Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare necunoscute de 12 Inchi

Vizitator Mitrut Toma

Postări Recomandate

Vizitator Mitrut Toma

Salutare forum. Mi.am facut cont pe acest site doar pentru sa pun o intrebare si as fi recunoscator daca as primi si un raspuns . Deci....nu de mult am achizitionat 2 difuzoare pe 12 inch marca xtension b125....si nu stiu ce marca e asta ...n.am mai auzit...si nici pe net nu am gasit specificatii pt ele. Daca ma poate ajuta cineva ii multumesc anticipat !

20190111_093318.jpg

20190111_093331.jpg

20190111_093344.jpg

20190111_093410.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

3

• sesebe

2

• simson

2

• cristian2009

1

5 hours ago, sesebe said:

Dupa miros.

Cind incepe sa miroare a ars inseamna ca a depasit puterea maxima.

M-as fi asteptat la o metoda mai stiintifica din partea dvs...Totusi Xmax se poate determina cu aproximatie.De altfel un dif. de 12" si cu magnet sanatos + sasiu turnat cum apare in poza credeti ca nu suporta macar 60W?

Editat de simson
Link spre comentariu

Îți pot da cel puțin un exemplu de difuzor similar, 12 sau 15 inci, sașiu turnat, și care avea numai 12W.

Da, numai 12W. E vorba de difuzoarele din boxele Club 2000 (2 pe boxa). 

Ps: mai sus era o gluma...... dar citeodata doar asa îți poți da seama, mai ales dacă ești tare de ureche. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Cand se probeaza un difuzor, se aplica direct semnalul roz la tensiunea pe care trebuie sa o suporte conform proiectarii, pentru o perioada de 100 ore. Apoi, tensiunea asta se ridica la patrat si se imparte la impedanta difuzorului, pentru a se afla puterea. 

O determinare ulterioara fara vreo cunostiinta asupra difuzorului, este un proces reversibil sau ireversibil (distructiv) 

Generator zgomot roz sau sinusoidal pentru determinarea cu acelasi nume, amplificator, filtru pentru curba de corelare, multe ore disponibile.

Se creste tensiunea la borne in etape, unde fiecare etapa trebuie sa fie de cel putin 24 ore. Cand apar modificari electrice, mecanice si acustice se noteaza tensiunea aplicata. Ca sa faci o determinare corecta asupra modificarilor, iti trebuie macar un etalon. 

Anumite distorsiuni se pot determina si cu urechea, dar doar in cazul semnalelor mici ca apoi iti apar tie modificari auditive. 

Link spre comentariu

Traiesc cu impresia ca B125 ar veni de la puterea lui, ce fel de putere, `nezeu stie. 

21 minutes ago, franzm said:

Si oare cam la ce tensiune sinusoidala aplicata difuzorului de joase, fara incinta, îi zboara acestuia membrana? Sau i se distruge mecanic bobina?

Distorsioneaza inainte sa ii sara membrana, dar asta presupune sa poti masura ce iese pe gura lui ca sa sti cand e deja prea mult. 

E complicat sa faci determinarea asta, depinde nu doar de bobina ci si de cum e motorul gandit si celalalte elemente elastice. 

Link spre comentariu

Difuzoarele par a fi din aceeasi clasa cu cpa12/150,200,300 de la Conrad, datele se gasesc pe net.

Daca gasiti pe cineva care are un dats v2  (dayton) ,se pot masura parametrii cu o precizie buna.

Se pot testa prin comparatie cu difuzoare de 12 inch cu date cunoscute.

Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări