Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii airbag-uri - recall-uri

Sharky

Postări Recomandate

Hai sa discutam aici despre airbag-urile de logan si alte recall-uri.

Incepem cum ca Dacia a chemat 13mii masini.

legat de :

https://www.elforum.info/topic/133773-merita-sa-cumperi-diesel/?do=findComment&comment=1743305tai in spate

Cand stai in spate e obligatorie centura, dpdv moral. 

In fata o faci pe barba ta, zbori prin parbriz fara sa ii afectezi pe altii.

In spate sari peste cel din fata ta, il bagi peste airbag sau il spanzuri cu centura.

De fiecare data trebuie sa ma cert/rog de tot felul de zevzeci care imi explica ca in spate nu e nevoie de centura.

Ii spun ca n-are decat sa vina in fata sau sa se duca pe jos, unde vrea.

Pur si simplu nivelul de cunoastere e f scazut, dar cu cat e mai scazut cu atat omul se da mai destept.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Buna initiativa . Sa ma explic ... Am pus link - ul spre informare ( Dacia face si motorizari diesel , on - topic ) ... nu am alte comentarii . Pareri , da . Cine o fi fabricat airbag - urile ? 

P.S. - unul dintre nepoti a lucrat la Continental , la airbag-uri . Destul de implicat , a scris la soft si lucra si la testari . Am inteles ca nu prea era de joaca , lucrurile erau riguroase si fara echivoc . Ma rog , foarte multe n - am aflat , era cam secretos . Nu de fel , ci pe subiect ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu mi-e foarte in clar de unde a aparut ideea dar sunt MULTI care considera ca oarecumva "nu esti barbat" daca-ti pui centura. Tragic dar adevarat....

Mi se pare cam acelasi lucru ca si alpinismul fara coarda... daca pici, mori... atat, ca dealtfel nimeni nu practica alpinismul urcand PE coarda.

Link spre comentariu

Eu folosesc intotdeauna centura . Si ca sofer , si ca pasager . E un gest reflex s - o pun ... , e primul gest dupa ce ma sui si inchid usa ... nici nu bag cheia in contact . Mi se rupe ca " nu sant barbat " ... am purtat ( si ) alte centuri , chingi , hamuri , harnasamente  etc . ,  aia care zic ca nu sant barbat nu le - au vazut nici in filme . Si nu erau pentru sah sau tabinet . In fine ... ( ipotetic ) , poate vor muri mai barbati ! Chestie de gusturi ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am scris chiar ieri, aici, pe forum, ce am patit intr-un accident, fiind pasager pe bancheta din spate a unui taxi; nu aveam centura (era sub husa). Am dat cu capul de tetiera si m-am invinetit la fata.

Nu e de joaca fara centura in caz de accident.

Acum legat de recall. Am o masina Hyundai Sonata din 2008. Am luat-o de noua. Am oscilat intre Skoda Octavia si Hyundai. Cam la acelasi pret ambele, dar dotari mai multe Sonata. La vreo cinci ani am fost chemat la service pentru tratament anticoroziv la punte spate.

Anul trecut, (adica la 10 ani dupa cumparare!), am primit scrisoare de la ei ca sa imi schimbe un cablu de la ABS.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, gauss a spus:

Eu folosesc intotdeauna centura . Si ca sofer , si ca pasager . E un gest reflex s - o pun ... , e primul gest dupa ce ma sui si inchid usa ... nici nu bag cheia in contact . Mi se rupe ca " nu sant barbat " ..

Aia care nu poarta centura de barbati ce sunt, daca ii iei la bani marunti ajung la concluzia ca ii jeneaza. :)

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Sharky a spus:

Aia care nu poarta centura de barbati ce sunt, daca ii iei la bani marunti ajung la concluzia ca ii jeneaza. :)

Da, ii jeneaza intre ta...te.

Link spre comentariu

Eu raman la parerea mea ... ca centura de siguranta e buna ( folositoare ) . Intr - un singur caz . Atunci cand este nevoie de ea . In rest , poate fi o povara . Inteleg ca pentru unii ( mai macho ) , e asa de mare ( povara ) ca nu merita sa fie suportata . Sau pur simplu nu se poate . Cred , la modul serios vorbind , ca se inscrie intr - un curent mai larg . Acela de a nu respecta regulile . Nu conteaza ... bune , proaste , neutre , inofensive etc . Cu centura e un mic exemplu . Unii si - au creat un stil de viata ... bazat pe a nega tot . Ca principiu , nu mai conteaza ceva ( ideal orice ) dupa ce a fost enuntat . Chestia e extinsa la orice , cu ideea subliminala inclusa ca daca ceva ( orice - ul respectiv ) nu e in regula , cel ce o contesta are solutia corecta . Se vad ofensive de genul ... si in viata de zi cu zi , sociala , si chiar politica . Vesnicii contestatari ... un soi de nihilism fara alternative sau rezolvari , generatorul unei " superioritati " care nu inseamna nimic . Toti stiu acest lucru , inclusiv promotorii ... , dar e mai cool asa . De multe ori , nu chiar inocent financiar .  Numai ca , exista un  numai ca ... evolutiile atat de admirabile ale negarii pot fi stopate brusc . Atunci cand intervine realitatea . Vizibil ( si dureros ) chiar si in cazul in care nu este purtata centura de siguranta ... la propriu si la figurat . Si in restul domeniilor ... , o privire in jur arata destui confruntati dureros ( in multe feluri ... ) cu realitatea , care nu stie ca e gresita si ar trebui sa fie altfel .Nu se stie cum , doar altfel ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări