Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 300B

xdanx

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

1630SEA mare dar Hammond scrie citeț/lizibil:

Frequency response at least 20 Hz. to 20 Khz. at full rated power (+/- 1 db max., ref. 1 Khz.)

LE mare în diametru se poate și pentru difuzorul de bass  12" chiar 15" destinat configurații SE

( Nu se cade să agăți de un așa transformator  difuzor de 8")

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
8 hours ago, xdanx said:

asta am citit si eu, dar mai pe intelesul meu ...

Adica acel fir se foloseste in scheme de genul acesta.

SE-6-V6-UL-Amplifier-Schematic.png

Editat de George
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am avansat cam greu cu SE 300B, incet dar bine.

Am facut cablajul la partea de redresare 5v, 6.3v si anodica 440v si 390v.

Am facut cablajul pentru prima lampa 6SN7. 300B va fi prins pe sasiu. Pana am lipit piesele pe cablaj, cuprul s-a inegrit un pic dar m-a invatat cineva sa-l bag in soda caustica si in max 1 min. a iesit ca nou.

Astept transformatorul pentru a face testele ca toate tensiunile sa fie ok. (o sa simulez cu niste becuri inseriate consumul).

01. cablaj_resize.JPG

02. 20190426_200521_resize.jpg

02. 20190526_150645_resize.jpg

03. 20190512_210113_resize.jpg

04. 20190427_162150_resize.jpg

05. 20190427_201223_resize.jpg

20190615_132135_resize.jpg

20190615_132156_resize.jpg

20190615_132237_resize.jpg

20190615_132249_resize.jpg

Link spre comentariu

Curentul de mers in gol (IDLE) are aceasta valoare doar cand nu ai semnal pe grila de comanda. Odata cu aparitia semnalului pe grila de comanda acest curent incepe sa varieze cu +/- x mA. Depinde in primul rand de impedanta trafului de iesire si de PSF-ul ales. Cu cat este mai mica impedanta cu atat variatia curentului va fi mai mare. 

Uite aici graficul ca sa vezi cum sta treaba:

300B-EH-1k5-3k0-6k0-loads.GIF

Q este PSF-ul (350V si cam 80mA). Ai trei linii: albastru, rosu si maro care corespund diferitor impedante ale trafului de iesire. Dreapta albastra este a unui traf cu impedanta mai mica (se poate calcula imediat din grafic) dar sa zicem ca este 1,5k ohmi. Dupa cum vezi curentul variaza intre 220mA si aproape 0mA. Fata de 80mA curentul de repaus 220mA este mai mult decat dublu. Daca luam dreapta maro sa zicem cu o impedanta de 6k ohmi vedem ca avem curentul maxim undeva pe la 125mA fata de 80mA. 

Insa dreapta maro va oferi distorsiuni mult mai mici decat dreapta albastra insa si putere mai mica. Deci putere mare merge mana in mana cu distorsiuni mari si putere mica merge mana in mana cu distorsiuni mici.

Totusi 300B este o lampa foarte liniara si daca alegi un PSF bun (curent de repaus si tensiune anodica) obtii putere cu distorsiuni mici fata de oricare alta lampa in SE. Este cea mai liniara lampa!

P.S. In grafic ai in coltul din dreapta sus datele de PSF: 80mA, tensune anodica de 350V si trei impedante: albastru 1,5k, rosu 3k, si maro 6k. La ele ai date si distorsiunile: 1,5 k ai 6,9% (mult), 3k ai 4,2% (limita) si la 6k ai 2,3% (bun).

Chiar daca nu ai 300B de la Western Electric te poti uita aici:

https://www.westernelectric.com/products/images/300b/300b-technical-specifications.pdf

la pagina 3 iti arata diferite tensiuni anodice si diferite impedante ale trafului de iesire si iti alegi ceea ce vrei: fie putere mare fie distorsiuni mici. Ambele .... nu le poti avea. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări