Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 300B

xdanx

Postări Recomandate

1 hour ago, xdanx said:

Cam mare diferenta. De ce oare?

Pe ebay sunt care vor sa vanda,posibil la pretul pietii, fara garantie etc, firma Tubedepot are alta "politica" 

Cineva din vest scria pe un forum ca suna foarte bine cu 6j52p.altii erau cu C3M..... Multi folosesc 6sl7....dar "merge" foarte  bine si cu ECC81. 

Link spre comentariu

Am înțeles ca D3a e o lampa foarte buna, liniara etc. As vrea sa fac un driver si cu D3a ca sa atac 300B si ca o comparatie fata de 6SN7. Am gasit multe scheme pe net cu D3a atacând 300B,  majoritatea avand CCS in anod

Link spre comentariu

https://jacmusic.com/techcorner/ARTICLES/English/Portraits/D3a/index-D3a.html

Pareri bune , inafara de pret , as cauta ceva mai afordabil ,caci dupa un timp trebuie schimbate .....deh - durata de viata....

De ex Ecc81 , si fiind la pini identici se poate trece la 12 BH7 ...

Un tub liniar si reusit este si  E80CC....

experienta unui constructor:

My amplifier is a modified ladyday 2, which started with a 6SL7 SRPP driver, which I modified to a 6SL7 mu follower this change gave a significant improvement.

I then had some advice from Thorsten and modded it to use a triode strapped D3A with a 10M45 CCS set at 10mA. This was a little forward in its presentation for me, though I found that swapping the D3A for an E180F helped. The E180F driven amplifier does sound very good and is much better at playing a range of different musical styles rather than its previous more laid back format. I was however not really happy with it. My fears were backed up when my brother (a high end-Naim user) came round and said it sounded superb but had lost its magic and sounded more like his system. Now maybe its a complement to be told its as good as high-end Naim, but I don't want a transistor amplifier.

I am therefore going to reverse back to the mu follower. However I think I should look for a different driver and have been reading around the Legacy C3M 300B amplifier and I wondered if someone could help me with a question or two.

Link spre comentariu
La 04.02.2021 la 12:28, Усилитель a spus:

experienta unui constructor:..........

Da, tipul acela de posesor de scule care nu-i niciodata multumit de ce are si incearca o viata intreaga sa obtina sunetul perfect. Am cunoscut si eu un ciudat de acest fel, care si-a comandat tot felul de transformatoare interstage si-a schimbat ani de zile lampile ca pe ciorapi, pana a renuntat la lampi si-a trecut din nou la solid-state, facand acelasi lucru (in doi ani, a schimbat vreo 5-6 amplificatoare).

Daca mai este in viata, probabil ca face acelasi lucru; daca a murit, probabil c-a facut-o neimpacat...

De-aia mi se pare c-ar trebui ca, inainte de a face/comanda un amplificator, o persoana relativ neinitiata, sa asculte cat mai multe sisteme audio, pentru a se hotari ce-i place si ce nu. Sa asculti/ceri numai parerea altora mi se pare complet aiurea, neproductiv si inutil...

Editat de fcon
Link spre comentariu

Este adevarat ce spuneti domnule @Fcon  ca si constructor am construit ampllificatoare cu fel si fel de lampi , singura lampa care ma multumit este 6P1P care are un sunet sublim si perfect . Cu aceasta lampa am construit multe amplificatoare S,E, incepind de la o lampa pina la patru pe canal adica SE paralel . Acum construiesc un PP-UL tot cu 6P1P de curiozitate sa vad cum suna .

Link spre comentariu

asta fac si eu. Testez pana imi place. Carcasa este facuta cum sa zic, ca si un calculator. Cand m-am saturat de placa video sau vreau una mai buna o scot si bag alta. Asta vreau sa fac si eu cu driverul. 300B ramane fix chit ca se aude mai bine 6P1P.

As prefera raspunsuri la intrebarile pe care le pun. Goanga e greu de scos din cap :limb:

Link spre comentariu
Acum 9 ore, xdanx a spus:

asta fac si eu. Testez pana imi place. Carcasa este facuta cum sa zic, ca si un calculator. Cand m-am saturat de placa video sau vreau una mai buna o scot si bag alta. Asta vreau sa fac si eu cu driverul. 300B ramane fix chit ca se aude mai bine 6P1P.

As prefera raspunsuri la intrebarile pe care le pun. Goanga e greu de scos din cap :limb:

Daca e asa de simplu de modificat driverul, nu vad rostul multor intrebari...trebuie cumparat D3a si realizat, testat montajul intrebator.

Link spre comentariu
La 12.01.2021 la 22:10, xdanx a spus:

un pic offtopic dar sunt multe off topic-uri si pe aici.

Unde gasesc acest  7QR20. Semnalul este luat din anodul lampii de putere ceva gen miliampermetrul meu. Vedeti tot filmul, merita.  Imi place la nebunie

Superb! Cred ca tipul asta s-a inspirat din Petrecerea cu Peter Sellers, vedeti de la minutull 1:30  :rade:

Link spre comentariu

Scop se gaseste pe Pioneer SD-1000 si pe Pioneer SD1100. 

La un amp cu 300b se poate pune in mijloc dar in cutie, si pe 2 parti 2 potentiometre care ar avea pozitia finalelor.... Totul frumos, aranjat, simetric.... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări