Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Iar @xdanx a testat cu muzica avand mA in anod alta traznaie. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) 4 minutes ago, der_doktor said: Iar @xdanx a testat cu muzica avand mA in anod alta traznaie. Dom'le sa-l tragi de urechi ca a indraznit sa puna muzica pe un amplificator audio! In caz ca nu stiai, curentul are aceeasi forma de unda si in anod si in catod (inainte de rezistorul decuplat cu un condensator din catod) si noi facem vorbire de curentul prin tub. Sunt scheme unde rezistorul din catod nu este decuplat cu un condensator, acolo cum procedam cu miliampermetrul? Editat Ianuarie 11, 2021 de merck Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Acum 18 minute, merck a spus: https://www.hammfg.com/files/parts/pdf/1630SEA.pdf Frequency response at least 20Hz. to 20Khz. at full rated power (+/- 1db max., ref. 1Khz.) dbm?? At full rated power? E cazul sa-si mai instruiasca si astia echipa de marketing/redactori/corectori. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Acum 10 minute, merck a spus: I_avg=(I_max+I_min)/2=I_bias nu este valabila decat daca aplicam semnal sinusoidal pe intrare! Pai tocmai asta nu se întâmpla (decât la semnale f mici). Asta se tot straduieste @valderamasa sublinieze. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 6 minutes ago, franzm said: dbm?? At full rated power? E cazul sa-si mai instruiasca si astia echipa de marketing/redactori/corectori. au pus un m in plus, ca in text scrie: Frequency response at least 20Hz. to 20Khz. at full rated power (+/- 1db max., ref. 1Khz.) Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) Acum 27 minute, der_doktor a spus: In RDH4 scrie clar ca valoarea medie a curentului este constanta, atat timp cat amplificatorul nu are distorsiuni. Asta am încercat să spun în repetate rânduri, dar nu se înțelege. Distorsiuni (mari/inacceptabile pentru HI-end) poate avea orice etaj final clasa A "nud", funcție de neliniaritățile tubului folosit. Distorsiuni mari mai pot apărea și datorită supramodulăŕii (semnal prea mare la intrare) sau alegerea unui PSF incorect (nepotrivit). Apropo, aici chiar întreb (deci nu mă consider guru) : De ce trebuie neapărat să alegem un PSF pe hiperbola de disipație maximă? Oare nu există viață și puțin "mai jos" ? ... apropo de simetria celor două semialternanțe ce reprezintă curentul anodic ... Editat Ianuarie 11, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) 5 minutes ago, +_Florin_+ said: De ce trebuie neapărat să alegem un PSF pe hiperbola de disipație maximă? Oare nu există viață și puțin "mai jos" ? ... apropo de simetria celor două srmialternanțe ce reprezintă curentul anodic ... Cu cat te duci mai jos - unde exista viata - (curent de repaus mai mic) ai putere disipata la anod mai mica => putere pe iesire mai mica + distorsiuni mai mari (zona unde lampa este mult mai neliniara). Pe grafic poti misca in sus si in jos dreapta de sarcina pentru un Ra si vezi repede asta. Peste hiperbola de disipatie maxima vezi ca lampa este mai liniara, dar nu poti lucra cu ea in SE pe acolo. Editat Ianuarie 11, 2021 de merck Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) Acum 22 minute, franzm a spus: Pai tocmai asta nu se întâmpla (decât la semnale f mici). Asta se tot straduieste @valderamasa sublinieze. Câți au înțeles ?! (nu necesită răspuns). Editat Ianuarie 11, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Cei pe care nu-i prea intereseaza lampile se pun? Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 O pasarica, cu solzi de dinozaur, mi-a soptit ca azi au cazut ceva grade de pe umerii unora si medalii din piept. Sper ca stiti de gluma! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2021 Partajează Postat Ianuarie 12, 2021 Acum 21 minute, Mircea a spus: O pasarica, cu solzi de dinozaur, mi-a soptit ca azi au cazut ceva grade de pe umerii unora si medalii din piept. Sper ca stiti de gluma! Si eu sunt convins de asta!!! nu ma asteptam sa vad ingineri care au lipsit de la cursurile de masurari electrice. Probabil sunt ...agronomi. Noroc ca nu stiu strainii romana....ca daca ar citi toate aberatiile astea s-ar prapadi de ras. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2021 Partajează Postat Ianuarie 12, 2021 Ia de aici @valderama si toata gasca: Steve Bench: http://rfcec.com/RFCEC/Section-3 - Fundamentals of RF Communication-Electronics/04 - AMPLIFIERS - RF POWER AMPLIFIER BASICS/RFPA - Loadlines, Power Output and Distortion (By Steve Bench).pdf Acelasi lucru de la TubeCad http://www.tubecad.com/glossary/rectification_effect.html Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 12, 2021 Partajează Postat Ianuarie 12, 2021 1 hour ago, der_doktor said: Si eu sunt convins de asta!!! Mai sunt cateva de cazut, eu astept sa le adun. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2021 Partajează Postat Ianuarie 12, 2021 Acum 50 minute, Mircea a spus: Mai sunt cateva de cazut, eu astept sa le adun. Eu as fi bucuros sa cada ..clonele! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2021 Partajează Postat Ianuarie 12, 2021 (editat) Acum 6 ore, sesebe a spus: Cei pe care nu-i prea intereseaza lampile se pun? Da , se pun. Nu ține strict de lămpi/tuburi. Editat Ianuarie 12, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum