Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 300B

xdanx

Postări Recomandate

Acum 5 minute, merck a spus:

Deja la 40Hz IMPUNGE!!! Sau iti trebuie ochelari?

Hi-Fi inseamna 20Hz-20kHz. Ai vazut ca odata cu scaderea frecventei curentul prin miliampermetru creste, nu? 

Care naiba 40 Hz ???????

E vorba de 2 Hz ! .... cred că ție îți trebuie ochelari ! .... :d

Link spre comentariu
5 minutes ago, +_Florin_+ said:

Care naiba 40 Hz ???????

E vorba de 2 Hz ! .... cred că ție îți trebuie ochelari ! .... :d

In primul film frecventele sunt: 1kHz, 40Hz si 5Hz sau nici nu stii sa citesti ce scrie in coltul din stanga sus? 

Screenshot-2021-01-11-at-21-44-26.png

La minutul 0:30, incepe 40Hz (il auzi daca nu esti surd) si asta arata miliampermetrul.

Screenshot-2021-01-11-at-21-43-59.png

si pentru 5Hz:

Screenshot-2021-01-11-at-21-45-02.png

De ce dai dovada de joasa speta contestand si ce se vede intr-un film?

Link spre comentariu
3 minutes ago, Mircea said:

Sfarsitul primului clip...

El se uita doar la al doilea clip, cel cu 2Hz. Primul clip nu-i convine, ca deh ... RATZA IMPUNGE!!! (si trebuie sa recunoasca ca a facut afirmatii gresite - se batea pe alt subiect cu pumnul in piept ca el recunoaste tot timpul cand a gresit!!!)

Link spre comentariu

Apropo de postul lui der_doktor... s-a, demonstrat ca inertia mecanica la frecvente mari face mAmpermetrul sa arate o valoare fixa... la frecvente mici variatia curentului anodic functie de semnalul prezent pe grila este vizibila!... atât!... nu interesează ce iese in secundarul trafului.... pacat ca nici aceasta evidență nu este acceptata.... 

Link spre comentariu
Acum 40 minute, der_doktor a spus:

Asta cu VU_metru a fost pusa sa distragem atentia de la PSF_urile lui @valderama, unii se pare ca se ajuta intre ei.

Astea NU sunt domnule  PSF_urile lui valderama. Nu mai minți cu nerușinare !!!.

Te-a orbit acul miliampermetrului din filmulețe !

Iată încă o dată proveniența. Documentația 300B WE !!!

Două situații clare(psf) prezentate de WE Single tube amplifier- class A1

https://frank.pocnet.net/sheets/084/3/300B.pdf

300B-2.gif

Doar dreapta de sarcină este trasată în conformitate cu documentația și specificațiile WE

@valderama

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 3 minute, valderama a spus:

Astea nu sunt domne   PSF_urile lui @valderama

Cum faci tu ca desenezi doar PSF_uri cu distorsiuni de 5% sau mai mari, niciodata nu nimeresti Ib la jumatate intre Imax si Imin. Iar Lazaroiu incearca sa te scape legand un traf  de radio care intra in saturatie (si lampa vede in anod doar rezistenta sarmei primarului) fara sa-si dea seama ca se face de ras. Acum sa nu-mi spui ca pocnitoarea aia de traf are Fmin=30Hz si lampa vede in anod aceeasi impedanta ca la 1KHz sau 100Hz. 

Link spre comentariu
20 minutes ago, flomar60 said:

Apropo de postul lui der_doktor... s-a, demonstrat ca inertia mecanica la frecvente mari face mAmpermetrul sa arate o valoare fixa... la frecvente mici variatia curentului anodic functie de semnalul prezent pe grila este vizibila!... atât!... nu interesează ce iese in secundarul trafului.... pacat ca nici aceasta evidență nu este acceptata.... 

Pai ei sunt obisnuiti  sa discute cu audiofilii unde totul se rezuma la vorbe, nu le plac dovezile evidente iesite din teste practice. Si @xdanx a pus miliampermetru in anod si are traf Hammond 1630 si tot ii juca acul miliampermetrului ca cel de la VU-metru. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Eu stau si ma intreb: dintre cei de pe baricada adversa, chiar nu are nimeni un SE si un miliampermetru pe care sa il conecteze in anod?

Nici nu este nevoie de generator, cum ascultam muzica pe amplificatoare, atunci sa se foloseasca bucata de mai jos ca test:

asa se aude si in difuzor si se vede si acul miliampermetrului. 

Link spre comentariu
18 minutes ago, merck said:

Si @xdanx a pus miliampermetru in anod si are traf Hammond 1630 si tot ii juca acul miliampermetrului ca cel de la VU-metru. 

Hammond-ul ala poate nu poate 40Hz. E dat de la 30Hz, dar cine stie ce e acolo.

Nemernicii nu mi-au raspuns la email, si nu am scris de pe email yahoo/gmail.com. Ci de pe email de institutie cu nume si prenume. Or fi ocupati cu spalatul mainilor. 

Link spre comentariu
14 minutes ago, Mircea said:

Hammond-ul ala poate nu poate 40Hz. E dat de la 30Hz, dar cine stie ce e acolo.

Nemernicii nu mi-au raspuns la email, si nu am scris de pe email yahoo/gmail.com. Ci de pe email de institutie cu nume si prenume. Or fi ocupati cu spalatul mainilor. 

Din PDF reiese ca poate 40Hz fara probleme.

https://www.hammfg.com/files/parts/pdf/1630SEA.pdf

Frequency response at least 20Hz. to 20Khz. at full rated power (+/- 1db max., ref. 1Khz.)

Screenshot-2021-01-11-at-22-48-43.png

Screenshot-2021-01-11-at-22-49-40.png

Editat de merck
Link spre comentariu

La @xdanx ii facea mA metrul ca  VU-metru ca avea sursa defecta, rezistenta interna foarte mare. Daca nu-i ziceam eu mai statea doi ani pana sa-si dea seama. Lazaroiu in schimb, si nu ma asteptam la asta, incearca sa ne prosteasca pe fata. Si sunt convins ca stie cum functioneaza un traf de iesire si un SE. In RDH4 scrie clar ca valoarea medie a curentului este constanta, atat timp cat amplificatorul nu are distorsiuni. 

Asta inseamna ca valoare medie a curentului va fi I_avg=(I_max+I_min)/2=I_bias.

Cand sunt distorsiuni de ordinul 2,  I_max va fi mai mare decat I_min (vedeti o oscilograma cu H2) si I_avg=I_bias+x, unde x este diferenta dintre I_max si I_min.

Cand trafo intra in saturatie (exemplul lui Lazaroiu) oare cum arata sinusul (ala de 2Hz) in anodul lampii?

De ce nu a pus si un osciloscop in anod? sau un analizor de distorsiuni?

Am impresia ca unii nu au construit sau masurat niciodata un SE.

Link spre comentariu

Oricând Lăzăroiu poate suplimenta anodica din montaj și poate înlocui sarcina adaptată prin transformator cu o sarcină pur rezistivă. Același comportament va avea miliampermetrul din circuitul anodic.

Prezint acum trioda ireală  :rade:, trioda care satisface cerințele der_doctor fără distorsiuni !!!.

Am pus și o dreaptă de sarcină pentru evidență !.

(" I_avg=(I_max+I_min)/2=I_bias " )

TRIODA-IDEALA-ireala.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
13 minutes ago, der_doktor said:

In RDH4 scrie clar ca valoarea medie a curentului este constanta, atat timp cat amplificatorul nu are distorsiuni. 

Pune dom'le unde scrie clar asta! 

I_avg=(I_max+I_min)/2=I_bias nu este valabila decat daca aplicam semnal sinusoidal pe intrare + NFB! Tu asculti sinus sau muzica???

9 minutes ago, valderama said:

Oricând Lăzăroiu poate suplimenta anodica din montaj și poate înlocui sarcina adaptată prin transformator cu o sarcină pur rezistivă. Același comportament va avea miliampermetrul din circuitul anodic.

Si atunci poate sa ii dea si 20Hz ca nu se mai satureaza rezistorul :57!

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări