blackthorium Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 Am primit un transceiver in care a fost umblat, i-a fost scoasa placa cu amplificatorul de radio frecventa (am aceasta placa) si s-au taiat fire. Tot ce stiu despre el e ca a fost utilizat pe masinile de politie (asa mi-a spus cel care mi l-a dat). As vrea sa il pot aduce in stare de functionare, dar am nevoie de o schema. Am atasat poze cu el Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 Ala-i RTM. Mai are o cutie de comanda, el se monta in portbagaj, iar cutia la bord. Iti trebuie cristale ca sa-l tragi in 2m (asta daca este RTM4MF). Daca te ajuta, incerc sa scanez schemele, daca le mai am. Din poze deduc ca iti lipseste alimentarea si etajul final. Un etaj final am eu, iar alimentare, decat sa o pui p-aia originala, mai bine faci una pe transformator. Aia originala era un invertor, lucra la 6,12,24Vcc, indiferent daca masina era cu + sau - la masa. Dar e cam pacatoasa. Link spre comentariu
blackthorium Postat Iulie 26, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2007 Etajul final il am, insa nu e pus. Acum ca am aflat si cum se numeste am reusit sa gasesc pe forum si scheme pentru el, si postul referitor la el era inceput de tine, l-ai mai modificat sau nu? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 Da, l-am facut si l-am dat (este pe la socrul meu, asa mai vorbim si noi for free :smt003 ). E complicat cu cristalele, se gasesc greu. Se faceau la Romquartz, dar nu mai exista. Eu il facusem numai pentru 145225, asta e cea mai utilizata frecventa. De fapt e frecventa de apel. Vezi intai daca gasesti cuarturi, dupa aia apuca-te de el. Cred ca mai am unul, sa-l caut pe la tara. Ti-l pot oferi drept material didactic. Oricum, cu 10W si un J-pole faceam lejer legaturi in YO3. Link spre comentariu
blackthorium Postat Iulie 26, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2007 Daca mai ai si ceva documentatie, alta decat ce a aparut in numerele din '96 si 2000 ale revistei "Radiocomunicatii si radioamatorism" ar fi binevenita. M-ar interesa detalii in legatura cu cutia de comanda, daca ai si asa ceva. Si poate ca il gasesti. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 Pai am cartea lui cu care a venit din fabrica. Cutie... sa caut. Dar tie iti trebuie si mufa la care se conecteaza cutia si alimentarea. Are vreo 40 de pini, daca nu ma insel. Oricum, sfatul meu e sa vezi daca gasesti cristale. Daca gasesti, da-mi de stire. Link spre comentariu
blackthorium Postat Iulie 26, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2007 O sa incerc sa caut cristale si daca gasesc te anunt. Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Draga blackthorium daca te hotarasti sa faci RTM -ul te pot ajuta si eu cu module si sfaturi. Am aruncat RTM care aratau mai bine decat al tau. Cauta o relatie pe la CFR astia le folosesc in draci. Eu stiu 3 buc. modificate la alimentare pe frecventa originala. au mers perfect, dar le-au schimbat cu deastea noi, din economia de piata. Acum umbla sa le repare. Ptr 144 sunt formidabile, dar este mult de munca. Am disponibil o carcasa NOUA. spor la treaba si rabdare. Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 PS. Nu te mai chinuii cu cristale, exista persoane care fac sintrze de "moare calu", sunt chiar mai ieftine decat oserie de cristale. Link spre comentariu
blackthorium Postat Septembrie 10, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Deocamdata RTM-ul sta intr-un colt si asteapta. Dupa multe cautari si eu am ajuns la conluzia ca mai bine e cu o sinteza, asa ca urmeaza sa ma apuc de o sinteza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum