Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 300B

xdanx

Postări Recomandate

Ma rog ... vad bobine " fund de cos " , detectoare cu galena , si alte chestii . Sa nu zic de tuburi . Si metalo- ceramice ... Mi - ar place sa fie ale mele . Nu le -as vinde ...

P.S. - foto este de la o intalnire a radioamatorilor .

Editat de gauss
Link spre comentariu
On 3/2/2019 at 8:51 AM, gauss said:

Si metalo- ceramice ... Mi - ar place sa fie ale mele

Pare a fi GI21B sau GI15B, daca ai nevoie iti dau 2 buc, free. Mai poate fi GI7B, mai des folosita in radioamatorism.

Link spre comentariu

M-am hotarat la schema de mai jos. O s-o redesenez cu modificari mai mult la partea de alimentare.

Daca are cineva  idei:  daca ar fi necesar CCS, semireglabili, modificari, orice ajuta

James300B-SET2016.png

Link spre comentariu

Eu as renunta la tubul redresor si l-as înlocui cu punte urmata de un stabilizator . Aici ai putea pune si soft start.La filamentele lui 6N6P trebui ridicat potentialul.

Link spre comentariu
Acum 52 minute, xdanx a spus:

M-am hotarat la schema de mai jos. O s-o redesenez cu modificari mai mult la partea de alimentare.

Daca are cineva  idei:  daca ar fi necesar CCS, semireglabili, modificari, orice ajuta

James300B-SET2016.png

Daca vrei sa asculti tuburi, ramai pe redresarea cu tub, parerea mea este ca face diferenta si n-ai nevoie nici de soft start la inalta.

Link spre comentariu

buna ziua tuturor....D-le Xdanx  cu regret  constat ca din mai multe  scheme a-ti ales pe cea mai proasta ....Dar sa le luam pe rind la intrare o pentoda cu amplificare mare ..urmat de un condensator ...apoi mai vine un etaj SRPP si inca un condensator  ....  finalul e OK.. .. iesire NFB.  Lumea audiofila prefera ..all triode si zero nfb...A pune la intrare o pentoda care amplifica foarte mult chiar si legat in trioda  creaza o serie de instabilitati cea ce e rezolvata "INGINERESTE" prin aplicarea de NFB adica ii f-tem una peste  gura sa nu mai amplifice prea mult cu un NFB si mai si zicem ca am largit banda de raspuns ...  e aiurea in cazul nostru...EF86 e un tub destul  de liniar si asigura si o gama destul de larga de frecvente  daca nu ar crea instabilitati si nu ar fi necesar nici o reactie negativa ...SRPP-ul este un circuit destept asigura o  amplificare  aproximativ pe jumatatea din tubul cu care este construit adica daca ECC83 trioda simpla are  u=100  ECC83 legat SRPP va avea u=50 ...o proprietate favorabila e ca are impedanta de iesire relativ mica...dar 300B nu are nevoie de curent de grila ptr a fi condusa...Sa nu uitam un lucru SRPP este totusi un fel de etaj PP care  va saraci spectrul audio taiind armonica a doua considerat DISTORSIUNE pentru ca asa sa predat la scoala  ...aiurea... armonica a doua este octava superioara a unui sunet de baza...in cazul nostru daca am folosi montajul cu tubul 6SN7 armonica a doua ne-ar deranja la ureche fix cit o  besina de furnica.....chiar daca am masura THD 2,5 la suta.. Combinatia 6SN7,  300B este NATIV una ideala Si fara NFB. .. Spor la treaba ..

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Acum 5 ore, tm07uxo a spus:

buna ziua tuturor....D-le Xdanx  cu regret  constat ca din mai multe  scheme a-ti ales pe cea mai proasta ....Dar sa le luam pe rind la intrare o pentoda cu amplificare mare ..urmat de un condensator ...apoi mai vine un etaj SRPP si inca un condensator  ....  finalul e OK.. .. iesire NFB.  Lumea audiofila prefera ..all triode si zero nfb...A pune la intrare o pentoda care amplifica foarte mult chiar si legat in trioda  creaza o serie de instabilitati cea ce e rezolvata "INGINERESTE" prin aplicarea de NFB adica ii f-tem una peste  gura sa nu mai amplifice prea mult cu un NFB si mai si zicem ca am largit banda de raspuns ...  e aiurea in cazul nostru...EF86 e un tub destul  de liniar si asigura si o gama destul de larga de frecvente  daca nu ar crea instabilitati si nu ar fi necesar nici o reactie negativa ...SRPP-ul este un circuit destept asigura o  amplificare  aproximativ pe jumatatea din tubul cu care este construit adica daca ECC83 trioda simpla are  u=100  ECC83 legat SRPP va avea u=50 ...o proprietate favorabila e ca are impedanta de iesire relativ mica...dar 300B nu are nevoie de curent de grila ptr a fi condusa...Sa nu uitam un lucru SRPP este totusi un fel de etaj PP care  va saraci spectrul audio taiind armonica a doua considerat DISTORSIUNE pentru ca asa sa predat la scoala  ...aiurea... armonica a doua este octava superioara a unui sunet de baza...in cazul nostru daca am folosi montajul cu tubul 6SN7 armonica a doua ne-ar deranja la ureche fix cit o  besina de furnica.....chiar daca am masura THD 2,5 la suta.. Combinatia 6SN7,  300B este NATIV una ideala Si fara NFB. .. Spor la treaba ..

De când este domnule un SRPP un fel de PP? Trioda "de sus" știți ce rol are sau cu ce se ocupă? 

Așa zișii audiofili (unii din) ei, ar trebui să asculte un SE cu NFB și unu fără NFB, ca să tragă concluzia câte gadila urechea mai bine, eu am făcut un astfel de test, în orb, pe același amp SE, a câștigat reacția negativă. Astea cu sunetul audiofil fără reacție sunt dume inventate de unii care nu au treabă cu electronica, dume auzite sau citite de raspandacii de marketing care nu știu ce să mai inventeze..... 

Dacă NFB-ul nu era bun..... nu se mai inventa și nu își mai bătea nimeni capul cu el. 

Hashimoto este un fraier coclit de care nu a auzit decât..... toată planeta. :95

Editat de viobio
Link spre comentariu
9 hours ago, xdanx said:

Stabilizator pentru anodica mare la 450?? Eu ma gandisem stabilizator doar pentru primele 2 lampi |(300v)

Ori stabilizezi tot, ori nu mai stabilizezi nimic....parerea mea.

Link spre comentariu

SRPP-ul nu este o solutie dar poate fi un compromis bun daca este inteles, distributia armonica este foarte dependenta de  sarcina si de PSF , se modifica vizibil daca ai cu ce sa o masori la fel ca si in cazul aplicarii NFB , amplificatorul degeaba i-l asculti pe aceleasi boxe cu sau fara NFB fiindca automat se modifica Za, DF si evident spectrul armonic iar concluzile se trag talibanic. Am mare incredere intr-un amplificator SE cu 300B fara NFB si am ascultat doar trei asemenea amplificatoare suficiente pentru mine, stiu sa cosmetizez un amplificator cu o doza de NFB compensata corect d.p.d.v. tehnic dar prefer  o chestie cinstita...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări