vary.

Navigation license 1 week 1 month 1 year 3 years

Category A 6,49 € 7,99 € 59,99 € 69,99 €

Category B 7,49 € 8,99 € 69,99 € 79,99 €

Category C 8,99 € 9,99 € 89,99 € 99,99 €

Cam ciudat, se cam contrazic sau mi se pare mie. Nu prea am rabdare sa studiez problema.

:toimonster: Evident nu ma refeream la talk time ci la utilizare normala.

Pai utilizare normala poate insemna sa stea displayul aprins o ora pe zi, ceea ce consuma aproape jumatate din baterie.

Timpul de stand-by este dat pentru stan-by: adica sta telefonul pe masa, nu ii apesi nici o tasta, nu primesti nici un apel, adica practic telefonul nu face nimic! In realitate timpul poate fi de la jumatate din aceasta valoare in jos.

Eu am un nokia 7710 care in stand-by sta o saptamana (verficat), dar daca pun un film pe el nu pot sa il vad in intregime din cauza ca se consuma bateria :smt003

Decat sa pui telefonul pe speaker, mai bine iti iei o casca bluetooth si scapi de problema asta.

Link spre comentariu

La al meu (HTC 3300) pe GPS (eGO) merge cam 3 ore.Folosire "normala" doar ca telefon+PDA, fara bluetooth, vreo 2-5 zile.Standby cam o saptamana.Nu am testat cat timp tine bateria cu radio, mp3, filme, bluetooth, camera foto/video sau wireless.Are si un card MiniSD de 1 GB care consuma destul de mult. Fara card tinea cu vreo 30% mai mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări