Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 32LF2500-ZA

mercenarx

Postări Recomandate

salutare!

am pe masa tv-ul asta cu urm simptom:

imaginea se vede foarte pe alb , si crezand ca este defect AS15 HF , l-am schimbat cu un AS15G , defectul persistand si dupa asta.

se incalzeste putin , nu foarte tare (ca in functionare normala)

Tcon T370HW02

sa fie display cu probleme?

thx!

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

as15g este demontat , voi monta altul pentru a exclude aceasta piesa , apoi voi posta tensiunile tcon.

este prima oara cand schimbarea as15g nu inlatura defectul (cu exceptia cazurilor cand as15 a fost stift , dar acum nu e cazul ,sper..)

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

Pai cum asa? de ce sursa nu vrea sa mai plece?, ca nu prea vad legatura.....eu zic sa-l faci cum a fost, ca altfel te pune clientul sa-i platesti tv-ul....:rade:, apoi dupa ce il faci cum a fost, iti spun eu pe unde trebuie umblat....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

personal,tai cu katerul piciorusele as15x si relipesc cu letconul noul  as25x ,multe din ele sant fake trebuie sa cumperi din surse sigure,eu am patit fel si fel de fenomene cand le-am schimbat cu aer cal si sant satul,acasa am statie aer cal dar la munca nu,asa ca practic i-mi e mai usor cu katerul si e mult mai practic,nu risc sa incalzesc noul as15x spre distrugere,la aer cald am avut fel si fel de fenomene ,la kater nu

Link spre comentariu
15 hours ago, iuliantv said:

personal,tai cu katerul piciorusele as15x si relipesc cu letconul noul  as25x ,multe din ele sant fake trebuie sa cumperi din surse sigure,eu am patit fel si fel de fenomene cand le-am schimbat cu aer cal si sant satul,acasa am statie aer cal dar la munca nu,asa ca practic i-mi e mai usor cu katerul si e mult mai practic,nu risc sa incalzesc noul as15x spre distrugere,la aer cald am avut fel si fel de fenomene ,la kater nu

pai, si nu risti sa distrugi traseele (padurile) cu katerul? oricum numai pe cel pe care il scot , il scot cu aer , cel de montat il lipesc cu letconul.

ON : am gasit mosfetul q101 in scurt drena -sursa , asta este motivul pentru care intra sursa in protectie.

acuma, cu ce pot sa il inlocuiesc? pe el scrie 25914 , n-am gasit nimic despre el.

unde as putea gasi asa ceva? placi , surse (recuperari) fiindca nu dispun de piesa

din schema reiese ca este un mosfet canal p , 2A.

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

nu distrugi nimic cu katerul daca tai la baza circuitul as15x,cel putin eu nu am reusit sa distrug,de ce practic asa metoda? multe din tcon-uri de la auo(cele albastre) au un cablaj foarte prost si au un fludor care poti sa-l amesteci sau sa-l ungi cu flux de care vrei in unele cazuri se dezlipeste cu tot cu o parte din cablaj

Link spre comentariu
35 minutes ago, mercenarx said:

pai, si nu risti sa distrugi traseele (padurile) cu katerul? oricum numai pe cel pe care il scot , il scot cu aer , cel de montat il lipesc cu letconul.

ON : am gasit mosfetul q101 in scurt drena -sursa , asta este motivul pentru care intra sursa in protectie.

acuma, cu ce pot sa il inlocuiesc? pe el scrie 25914 , n-am gasit nimic despre el.

unde as putea gasi asa ceva? placi , surse (recuperari) fiindca nu dispun de piesa

din schema reiese ca este un mosfet canal p , 2A.

Eu tot nu am reusit sa pricep de ce sa bulit acel mosfet, ca la inceput de topic era vorba de imagine alba.......

Link spre comentariu

totul a decurs asa:

am schimbat prima oara AS15 , rezultatul fiind acelasi : imagine foarte alba (ma gandesc , ca nu AS-ul este cu preobleme , dar am zis pentru siguranta , sa-l mai schimb odata) .

l-am schimbat din nou , rezultatul fiind intrarea in protectie a sursei ; dupa cautari si masuratori , am depistat mosfetul cu pricina defect , iar acum nu stiu de unde sa iau un mosfet canal p , de 30 V , si 2-2,5 amperi capsula sot23 ;atasez link cu schema

https://electronicshelponline.blogspot.com/2017/09/t370xw02-lg-t-con-board-schematic.html

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

Mai greu cu gasit din recuperari.    Din cate  observ  nu  gasesc nici macar  piesa asta  dupa codul ei  desi stim  ca  este MOSFET  canal  P  (in cazul in care codul nu are nicio pauza, asa cum l-ai scris).

Cel mult  daca ai schema si de la alte module pe care  probabil  le  mai ai  pentru piese.

Editat de buleu_alexandru
typo
Link spre comentariu
12 minutes ago, mercenarx said:

totul a decurs asa:

am schimbat prima oara AS15 , rezultatul fiind acelasi : imagine foarte alba .

l-am schimbat din nou , rezultatul fiind intrarea in protectie a sursei ; dupa cautari si masuratori , am depistat mosfetul cu pricina defect , iar acum nu stiu de unde sa iau un mosfet canal p , de 30 V , si 2-2,5 amperi ;atasez link cu schema

https://electronicshelponline.blogspot.com/2017/09/t370xw02-lg-t-con-board-schematic.html

Cum e numerotat mosfetul in schema?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări