THOMAS Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) Acum 1 oră, xdanx a spus: mai pun odata Ra = 3500k R katod = 880 ohm, Uak = 355v, Uk = 70v deci Ia = 79.55mA R katod = 750 ohm, Uak = 349V, Uk = 66v deci Ia = 88mA AM hasurat cu galben unde ar trebui sa ma incadrez eu. Este Ra 3600 si Uak = 350V. Mi se pare destul de ciudat si foarte greu sa ajung la un curent de 50mA de la 80ma cat am eu acum. Cred ca ar trebui sa reduc mult anodica si cresc rezistenta din catod. Acest PSF cu 50 mA consum si 7.8W pe iesire mi se pare cam ciudat. Tot in acel tabel am gasit acest PSF pentru traful pe care-l aveti,nu va place acest punct? Daca acest PSF din tabel nu va corespunde cu realitatea,inseamna ca tubul 300B pe care-l ai nu este ce trebuie sau este o clona nereusita si in acest caz se poate "aranja" o schema dar,dupa ce se vor vedea clar caracteristicile de transfer pentru acel tub pe care-l aveti ,parerea mea! Editat Ianuarie 5, 2021 de LMOlimpiu Link spre comentariu
xdanx Postat Ianuarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 nu stiu cum sa ajung la acei 60 mA Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) Acum 30 minute, xdanx a spus: nu stiu cum sa ajung la acei 60 mA Păi Ua = 400V. și negativare -87V (corectabil din rk). Dacă nu corespunde Ia, tubul nu e ce ar trebui să fie (exact ce spune dl. Lăzăroiu). Editat Ianuarie 5, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 53 minutes ago, xdanx said: nu stiu cum sa ajung la acei 60 mA Mareste valoarea rezistorului din catod. In loc de 880 de ohmi pune in jur de 1200 ohmi. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) Poate încerca, 1200 ohm la 60 mA curent prin tub ar însemna cam -72V negativare. Editat Ianuarie 5, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
xdanx Postat Ianuarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) am ajuns la 1310 ohmi. Am picat pe 61ma si anod catod doar 383v (463v anod si 80v catod, mai lipsesc 17v). Sunt in impas Chestia e ca eu nu am vazut scheme SE 300B cu anodica asa mare. Si nici nu cred ca lampile sunt clone, ce sa fac sa iau Western Electric de 800 euro Editat Ianuarie 5, 2021 de xdanx Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Acum 6 minute, xdanx a spus: Ce spuneti,cele doua tuburi de marci diferite: original WE-300B si tubul lui @xdanx300B-GENALEX sunt identice,analizand cele doua grafice? -graficele sunt din foile de catalog ale producatorilor. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) 19 minutes ago, xdanx said: am ajuns la 1310 ohmi. Am picat pe 61ma si anod catod doar 383v (463v anod si 80v catod, mai lipsesc 17v). Sunt in impas Ei si ce daca lipsesc 17V? Daca stai la casa .... dimineata ai o tensiune, seara alta . Doar nu crezi ca ai 230V CA tapeni la priza. De aia audiofilii au power conditioner activ .... ca sa aiba 230V CA sinus, nu cat vrea ENEL-ul . Dar stai linistit ca un power conditioner activ costa mii de iepuroi! Eu as asculta acum cum se aude comparativ cu cele doua PSF-uri pe care le-ai avut. Adica astea: Quote R katod = 880 ohm, Uak = 355v, Uk = 70v deci Ia = 79.55mA R katod = 750 ohm, Uak = 349V, Uk = 66v deci Ia = 88mA P.S. Daca tin bine minte tu ai monoblocuri, este util sa modifici doar unul si sa il compari cu celalalt si iei decizia prin comparatie A cu B. Cand compari pe semnal mono A cu B nu te poti pacali. Editat Ianuarie 5, 2021 de merck Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Acum 21 minute, xdanx a spus: *********************************************************** Chestia e ca eu nu am vazut scheme SE 300B cu anodica asa mare Uite una aici: Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 44 minutes ago, LMOlimpiu said: Uite una aici: Nu ca asi intelege prea multe din complicatiile (pentru mine) din schema de mai sus, O prima intrebare: Care este rolul conexiunii dintre 1.2K din catod finala si filamentul primei triode ? M-am gandit sa caut pe google ca sa nu deranjez. Da' cum sa intrebi ? :) (daca nu sunt prea mult offtopic) Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Prin acea conexiune s-a ridicat potențialul filamentului față de catod. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) Nu intreb 'pentru care motiv' (desi habar n-am). Dar nu putea autorul sa-l ridice din catodul tubului caruia ii apartine filamentul ? Editat Ianuarie 5, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Cind vrei sa te scarpini la stinga cu dreapta o poți face într-o multitudine de variante. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 (editat) Grecul a dorit cuplaj galvanic (fara condensator in grila lui 300B). Ca sa faca asta a pus tubul 300B sa lucreze intre 550V anod si undeva la vreo 200V catod (ca sa aiba anod catod 350 V - cifra rotunda) cu 140V in grila. In catod si-a pus 3 rezistori ca sa ii foloseasca cum a avut nevoie (daca poti sa ridici potentialul filamentului primului tub folosind o tensiune din catodul tubului final de ce sa nu o faci?) 24 minutes ago, Liviu.Mihaiu said: M-am gandit sa caut pe google ca sa nu deranjez. Da' cum sa intrebi ? Ceva in care sa ai : AC heaters and lifting the ground reference. Le invarti si tu pna pricepe google Editat Ianuarie 5, 2021 de merck Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 4 minutes ago, sesebe said: Cind vrei sa te scarpini la stinga cu dreapta o poți face într-o multitudine de variante. Nu cred. A avut autorul ceva in cap. Daca @xdanxne da voie sa o mai luam pe aratura pe topicul lui, eu mai aveam niste nedumeriri (ca sa nu zic lipsa de cunoastere). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum