mac01 Postat Ianuarie 15, 2019 Partajează Postat Ianuarie 15, 2019 (editat) Va salut! Ma poate ajuta cineva cu schema la acest invertor? Este un invertor MMA si cred ca avea si un TIg rudimentar. Lipsesc de pe partea de comanda doua integrate...iar de pe partea de forta lipsesc mosfetii, si cateva diode. Sa zicem ca partea de putere as rezolva-o si fara schema...dar partea de comanda?! Vad ca controller-ul SG3525 este la locul lui si un operational 324...dar lipsesc celelalte doua. Pe net n-am gasit absolut nimic despre acest aparat. Este un aparat mai antic, construit numai cu piese THT si nu se gaseste niciun detaliu despre el....sau cel putin n-am gasit eu. Multumesc! Poze. Partea de comanda Partea de putere Editat Ianuarie 15, 2019 de mac01 Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2019 (editat) Aparatul este prevazut cu protectie reglabila la supratensiune. Aceasta protectie este realizata cu un optocuplor si citeste direct tensiunea alternativa a retelei....la o depasire de tensiune optocuplorul opreste impulsurile generate de SG3525 si aparatul nu mai functioneaza.Protectia a fost defecta...am gasit o rezistent innegrita (arsa), tranzistorul care comanda optocuplorul defect si o dioda zenner in scurt. Am reparat montajul si acum protectia functioneaza...dar aparatul a fost construit cand bunicul meu era flacau la casa parinteasca, iar limita de functionare a aparatului era de maxim 240V....scrie pe aparat 220-240V. Cum tensiunea la retea a crescut la 230v plus-minus 10%, adeseori tensiunea depaseste cei 240V iar impulsurile sunt oprite. Protectia este reglabila...asa ca am ridicat pragul de declansare la 250V. In poza de mai jos aveti incercuit cu albastru zona protectiei la supratensiune....protectie la subtensiune nu are. Va urma....! Cererea cu schema ramane valabila....multumesc! Editat Februarie 20, 2019 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum