Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 300B

xdanx

Postări Recomandate

35 minutes ago, +_Florin_+ said:

Păi tu crezi că în cazul semnalului muzical alternanțele pozitive (indiferent de forma lor) sunt diferite de cele negative? ... clar nu-s toate sinusoidale, dar alternanței pozitive (de ex) îi va urma una negativă "în oglindă" s.a.m.d, de-a lungul unui tren de alternanțe. Ex, sunetul generat de o lovitură în tobă sau o trompetă ori ce vrei tu.

În această ipoteză (simetrie a alternanțelor, indiferent de forma lor) nu se modifică valoarea medie a curentului anodic.

Repet, în cazul SE clasa A cât mai apropiat de "ideal", obiectiv realizabil prin aplicarea unei reacții negative corespunzătoare.

98918799-education-chart-of-different-so

waveforms_flute_oboe_clarinet.jpg

Screenshot-2021-01-12-at-20-39-39.png

main-qimg-898340c9dd3bc97e4aecc455e11c59

This illustrates the same note played on two instrument. 

Editat de merck
Link spre comentariu

un pic offtopic dar sunt multe off topic-uri si pe aici.

Unde gasesc acest  7QR20. Semnalul este luat din anodul lampii de putere ceva gen miliampermetrul meu. Vedeti tot filmul, merita.  Imi place la nebunie

Editat de xdanx
Link spre comentariu
Acum 4 minute, xdanx a spus:

Unde gasesc acest  7QR20. Semnalul este luat din anodul lampii de putere ceva gen miliampermetrul meu. Vedeti tot filmul, merita.  Imi place la nebunie

Se gasesc pe ebay sau recuperate de prin ceva osciloscoape

https://www.ebay.com/itm/Vintage-CRT-tube-7QR20-Tesla-for-DIY-clock-or-replacement-/113929185731?_trksid=p2349624.m46890.l49292

Link spre comentariu
1 minute ago, Mircea said:

@merck, uite cum arata muzica in vedere de ansamblu.

NB: e luata de pe Wiki in legatura cu Loudness war, dar nu asta vreau sa arat, ci ca muzica e simetrica fata de 0.

Dupa cum arata ... fisierul a fost comprimat.

Fa un zoom la un fisier wav (erau cateva programe free pe net).

Uita-te la formele de unda ale unor note ale diferitor instrumente pe care le-am pus mai sus. 

Link spre comentariu

@Mircea

Comprimi toată melodia aproximativ 5min în 15cm de imagine , gata ai rezolvat dumneata  dilema simetric/asimetric.

Pune domnule o lupă de timp,  pasajul muzical cu durată de o secundă sau mai puțin desfășurat pe 15cm de imagine. Astfel vezi mai clar cum stai cu simetria invocată.

A dat merck exemple timbru (diferite instrumente) mai clar de atât nici că se poate.

Sau poftim caută simetria aici

Muzica.gif

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 52 minute, xdanx a spus:

8LO29I la 8cm diiametru, 5LO38 la 5 cm diametru... nu-i obligatoriu acel 7QR20

https://www.ebay.com/itm/8LO29I-8-29-Soviet-USSR-Oscilloscope-CRT-Tube-MELZ-cathodique-403-/252440379139

pe langa semnalul din anodul lampii finale, mai este nevoie de o tensiune de accelerare si o baza de timp, care este facuta cu EF183... in video...

Editat de DanM
Link spre comentariu

Vad ca timpenia asta de discutie nu se mai termina, numai si numai din cauza orgoliilor si nestiintei.

Aveti aici un link pe diyaudio cu niste capturi de osciloscop facute de mine cind testam amplificatorul in clasa G cu cu 2xTDA7293 in paralel.

Puteti vedea ca muzica nu-i un semnal sinusoidal deloc iar media este zero doar la mediere pe perioade mari de timp de ordinul secundelor.

https://www.diyaudio.com/forums/chip-amps/184102-7293-parrallel-bridge-paralel-sound-3.html

273908d1332765434-7293-parrallel-bridge-

273912d1332765434-7293-parrallel-bridge-

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 30 minute, sesebe a spus:

Vad ca timpenia asta de discutie nu se mai termina, numai si numai din cauza orgoliilor si nestiintei.

...

Neștiința unora se manifestă (și-au dat arama pe față). Așa aflăm ce interlocutori avem.

(se limpezesc apele domnule)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
31 minutes ago, sesebe said:

Puteti vedea ca muzica nu-i un semnal sinusoidal deloc iar media este zero doar la mediere pe perioade mari de timp de ordinul secundelor.

Exact! Asta am vrut sa arat, ca nu sta nimeni sa analizeze la milisecunda. 

52 minutes ago, valderama said:

A dat merck exemple timbru (diferite instrumente) mai clar de atât nici că se poate.

Vedeti mai jos. 

1 hour ago, merck said:

Uita-te la formele de unda ale unor note ale diferitor instrumente pe care le-am pus mai sus. 

Coane, daca am 4 instrumente, cam cum arata ansamblul? Nu vorbesc de 4 viori care pot fi in quasi-faza.

Hai, Adriane, sa nu exageram cu cazuri exceptionale. Sunt argumente care pot dovedi o teorie fara sa limitam la anumite cazuri. 

Link spre comentariu

Se poate un test si cu 50Hz sau chiar 20Hz?

As mai dori un test suprem pe muzica. Ca tot exista polemici mai sus.

Melodia de test:

Watt-metrul tine loc de VU-metru si vedem ce indica miliampermetrul. 

Link spre comentariu

@popa marius, testul este aproape edificator. Mult mai bine era daca pe linga semnal sinus ati fi pus si putina muzica. Cele doua teste ar fi edificat polemica. Mie, cum ziceam mai sus, mi-e clar: nu misca dar...misca. Si se explica, destul de clar, si de ce.

Alternanta pozitiva si cea negativa, sunt egale doar in cazul unui sunet pur, sinusoidal, fara armonici. Cum, in natura nu exista asa ceva, nu vorbim de generatoare electronice, forma de unda e complexa, depinzind de compunerea  fundamentalei cu armonicile. De aceea, un "la" dat de diapazon suna altfel decit un "la" de vioara, saxofon, tambal sau pian. In acest caz, cele doua alternante nu mai sunt egale in amplitudine. Nu mai vorbim de cum arata semnalul cind toate suna odata!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări