sesebe Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 (editat) Pe calea de semnal sint inevitabil condesatori înseriati. Prezenta acestor condesatori face ca valoarea medie a semnalului sa fie zero. Chiar dacă, sa zicem, semnalul nu ar avea valoare medie zero, din cauza acestor condesatori înseriati pe calea de semnal, valoarea medie este "trasa" spre zero. Nu-mi vine sa cred, din cauza unei filmări a unor "acometre" la care se misca acul, o mulțime de forumiști se cearta ca niște copii de grădiniță. Editat Ianuarie 13, 2021 de sesebe Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 Bun am inteles, dar te contrazic. Un semnal care nu este simetric la origine, nu mai poate fi simetric. Cum ziceam, nu vorbim de semnale pure, ci de semnale bogate in armonici. Pune un microfon pe un osciloscop si cinta in fata lui cu o vioara, un flaut si un tambal si vezi forma semnalului. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 Vrei sa-ti pun un semnal cu un cantec cu Ileana Sararoiu sa vezi ca tot ca Michael Jackson seamana per ansamblu? Noi despre ce discutam aici?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 Marcel Budala n-ai ? Acolo sa vezi bucurie pe acul de la ampermetru :) Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 Acum 9 minute, icar a spus: Bun am inteles, dar te contrazic. Un semnal care nu este simetric la origine, nu mai poate fi simetric. Cum ziceam, nu vorbim de semnale pure, ci de semnale bogate in armonici. Pune un microfon pe un osciloscop si cinta in fata lui cu o vioara, un flaut si un tambal si vezi forma semnalului. Un semnal asimetric presupune ca cele doua alternante sa nu fie egale, dar trec prin zero sau in cazul amplificatoarelor clasa A acest zero reprezinta curentul de bias CONSTANT si atata timp cat amplificatorul excursioneaza un semnal simetric la puterea nominala fara a iesi din simetria dreptei de sarcina se pot reda fara probleme semnale asimetrice bogate in armonici, mai departe daca amplitudinea acestora trece de excursia maxima admisa fata de PSF inerent apare fenomenul de supramodulare insotit de distorsiuni armonice si de intermodulatie care modifica curentul de bias monitorizat de miliampermetru si de acea @sesebe daca ai o atitudine usor paterna fata de "copii de la gradinita" explica-le de ce se ratoiesc inutil... Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 (editat) Prefer sa tac și sa ma distrez pe seama lor. Dacă încerc sa explic ceva pe aici imediat mi se atrage atenția ca eu nu-s lampar și spun prostii. Editat Ianuarie 13, 2021 de sesebe Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 (editat) 4 hours ago, +_Florin_+ said: Dacă (exemplu luat arbitrar) timp de X milisecunde avem oarece dezechilibru între câteva semialternanțe e altă poveste, nu toată bucata muzicală e așa. Depinde de muzică, instrumente, etc. poftim 25ms Editat Ianuarie 13, 2021 de merck Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 (editat) Asa cum am promis. Merita ascultat, macar pentru culturalizare. Analiza completa: Si ceva instrumente (vioara in prim plan) exact de la inceputup primei pauze (secunda 17 din clip YT). 40ms. Cu putina imaginatie se poate vedea o anumita simetrie in timp (per ansamblu). Editat Ianuarie 13, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 Aici Ileana pronunta litera E modulat (de la secunda 37). 600ms. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 10 hours ago, Mircea said: Cu putina imaginatie se poate vedea o anumita simetrie in timp (per ansamblu). Steve Bench scrie: Quote In any device with even order distortion (not just second harmonic as sometimes stated), the average current of a Class A stage will change depending on the signal level. Din captura ta + citatul pus de mine mai sus ce rezulta? Ce este scris in rosu este valabil sau nu? Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 Mai bun ar fi un "S", e mai simetric ! E de la Simetrie dar si de la Speranta ca discutiile astea sterile care satisfac doar orgoliile si nu initiatorul topicului ar trebui sa inceteze. A spus cineva mai sus: gradinita ! Obositor... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 (editat) Acum 59 minute, merck a spus: Steve Bench scrie: Din captura ta + citatul pus de mine mai sus ce rezulta? Ce este scris in rosu este valabil sau nu? In any device with even order distortion (not just second harmonic as sometimes stated), the average current of a Class A stage will change depending on the signal level. Poftim, ca pentru grădiniță ! În orice dispozitiv cu distorsiuni de ordin par (nu doar a doua armonică, așa cum se spune uneori), curentul mediu al unei etaj în clasă A se va schimba în funcție de nivelul semnalului. reprezentare armonici pare vs impare (1 este armonicul întâi fundamentala) Mai clar de atât domnule merck ce să "extragi" din acel citat Steve Bench. Toți adepții curentului constant prin tub/tranzistor dinamic clasa A pot dormi liniștiți în continuare. Editat Ianuarie 14, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 15, 2021 Partajează Postat Ianuarie 15, 2021 Amplificatorul ăsta cred că are cele mai multe moașe din toate amplificatoarele de pe acest forum, sper să nu moară cu ombilicul înfășurat în jurul gâtului. Link spre comentariu
PlutothePup Postat Ianuarie 15, 2021 Partajează Postat Ianuarie 15, 2021 (editat) 2 hours ago, viobio said: Amplificatorul ăsta cred că are cele mai multe moașe din toate amplificatoarele de pe acest forum, sper să nu moară cu ombilicul înfășurat în jurul gâtului. Aveți dreptate! 300B este un tub superb cu un sunt plăcut, dar mai greu de ”stăpînit”. Astept finalizarea! Editat Ianuarie 15, 2021 de Marian Fara atacuri la persoana te rog! Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 15, 2021 Partajează Postat Ianuarie 15, 2021 S-au facut o serie de rapoarte pe sectiunea asta zilele trecute, in special pe topicul asta, problema principala era ca aici nu mai exista moderator activ-pana azi. Am insistat la sectiunea moderatorilor in 2 randuri sa fie pus cineva activ aici si pentru ca nimeni nu s-a ingramadit sa se ofere voluntar, am facut-o eu, asa ca de azi va convine ori nu o sa fiu si pe aici cu butoanele. Stiu, n-am nici o treaba cu tuburile dar nici nu trebui, job-ul meu e sa mentin ordinea, nu sa va invat cum sa va faceti meseria de lampari. Nu-mi permit sa o iau inapoi pe topic si sa citesc tot ce s-a scris, dar voi urmari ce se scrie de acum si pe cale de consecinta o sa va rog sa incercati sa personalizati mai putin discutiile si sa fiti mai argumentati si mai tehnici. Si, vorba colegului @ratza, unii prea sunteti sensibili, nu mai puneti orice maruntis la suflet. Spor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum