Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) 22 minutes ago, +_Florin_+ said: etajul final clasa A nu trebuie să fie nud ci "corectat". Cred ca trebuie vorbit cu realizatorii de trafuri de iesire: "Traf corector pentru Clasa A". Asta daca se corecteaza la iesire. Daca corectam intrarea in functie de iesire, parea mea este sa se numesca: "Clasa A da' cu ceva intarziere de raspuns". Ca sa nu fie pacaliti audioamatorii. Editat Ianuarie 11, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 @valderama, habar nu ai sa stabilesti un PSF!!!!!! Uite ma nene aici PSF_uri facute profesional de @LMOlimpiu Daca vrei mai multe CITESTE aici:https://www.elforum.info/topic/135823-se-cu-300b/?do=findComment&comment=1899164 Tu le DESENEZI asa ca sa-ti sustii ideea aia aberanta cu atacul asimetric, idee care e total falsa. Inj plus vrei sa-ti acoperi ''perlele''...cum ca la un SE curentul anodic ar depinde de semnal. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Acum 26 minute, merck a spus: Incepe ratza sa impunga! Acuma pe bune, unde impunge rața? . Acum 16 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Cred ca trebuie vorbit cu realizatorii de trafuri de iesire: "Traf corector pentru Clasa A". Asta daca se corecteaza la iesire. Daca corectam intrarea in functie de iesire, parea mea este sa se numesca: "Clasa A da' cu ceva intarziere de raspuns". Ca sa nu fie pacaliti audioamatorii. Liviule, pe bune, tu știi ce-i aia reacție negativă și "mecanismul" prin care EA corectează răspunsul etajului cu tub? ... eu bănuiesc că nu știi, după modul în care pui problema. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 2 minutes ago, +_Florin_+ said: Acuma pe bune, unde impunge rața? . Pune un miliampermetru in anod (merge si in catod daca nu este decuplat) la un SE si aflii raspunsul! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Acum 10 minute, der_doktor a spus: @valderama, habar nu ai sa stabilesti un PSF!!!!!! Uite ma nene aici PSF_uri facute profesional de @LMOlimpiu Daca vrei mai multe CITESTE aici:https://www.elforum.info/topic/135823-se-cu-300b/?do=findComment&comment=1899164 Tu le DESENEZI asa ca sa-ti sustii ideea aia aberanta cu atacul asimetric, idee care e total falsa. Inj plus vrei sa-ti acoperi ''perlele''...cum ca la un SE curentul anodic ar depinde de semnal. Acest PSF determinat de @LMOlimpiu este extrem de apropiat de cel folosit la amplificatorul cu 300b facut de mine, si care pina la 7w THD este<2% , chiar si distributia armonica era aproape identica cu cea din simulare. Se vede foarte clar ca valderama debiteaza ineptiile lui repetitive cu atac asimetric, imposibilitatea obtinerii distorsiunilor mici fara NFB, balnganirea acului miliampermetrului si alte ghidusii doar ca sa se bage in discutii iar grupul dual sta aproape ca sa soarba zisele lui gurru... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 34 minutes ago, +_Florin_+ said: Liviule, pe bune, tu știi ce-i aia reacție negativă și "mecanismul" prin care EA corectează răspunsul etajului cu tub? ... eu bănuiesc că nu știi, după modul în care pui problema. "Reactia negativa" este atunci cand afirmi ca "in SE Clasa A curentul este constant prin tub" si dupa ce vezi ca nu este asa te chinuiesi sa gasesti scuze pentru afirmatiile anterioare ? @+_Florin_+ in zicerea de mai sus nu m-am referit numai la tine. Multi au plecat "la lupta" cu tine in discutia asta. Ai cam ramas singur. Eu am recunoscut ca nu ma pricep. Am mai citit cate ceva. Ori este "Clasa A", ori este Clasa A ... da' mai punem ceva ca sa sune "bine" si sa dea bine la poza de la osciloscop ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) Nu știu pe ce model a mers Lăzăroiu în simulare. Nu mă preocupă. Merg pe documentația 300B WE (am păstrat de la Lăzăroiu ia_0 Va_0 și Ra , a apărut un decalaj -Vg_0 de doar un Volt mai mult decât permisibil). iată rezultatul trasări dreptei de sarcină în acord cu documentația WE.(pentru o comandă gc sinus 144Vvv) Am fost generos când am adăugat caracteristica de grila -160V , generos chiar și atunci când am trasat proiecția ia_min. Cele două segmente roșu respectiv alb su fost alăturate prin translație fără redimensionări. La final am adăugat o lupă 400% care permite o mai bună vizualizare. Editat Ianuarie 11, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Acum 1 oră, merck a spus: Pune un miliampermetru in anod (merge si in catod daca nu este decuplat) la un SE si aflii raspunsul! Am incropit eu un montaj simplu,un SE cu 6P3S (mod trioda) & 6N1P si am facut doua filmulete,in primul film vedeti pe un mA curentul de mers in gol,apoi curentul anodic la 1KHz,curentul anodic la 40Hz,curentul anodic la 5Hz si in ultimul film curentul anodic la 2Hz.Miliampermetrul este pus chiar in anodul tubului in serie cu transformatorul de iesire,mA este unul pentru DC,cred ca multi il recunosc. Oricare dintre colegi poate repeta aceasta experienta cu foarte multa usurinta: Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Acum 43 minute, Liviu.Mihaiu a spus: "Reactia negativa" este atunci cand afirmi ca "in SE Clasa A curentul este constant prin tub" si dupa ce vezi ca nu este asa te chinuiesi sa gasesti scuze pentru afirmatiile anterioare ? Care scuze? N-ai înțeles nimic din tot ce am postat (nu mă mir, tendința unora pe elforum e de a citi rapid pe diagonală după care dau un răspuns). Hai să revin cu lămuriri: Valoarea medie a curentul anodic în cazul SE clasa A este constantă în condițiile simetriei Ia min. = Ia max. și asta reprezintă în accepțiunea mea o clasă A corect proiectată. Cu sau fără necesitate de reacție negativă ori atac asimetric, nu contează. 1 oră în urmă, Liviu.Mihaiu a spus: Ori este "Clasa A", ori este Clasa A ... da' mai punem ceva ca sa sune "bine" si sa dea bine la poza de la osciloscop ? Depinde ce înțelege fiecare prin clasa A. Eu ți-am spus ce înțeleg prin clasa A, alții preferă varianta nud în care tubul își manifestă liber neliniaritățile. E opțiunea lor (poate le place acel sound) deci nu comentez și nu acuz pe nimeni. 1 oră în urmă, Liviu.Mihaiu a spus: Multi au plecat "la lupta" cu tine in discutia asta. Ai cam ramas singur. N-aș zice ... (e părerea ta). Ca fapt divers, eu nu încerc să fac parte dintr-o "bisericuță" sau alta, pur și simplu îmi expun părerile pe subiectul în discuție. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Felicitari d-le Lăzăroiu! QED! Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) 31 minutes ago, LMOlimpiu said: Am incropit eu un montaj simplu,un SE cu 6P3S (mod trioda) & 6N1P si am facut doua filmulete,in primul film vedeti pe un mA curentul de mers in gol,apoi curentul anodic la 1KHz,curentul anodic la 40Hz,curentul anodic la 5Hz si in ultimul film curentul anodic la 2Hz.Miliampermetrul este pus chiar in anodul tubului in serie cu transformatorul de iesire,mA este unul pentru DC,cred ca multi il recunosc. La ce putere s-a facut testul? Odata cu cresterea puterii pe iesire va creste si curentul prin miliampermetru. Inca o data practica arata ca simularea bate cu realitatea! Ratza impunge!!!! Editat Ianuarie 11, 2021 de merck Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Acum 1 minut, merck a spus: Ratza impunge!!!! Ratza împunge la frecvențe foarte mici (de ordinul a câțiva Hz), unde echipamentul mobil al acometrului poate oscila (dpdv mecanic) după forma sinusoidei. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) 6 minutes ago, +_Florin_+ said: Ratza împunge la frecvențe foarte mici (de ordinul a câțiva Hz), Deja la 40Hz IMPUNGE!!! Sau iti trebuie ochelari? Hi-Fi inseamna 20Hz-20kHz. Ai vazut ca odata cu scaderea frecventei curentul prin miliampermetru creste, nu? Editat Ianuarie 11, 2021 de merck Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Mor de ras.....domnule Lazaroiu traful ala de iesire merge la 2Hz???? sau intra in saturatie? Trafo ala de iesire (din radio Grundig) abia duce 50'Hz... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) La 03.01.2021 la 22:03, valderama a spus: xdanx are la intrare semnal muzical cu amplitudine variabilă, spectru bogat audio ce include și spectru joase (în videoclipul prezentat). Ca atare acul miliampermetrului mișcă, nu are altceva de făcut. Clar, Xdanx Nu a introdus pe intrare semnal periodic sinus cu o amplitudine vârf la vârf și frecvență invariabilă. Regim dinamic etaj final curentul anodic nu rămâne mă constat(situația în analiză), variază, variația urmărește forma de undă (evident există termenul românesc în medie sau average/engleză). Dacă semnalul din intrare este periodic cu amplitudine vârf la vârf și frecvență invariabilă exemplu 1KHz-sinus acul miliampermetrului pus în circuitul anodic nu mișcă din alte rațiuni. Asta am scris în subiect cu multe pagini în urmă. Clar , fără echivoc. (pagina 24) Editat Ianuarie 11, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum