Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TELWIN INVERTARC 131

mac01

Postări Recomandate

Va salut!

Ma poate ajuta cineva cu schema la acest invertor? Este un invertor MMA si cred ca avea si un TIg rudimentar.

Lipsesc de pe partea de comanda doua integrate...iar de pe partea de forta lipsesc mosfetii, si cateva diode. Sa zicem ca partea de putere as rezolva-o si fara schema...dar partea de comanda?! Vad ca controller-ul SG3525 este la locul lui si un operational 324...dar lipsesc celelalte doua.

Pe net n-am gasit absolut nimic despre acest aparat. Este un aparat mai antic, construit numai cu piese THT si nu se gaseste niciun detaliu despre el....sau cel putin n-am gasit eu.

Multumesc!

Poze.

IMG-2543.jpg

IMG-2547.jpg

Partea de comanda

IMG-2546.jpg

Partea de putere

IMG-2545.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mac01

2

Top autori în acest subiect

Aparatul este prevazut cu protectie reglabila la supratensiune.  Aceasta protectie este realizata cu un optocuplor si citeste direct tensiunea alternativa a retelei....la o depasire de tensiune optocuplorul opreste impulsurile generate de SG3525 si aparatul nu mai functioneaza.Protectia a fost defecta...am gasit o rezistent innegrita (arsa), tranzistorul care comanda optocuplorul defect si o dioda zenner in scurt. Am reparat montajul si acum protectia functioneaza...dar aparatul a fost construit cand bunicul meu era flacau la casa parinteasca, iar limita de functionare a aparatului era de maxim 240V....scrie pe aparat 220-240V.  Cum tensiunea la retea a crescut la 230v plus-minus 10%, adeseori tensiunea depaseste cei 240V iar impulsurile sunt oprite. Protectia este reglabila...asa ca am ridicat pragul de declansare la 250V.

In poza de mai jos aveti incercuit cu albastru zona protectiei la supratensiune....protectie la subtensiune nu are.

Va urma....! Cererea cu schema ramane valabila....multumesc!

IMG-2546.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări