sesebe Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Ce treaba are puntea redresoare aici? NICI UNA! Pune semnal sinusoidal si atunci vei vedea exact ce se intimpla. Nici un amplificator nu se foloseste cu punte redresoare la intrarea de semnal. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Acum 2 minute, sesebe a spus: Ce treaba are puntea redresoare aici? NICI UNA! Pune semnal sinusoidal si atunci vei vedea exact ce se intimpla. Nici un amplificator nu se foloseste cu punte redresoare la intrarea de semnal. Tocmai ai vazut unul utilizat la amplificatoarele virtuale construite de @merck Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Acum 32 minute, sesebe a spus: Ce treaba are puntea redresoare aici? NICI UNA! Pune semnal sinusoidal si atunci vei vedea exact ce se intimpla. Nici un amplificator nu se foloseste cu punte redresoare la intrarea de semnal. Stai asa ca Virgil a descoperit o metoda noua de testare a amplificatoarelor cu semnal REDRESAT. Deci..ma doare mintea ce pot sa vad pe topicul asta. Azi noapte am vazut si eu schema dupa care a construit @xdanx amplificatorul asta. Cand am vazut tubul ala redresor, si stiind ce rezistentza interna mare are, imediat mi-am dat seama de ce nu are PSF fix. Ii joaca tensiunea la iesirea din sursa functie de semnal ca o trambulina. Tubul ala redresor merge in general in preuri, unde e consum mic, dar nu in 300B. De aia nu-i place cum suna...are bassul spart, se innfundat, pe medii, inalte nu se observa dar la frecvente mici se inneaca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Acum 9 minute, der_doktor a spus: Stai asa ca Virgil a descoperit o metoda noua de testare a amplificatoarelor cu semnal REDRESAT. Deci..ma doare mintea ce pot sa vad pe topicul asta. Azi noapte am vazut si eu schema dupa care a construit @xdanx amplificatorul asta. Cand am vazut tubul ala redresor, si stiind ce rezistentza interna mare are, imediat mi-am dat seama de ce nu are PSF fix. Ii joaca tensiunea la iesirea din sursa functie de semnal ca o trambulina. Tubul ala redresor merge in general in preuri, unde e consum mic, dar nu in 300B. De aia nu-i place cum suna...are bassul spart, se innfundat, pe medii, inalte nu se observa dar la frecvente mici se inneaca. Pai amplificatorul facut de @xdanx ridica mingea la fileu lui valderama, merck, Liviu.Mihaiu atunci cand acestia se strofoaca sa demonstreze ca bias-ul in clasa A nu este constant, tubul redresor ales incorect le moduleaza dorintele lor pe pante gresite, se mai intampla... Din pacate @xdanx nu prea este receptiv la sugestii dar si din erori sistematice se poate invata... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Eu la intrare cand ascult muzica nu am semnal sinusoidal. Ca sa analizez un amplificator nu ii bag si semnal dreptunghiular la intare? Pun atunci simularea cu semnal dreptunghiular. Mie mi se contesta semnalul de test dar unii in loc de sarcina de 8 ohmi cer doar condensator de 2uF. Oricum unii sustineau ca si cu un semnal ce contine semialternanta pozitiva (bag doar o dioda pe intrare) microampermetrul va arata doar curentul de repaus. Acum daca pun punte <=> VU-metru (cu tot cu condensatorul din catod in paralel cu microampermetrul). Sunt curios daca vor mai sustine ca petru semnal de intrare sinusoidal si cu punte, microampermetrul din catod nu va mai arata curentul de repaus. @popa marius vezi schema mea de simulare, am DC fara urma de brum si capabilitate infinita de curent. Vreau sa trag 440A ... este de unde! Editat Ianuarie 10, 2021 de merck Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) 13 minutes ago, popa marius said: Liviu.Mihaiu atunci cand acestia se strofoaca sa demonstreze ca bias-ul in clasa A nu este constant Hai ca ai inceput sa o dai dupa corcodus. Ai introdus "bias-ul" in afirmatiile unora care te contrazic. Eu nu m-am "strofocat" sa afirm ca curentul prin tub nu este constant. Doar m-am indoit. Traful ala din anod are si el o reactanta, o capacitate/inductanta. Nu? Dar am fost de acord cu afirmatia "putera consumata din sursa este constanta". Editat Ianuarie 10, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Sursa anodică realizată cu tubul rusesc 5Ц3С poate susține fără probleme un curent de 100mA în sarcină sau mai puțin situația vizată xdanx. Desigur numai o nulitate în domeniu poate afirma "Tubul ala redresor merge in general in preuri, unde e consum mic, dar nu in 300B" Dintotdeauna sfera de aplicații a tubului redresor 5Ц3С a "țintit" curenți de 100mA și peste în sarcină. Exemple cu ce poate ține tubul redresor rusesc 5Ц3С http://www.radio-profi.ru/KIT_3.shtml http://www.radiolamps.ru/images/tubeamp_9.jpg ... Editat Ianuarie 10, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 2 minutes ago, Liviu.Mihaiu said: Dar am fost de acord cu afirmatia "putera consumata din sursa este constanta". Asta nimeni nu contesta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 La 03.10.2019 la 6:15, valderama a spus: Din datele prezentate mai sus sursa anodică are rezistența internă de aproximativ 365Ω altfel spus în gol fără sarcină (fără becuri) măsurați probabil 496V Tubul redresor are o contribuție însemnată la ri (365Ω). LE Evident curentul de audio-frecvență etajul final se închide prin condensatorul electrolitic de filtraj etaj final(nu deranjează acestă ri mare 365Ω). Uite alta perla a lui @valderama Domnule @valderama poti pune si 1F (un Farad) la ultimul electrolitic din sursa, egal cu zero cat timp NU ii poti mentine tensiunea constanta pe el datorita rezistentei interne mari a sursei inainte de el. De aia unii ''audiofili'' folosesc tuburi redresoare cu mercur , gen 866, tocmai pentru a micsora rezistenta interna in lantul de redresare. Si nici nu pun rezistente de limitare de valori mari dupa redresoare, doar drosele si filtraje. Dar probabil ca dumneata stii mai bine...esenta tuburilor...de unde vine. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Am descoperit un perpetum mobile sub forma de amplificator SE. Curentul prin tub = constant indiferent de semnal Puterea din sursa = constanta indiferent de semnal Iar cind ii pui semnal la întrare ai putere injectata si în difuzor. Editat Ianuarie 10, 2021 de sesebe Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Cu semnal dreptunghiular la intrare (nu sunt in clipping): Sau nici semnal dreptunghiular nu am voie sa bag in amplificator? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 9 minutes ago, sesebe said: Am descoperit un perpetum mobile sub forma de amplificator SE. Curentul prin tub = constant indiferent de semnal Puterea din sursa = constanta indiferent de semnal Iar cind ii pui semnal la întrare ai putere injectata si în difuzor. Puterea din sursa poate sa ramana constanta daca se distribuie dinamic (functie de semnal intrare) intre lampa si transformator (difuzor). Asa ma gandesc eu. Link spre comentariu
xdanx Postat Ianuarie 10, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Acum 28 minute, valderama a spus: Sursa anodică realizată cu tubul rusesc 5Ц3С poate susține fără probleme un curent de 100mA în sarcină asa stiam si eu ca duce lejer tubul 100 chiar 120 ma. La rezistenta interna nu m-am gandit. Acum am aflat ca am rezistenta prea mare in lantul anodicii. O sa suntez rezistenta de 47 ohm dupa tubul redresor si o sa schimb si tubul, Mai am 2 buc. As incerca si cu un 5U4G, au pinii la fel. Daca are cineva la vanzare sa-mi dea mesaj. Editat Ianuarie 10, 2021 de xdanx Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) 29 minutes ago, sesebe said: Am descoperit un perpetum mobile sub forma de amplificator SE. Curentul prin tub = constant indiferent de semnal Iar cind ii pui semnal la întrare ai putere injectata si în difuzor. Chintesenta audiofiliei, dom'le! 9 minutes ago, xdanx said: Acum am aflat ca am rezistenta prea mare in lantul anodicii. O sa suntez rezistenta de 47 ohm dupa tubul redresor Fiind foarte stufos topicul, poti pune din nou schema sursei de alimentare? Editat Ianuarie 10, 2021 de merck Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Acum 42 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Hai ca ai inceput sa o dai dupa corcodus. Ai introdus "bias-ul" in afirmatiile unora care te contrazic. Eu nu m-am "strofocat" sa afirm ca curentul prin tub nu este constant. Doar m-am indoit. Traful ala din anod are si el o reactanta, o capacitate/inductanta. Nu? Dar am fost de acord cu afirmatia "putera consumata din sursa este constanta". Am inteles, te-ai strofocat pina te-ai indoit, nu era mai bine sa stii unele lucruri elementare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum